Zupę szczawiową, której miała okazję spróbować Magda Gessler nie była zachwycająca. Była rzadka i mocno wodnista z bardzo małą ilością dodatków. Niestety Magda Gessler nie miała apetytu na dokończenie jej. Sposób podania pozostawiał wiele do życzenia. Myślicie, że ta zupa mogłaby zasmakować Kubie Wojewódzkiemu? :)
Dania regionalne okazały się sporym wyzwaniem dla restauratorów! Zabrakło polędwicy, a porcje zup okazały się za małe! Trzeba było szukać alternatyw. Ostatecznie goście zdecydowali się na to co było dostęp
"Zastanówmy się przede wszystkim, czego my sami tak naprawdę potrzebujemy?" Magda Gessler zapytana o diety pudełkowe, odpowiedziała w dosyć kontrowersyjny sposób. Nie do końca zgadza się z ideą takich diet. A dlaczego? I jaką alternatywę proponuje jako autorytet kulinarny? Polecamy smaczne wideo z Waszą ulubioną restauratorką! ;)
Zapraszamy do oglądania ostatniego premierowego odcinka Kuchennych Rewolucji!
Dziś wieczorem o 21:30 zostanie wyemitowany ostatni premierowy odcinek 21. sezonu. Od przyszłego tygodnia widzowie będą mogli oglądać powtórki programu i przypomnieć sobie miejsca, które odmieniły rewolucje Magdy Gessler. W związku z pandemią koronawirusa i wynikającymi z niej trudnościami produkcyjnymi, musieliśmy wprowadzić zmiany w ramówce i przesunąć emisje premierowych odcinków programu na później.
Magda Gessler apeluję też do widzów, żeby najbliższy czas spędzić w domu. Sama przyznaje, że ostatni czas spędza sama, rozdzielona ze swoim mężem, który przebywa w Kanadzie. Mimo wszystko najważniejsze jest zachowanie ostrożności. Magda wykorzystuje ten czas m.in. na przeglądanie swojej szafy i zapowiada, że puści swoje ubrania w ruch!
Teraz jest też dobry czas, żeby wspierać restauratorów, których biznesy cierpią z braku klientów i zamawiać jedzenie na wynos. Wystarczy zachować odpowiednie zasady bezpieczeństwa.
Oglądajcie dzisiejszy premierowy odcinek o 21:30 w TVN!
Zobaczcie całość na Dzień Dobry TVN https://dziendobry.tvn.pl/a/magda-gessler-zostalawdomu-kuchenne-rewolucje-zawieszone-dlaczego
Zupa z baraniną okazała się wielkim sukcesem restauracji "Bławatek"! Gości jest mnóstwo, a restauracja cieszy się wielkim zainteresowaniem nawet u gości z zagranicy!
Klementyna od zawsze kochała gotować. Kiedy skończyła szkołę gastronomiczną, postanowiła wyjechać za granicę, aby pracować w restauracji i zdobyć doświadczenie w swoim zawodzie. Po paru latach wróciła z Włoch do rodzinnego domu w Dusznikach Zdroju, gdzie chciała otworzyć niewielki lokal. W restaurację Klementyny postanowił zainwestować jej przyjaciel, Włoch. Finalnie przedsięwzięcie nabrało prawdziwego rozmachu i tak powstała góralska „Karczma u Sołtysa”. Główną atrakcją menu stały się pstrągi hodowane w stawie przy karczmie. Ze względu na obecność włoskiego przyjaciela, w restauracji można również zamówić prawdziwie włoską pizzę. Prawdziwym wsparciem dla Klementyny jest jej najlepsza przyjaciółka oraz mama, która pomaga niedoświadczonym kucharzom z Ukrainy. Chociaż właścicielka jest przekonana o dobrej jakości jedzenia, jej karczma nie cieszy się powodzeniem. Wydawać by się mogło, że w takim miejscu, odwiedzanym przez kuracjuszy i turystów, lokal powinien być skazany na sukces. Niestety poza sezonem ruch w restauracji zamiera. Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Ten tatar zrobił wyjątkowe negatywne wrażenie na Magdzie Gessler. Jego kolor, konsystencja pozostawiały wiele do życzenia...
Ten tatar zdaniem Magdy Gessler był do du*y!
Przysmak taty Klementyny to kwaśna kapusta z kminkiem, schabowy i frytki. Bardzo dobry gatunek ziemniaka, pyszna kapusta z kminkiem zasmakowała Magdzie Gessler. Jedyny zarzut to obrzydliwy wygląd potrawy...
Serdelki, zupa z baraniną, tymiankiem, ziemniakami, klopsy z jajkiem na twardo i tort orzechowo-kawowy to nowe pozycje w menu w Karczmie Bławatek! Magda Gessler zawsze ma głowę pełną pomysłów!
Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Zbyt długie menu "Karczmy u Sołtysa" nie zbudziło zaufania Magdy Gessler - w karcie znalazły się burgery, pizza, makarony.
Ten zupełny miszmasz zniechęcił restauratorkę do wybrania czegoś z oferty. Miała ochotę wyjść z restauracji....
Premiera odcinka: czwartek, 21:30
Odcinek możecie oglądać na Player.pl
Klementyna od zawsze kochała gotować. Kiedy skończyła szkołę gastronomiczną, postanowiła wyjechać za granicę, aby pracować w restauracji i zdobyć doświadczenie w swoim zawodzie. Po paru latach wróciła z Włoch do rodzinnego domu w Dusznikach Zdroju, gdzie chciała otworzyć niewielki lokal. W restaurację Klementyny postanowił zainwestować jej przyjaciel, Włoch. Finalnie przedsięwzięcie nabrało prawdziwego rozmachu i tak powstała góralska „Karczma u Sołtysa”. Główną atrakcją menu stały się pstrągi hodowane w stawie przy karczmie. Ze względu na obecność włoskiego przyjaciela, w restauracji można również zamówić prawdziwie włoską pizzę. Prawdziwym wsparciem dla Klementyny jest jej najlepsza przyjaciółka oraz mama, która pomaga niedoświadczonym kucharzom z Ukrainy. Chociaż właścicielka jest przekonana o dobrej jakości jedzenia, jej karczma nie cieszy się powodzeniem. Wydawać by się mogło, że w takim miejscu, odwiedzanym przez kuracjuszy i turystów, lokal powinien być skazany na sukces. Niestety poza sezonem ruch w restauracji zamiera. Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Toruń Kopernika i miasto piernika to jedna z najpiękniejszych panoram w Polsce, które odwiedza wciąż rosnąca ilość wygłodniałych turystów. Tuż przy Rynku znaleźć można restaurację o włoskiej nazwie Prova Gourmet, prowadzoną przez Jagodę i Cristiana. Jak to się stało, że postanowili stworzyć własny, gastronomiczny biznes? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Jak przygotować pesto z bazylii? Magda Gessler zdradzi kilka kulinarnych porad. Dodatkowo poprosi jednego z pracowników restauracji o zapewnienie odpowiedniego sprzętu kuchennego. To oznacza, że trzeba znaleźć mikser "o największej potencji". W kuchni cała ekipa pracuje, by przygotować pomidorowego tatara i pozostałe popisowe, autorskie dania. Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Cała prawda wychodzi na jaw, gdy Magda Gessler zagląda do kuchni. Okazuje się, że właścicielka toruńskiej restauracji korzysta z płyty indukcyjnej, która zabija smak potraw. "Nie mamy palników gazowych... i to jest nasz najgorszy mankament" - podsumowała Jagoda. Co jeszcze uda się zauważyć Magdzie Gessler? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Sercem lokalu jest piec, głową zapracowany i zaangażowany Cristian. Właściciel uważa, że Kuchenne Rewolucje pomogły mu prowadzić dalej swoją ukochaną włoską restaurację. Czy jest w niej smacznie? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj w każdy czwartek na antenie TVN lub player.pl.
Bakłażany, papryka i pieczone pomidory, oliwa z oliwek, trochę czosnku - to składniki, z których powstanie jedno z popisowych dań. Cristian, czyli właściciel restauracji - z zaciekawieniem przygląda się efektom pracy, a także próbuje nowych dań. "Bardzo dobre. Magda Gessler sprawiła, że Włoch "poczuł smaki swojej ziemi". A jakie były reakcje gości? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Magda Gessler postanowiła odwiedzić restaurację „Prova Gourmet”, której wnętrze sprawia wrażenie "sali łazienkowej"... Skupienie się na jakości pizzy wymusiło oszczędności na wystroju sali i wyposażeniu kuchni, w której Jagoda przygotowuje włoskie pasty. Czy w Toruniu może być smacznie? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.