W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju! Dumny właściciel zmienił również nazwę lokalu na Restaurację „U Mariusza”. Ogromna ilość różnych dań niemal paraliżuje pracę w kuchni oraz wymusza mrożenie produktów. Problem zauważają zarówno kucharki, żona Mariusza - Justyna, jak i klienci. Czas oczekiwania na zamówione dania to często nawet godzina. Kucharki oraz nowy sushi master otwarcie przyznają, że brak im prawdziwej wiedzy na temat egzotycznych dla nich dań. Sytuacja materialna restauracji jest coraz gorsza, a w związku z tym jej właściciel i szef staje się coraz bardziej nerwowy. To właśnie zrozpaczona Justyna postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Ta potrawa oburzyła Magdę Gessler! Polędwiczki z sinymi kurkami i piaskiem były gwoździem do trumny dla restauracji "U Mariusza"!
Magda Gessler w totalnym szoku!
Mariusz postanowił zmienić swoje życie i po kilkunastu latach pracy w charakterze przedstawiciela handlowego spełnił marzenie o prowadzeniu własnego biznesu. Ponieważ wcześniej zaopatrywał różne restauracje, uważał, że całkiem dobrze poznał ten biznes. Kiedy znajomy zaproponował mu odstąpienie swojego lokalu w Płocku serwującego sushi, Mariusz uznał to za dobrą inwestycję. Restauracja mieściła się w samym centrum miasta, na płockim starym mieście. Mariusz przejął całość razem z personelem, odkupił również przepisy, żeby jego nowy biznes mógł działać od razu. Po jakimś czasie nowemu właścicielowi sushi przestało wystarczać. Chciał bowiem zadowolić wszystkich swoich potencjalnych klientów, aby nie pozostawać w tyle za konkurencją. W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju! Dumny właściciel zmienił również nazwę lokalu na Restaurację „U Mariusza”. Ogromna ilość różnych dań niemal paraliżuje pracę w kuchni oraz wymusza mrożenie produktów. Problem zauważają zarówno kucharki, żona Mariusza - Justyna, jak i klienci. Czas oczekiwania na zamówione dania to często nawet godzina. Kucharki oraz nowy sushi master otwarcie przyznają, że brak im prawdziwej wiedzy na temat egzotycznych dla nich dań. Sytuacja materialna restauracji jest coraz gorsza, a w związku z tym jej właściciel i szef staje się coraz bardziej nerwowy. To właśnie zrozpaczona Justyna postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Problemy z którymi boryka się restauracja "U Mariusza" wydawać się mogą zupełnie nie do rozwiązania> Na szczęście z pomocą dziś o 21:30 przyjdzie Magda Gessler! Czy rewolucja się uda?
Sprawdźcie!
Odcinki "Kuchennych rewolucji" możecie oglądać na Player.pl
To zupa, która okazała się zwykłym rosołem...
Magda Gessler w Prudniku była mocna rozczarowana smakiem zaserwowanych potraw
Premiera odcinka: czwartek, 21:30
Odcinki możesz oglądać na PLAYER.PL
Magda Gessler nie znalazła w sobie odwagi by spróbować łososia na nigiri, które zaserwowano jej w Prudniku w restauracji "U Mariusza"
Mariusz postanowił zmienić swoje życie i po kilkunastu latach pracy w charakterze przedstawiciela handlowego spełnił marzenie o prowadzeniu własnego biznesu. Ponieważ wcześniej zaopatrywał różne restauracje, uważał, że całkiem dobrze poznał ten biznes. Kiedy znajomy zaproponował mu odstąpienie swojego lokalu w Płocku serwującego sushi, Mariusz uznał to za dobrą inwestycję. Restauracja mieściła się w samym centrum miasta, na płockim starym mieście. Mariusz przejął całość razem z personelem, odkupił również przepisy, żeby jego nowy biznes mógł działać od razu. Po jakimś czasie nowemu właścicielowi sushi przestało wystarczać. Chciał bowiem zadowolić wszystkich swoich potencjalnych klientów, aby nie pozostawać w tyle za konkurencją. W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju! Dumny właściciel zmienił również nazwę lokalu na Restaurację „U Mariusza”. Ogromna ilość różnych dań niemal paraliżuje pracę w kuchni oraz wymusza mrożenie produktów. Problem zauważają zarówno kucharki, żona Mariusza - Justyna, jak i klienci. Czas oczekiwania na zamówione dania to często nawet godzina. Kucharki oraz nowy sushi master otwarcie przyznają, że brak im prawdziwej wiedzy na temat egzotycznych dla nich dań. Sytuacja materialna restauracji jest coraz gorsza, a w związku z tym jej właściciel i szef staje się coraz bardziej nerwowy. To właśnie zrozpaczona Justyna postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.
"Mówią na mnie Czosnek"! Kelner z "Kuchennych rewolucji" zdradza skąd pochodzi jego pseudonim!
W restauracji "Ukradli talerze" pojawi się nowa wersja zupy, która powinna smakować lepiej! Magda Gessler wie co zrobić, żeby zupa nie była za słona...
Ponadto pstrąg bez masła i same wpadki w Prudniku!
Zobacz odcinek na PLAYER.pl
Każdy chce walczyć o utrzymanie restauracji i przywrócenie gości. Właściciele postanowili poprosić o pomoc Magdę Gessler!
W Ukradzionych Talerzach panował nieestetyczny chaos. Kantyna do stołu marsz to miejsce o wiele bardziej przemyślane - jaskrawą zieleń wyparły bardziej stonowane barwy. Znikły przypadkowe obrazki, a ich miejsce zajęły -(odwołujące się do historii budynku) armaty na tapecie. Wcześniej nie było tu przyjemnie, a jak jest teraz? Zobacz video. 8. odcinek zobaczysz na player.pl.
Magda Gessler pojawiła się w knajpie, by sprawdzić, czy jej cenne rady zostały wzięte do serca. Restauratorka odwiedziła "Kantynę. Do stołu marsz" i spróbowała kilku dań. Pasztetowa, bigos, a także zupa porowa pojawiły się na stole. W tym miejscu można naprawdę porządnie zjeść. Trzeba przyznać, że jest smacznie! Zobacz video. Odcinek zobaczysz na player.pl.
Polędwiczki przygotowane na dwa różne sposoby...
Z takim zadaniem musieli uporać się kucharze w Prudniku. Magda Gessler testowała te dwa dania. Które z nich nadawało się do jedzenia?
Swoją opinie wyrazili również ekipa pracująca w restauracji. Która wygrała? Sprawdź!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na PLAYER.pl.
Magda Gessler zagląda do kuchni i wie, w czym tkwi problem. Na początku należy zająć się piecem, który do niczego się nie nadaje. Później warto zająć się gośćmi, a więc sportowcami, którzy mają ochotę zjeść coś smacznego. Czy załodze "Ukradli Talerze" uda się wygrać specjalne, kulinarne zadanie? Czy wszystko będzie przebiegać zgodnie z planem? Zobacz video. Odcinki oglądaj na player.pl.
W kuchni panuje chaos, a właściciele nie potrafią nad nim zapanować. Dodatkowo nie pomaga im personel, który nie jest w stanie zaopiekować się gośćmi. Wydawane dania nie smakują, a sportowcy są niezadowoleni... Czy tak powinno być? Kto popełnił błąd? Zobacz video. Odcinek Kuchennych Rewolucji zobaczysz na player.pl.
Magda Gessler jest jak wiadomo wymagającą personą. Jednak w restauracji "Ukradli talerze" w Prudniku nie udało jej się zjeść nic smacznego.
Niesłone, niesmaczne, nieapetyczne! Potrawy w restauracji w Prudniku pozostawiają wiele do życzenia... Zobacz video! Odcinek zobaczysz na player.pl.
"(...) nie mam zielonego pojęcia na czym to jest robione, ale tego się nie da zjeść" - skomentowała Magda Gessler. Niestety, ale znana i ceniona restauratorka została źle odebrana przez personel "Ukradli Talerze". Jeden z pracowników wyznał, że nie przepada za zaproszonym gościem. W tym miejscu nie dzieje się najlepiej, a jedzenie jest niejadalne! Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
W dawnych Koszarach znajduje się lokal o nazwie "Ukradli Talerze", który prowadzą przyjaciele - Kamil i Daniel. Jeden z właścicieli wyznał, że przygoda z gastronomią zaczęła się przez przypadek. Nieoczekiwanie pojawił się pomysł, by zająć się gotowaniem. Czy ten biznes może być opłacalny? Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Magda Gessler w Prudniku testuje roladę, która smakuje jak wióry. Niestety talerz znalazł się podłodze.
Restauratorka nie była w stanie zjeść tej obrzydliwej potrawy. W stronę królowej padły również dość nieprzyjemne słowa krytyki...
Zobaczcie sami materiał przed emisją w TV!
Premiera odcinka: czwartek, 21:30
Odcinki możecie również oglądać na PLAYER.pl
W Prudniku, na terenie zrewitalizowanych koszar wojskowych, w stylowym budynku z czerwonej cegły znajduje się restauracja o dość intrygującej nazwie „Ukradli talerze”. Otworzyło ją dwóch przyjaciół, Kamil i Daniel. Żaden z nich nie był zawodowym kucharzem, ale obaj pragnęli odmiany w życiu zawodowym. Kamil był zmęczony pracą urzędnika odpowiadającego za projekty unijne, a Daniel porzucił pracę kierowcy. Z pasji do gotowania otworzyli niewielki lokal w Nysie. Był jednak tak mały, że zabrakło w nim miejsca na zmywak. Swoje dania podawali na jednorazowych, jadalnych talerzach z otrębów. Gościom się to spodobało, a oni swoją restaurację nazwali „Ukradli talerze”. Sukcesem okazał się także catering dietetyczny, który zamawiała spora liczba osób z Prudnika. Ponieważ ich niewielki lokal w Nysie miał ograniczone możliwości, podjęto decyzję o otwarciu drugiej, tym razem dużej restauracji „Ukradli talerze” w Prudniku. Codziennie pojawiało się tam nowe menu z innymi daniami, w którym stałe były tylko kategorie takie jak danie tradycyjne, danie wege, danie fish oraz danie fit. Lokal okazał się jednak porażką. Koszty utrzymania wynosiły kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Z tego powodu restauracja została zamknięta na kilka miesięcy. Kamilowi i Danielowi trudno było pogodzić się z porażką. Po krótkiej przerwie ponownie otworzyli „Ukradli talerze”. Niestety nadal nikt tu nie zaglądał. Zdesperowani właściciele na pomoc wezwali Magdę Gessler.
Jak Magda Gessler ocenia Kuchenne rewolucje w Glewie? Sprawdź!
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl
Nowe wnętrze, które Magda Gessler wprowadziła w życiu jest o wiele cieplejsze i bardziej gustowne! Oceńcie sami!
Brak organizacji w kuchni to prawdziwa klęska! Magda Gessler zdenerwowała się na właścicielkę, która nie potrafiła rozdysponować pracy wśród pracowników. Jak to się skończyło? Sprawdź!
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl
Niepeklowana golonka za długo leżała w rosole i niestety oklapła...
Magdzie Gessler nie zasmakowała natomiast ziemniaki ogórki były pierwszego sortu!
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl
Magda Gessler stworzyła nowe miejsce: Gospodę pod rumianym jabłkiem z cudownymi lokalnymi produktami i prostą kuchnią!
Jak Wam się podoba nowa energia tego miejsca?|
100% ekologii, lokalne produkty to sposób właścicieli na prowadzenie gospodarstwa i restauracji!
Siłą tego miejsca też są cudowni ludzie, którzy tam pracują!
Też macie takie zdanie o swojej mamie? Mamy gotują najlepiej na świecie!
Wielkim zaniedbaniem okazał się brak szyldu. Z czego to wynika? Dlaczego właściciele nie zdecydowali się na reklamę?
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl
Kuchnia w gospodarstwie była wyjątkowo czysta. Reakcja Magdy Gessler zaskoczyła personel!
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl