Czy wezwana na pomoc Magda Gessler uratowała restaurację „Ludwinkę”?
Ludwinka zmieniła się w Gęś Pocztową
Ludwina to niewielka miejscowość położona przy ruchliwej drodze krajowej między Poznaniem, a Ostrowem Wielkopolskim. Kilkanaście lat temu wybudowana przy niej „Ludwinka” mogła liczyć na spore grono potencjalnych klientów. Lokal przez lata cieszył się renomą - nie brakowało tam gości, a restauracja była czynna przez całą dobę. Kiedy lata świetności „Ludwinki” minęły, jej kolejną właścicielką została Marzena, kończąca właśnie karierę sportową. Kobieta zaczęła wprowadzać zmiany, które w jej mniemaniu miały przynieść sukces. Marzena sama zaprojektowała i wymyśliła nowe wnętrze swojej wymarzonej restauracji, zadbała także o wyjątkowe menu. Znalazła lokalnego dostawcę gęsiny oraz sprowadziła kucharza, który opracował oryginalne dania z gęsi i przeszkolił szefową kuchni „Ludwinki”. Niestety odnowiony lokal nie przekonał do siebie klientów. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty. Sytuacja wydaje się beznadziejna, ale sportowy duch Marzeny nie pozwala jej się poddać.
Czy deserowi uda się przykryć klęskę gęsiego uda?
Kucharki bujające w obłokach. Magda Gessler sprowadziła je na ziemię!
Nad czarniną trzeba popracować
Kompletnie niejadalne potrawy w "Ludwince". Ogromne rozczarowanie Magdy Gessler
Restauracji groziło widmo upadku! Jak poradziła sobie z tym Magda Gessler? Sprawdź!
Gęś pieczemy 6 godzin, a sos demi-glace gotujemy 3 dni!
Magda Gessler trafia do zimnego królestwa lodu, które jest brudne! Zobacz, najmocniejszy fragment odcinka!
Menu, które ma szansę na powodzenie!
Magda Gessler: Odwaga - to jest bardzo ważna rzecz w kuchni!