Szparagi białe. Wszyscy się ich boją - że są drogie, trudne do zrobienia i nie takie smaczne, jak zielone. To bzdura, wierzę w polskie szparagi - zapewnia Magda Gessler. Zobacz, jak w prosty sposób przyrządza je w swojej kuchni z sosami aioli i holenderskim.
Białe szparagi poleca Magda Gessler
Sposób przygotowania białych szparagów jest dużo prostszy, niż się wydaje. To królowe warzyw - mówi Magda Gessler. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" zaprosiła nas do swojej kuchni i krok po kroku pokazała, jak je przyrządzić.
Czas wybrać show roku 2020!
Warszawa. 6 marca Magda Gessler świętowała 10. urodziny programu "Kuchenne rewolucje". Przez te lata przeprowadziła aż 270 rewolucji, w których zdecydowana większość zakończyła się sukcesem.Tego dnia nie mogło zabraknąć również najbliższych restauratorki. - Jestem dumny z mamy. Pokazuje, że kluczem do sukcesu restauracji jest gościnność, a nie tabelki i skomplikowane rzeczy - powiedział jej syn Tadeusz Muller. - Udowadnia ludziom, jak ważna jest komunikacja i zespołowość - dodał.
Magda Gessler z rodziną i przyjaciółmi świętowała 10. urodziny programu "Kuchenne rewolucje". Przez te lata przeprowadziła aż 270 rewolucji. Na wydarzeniu pojawił się również wieloletni partner gwiazdy Waldemar Kozerawski. W jednym z wywiadów zdradził, jaka najsłynniejsza polska restauratorka jest w życiu prywatnym. - Jest zupełnie inną osobą, bardziej nieśmiałą niż by się mogło wydawać - powiedział. - Z dużą rezerwą podchodzi do innych, ale gdy już ich pozna, jest duszą towarzystwa - dodał.
Domowa kwarantanna wcale nie musi być nudna. Zobacz, jak ten czas spędzają gwiazdy! #zostanwdomu
Bistro Smacznego zmieniło się w restauracje Lis i Kura, gdzie króluje kurczak w trzech różnych wariacjach. Zuzanna, właścicielka restauracji, jest pewna, że teraz dadzą sobie radę a
Magdę Gessler nazywa czarodziejką. Goście zdecydowanie podzielają jej zdanie.
Magda Gessler zastanawia się, dlaczego tak ładna i zadbana właścicielka nie potrafi zadbać o porządek w kuchni swojej restauracji. Okazuje się, że w bistro ciągle zmieniają się ludzie i to sprawia, że nie wiadomo, kto ostatecznie odpowiada za sprzątanie kuchni. Całe szczęście ekipa wzięła się za sprzątanie - i to starą metodą, bo octem.
Magda Gessler zawsze zajrzy w najczarniejsze zakamarki restauracji. Czasem jednak wystarczy tylko wejść do kuchni i od razu widać brud. Czemu to tak wygląda w bistro Smacznego? Kto odpowiada za taki syf? Zobaczcie reakcje Magdy!
Magda Gessler odwiedza bistro Smacznego, gdzie dania podawane są głownie z bemarów. Pierwsze wrażenie może nie jest aż takie złe, ale co ze smakiem? Czy jedzenie, które miało być domowe rzeczywiście tak smakuje? Chyba niekoniecznie.
Zuzanna w swojej restauracji zajmuje się wszystkim, sprząta, pracuje na zmywaku, pomaga w rozbiórce mięsa. Spędza całe dnie w knajpie, tracąc jednocześnie cenne chwile z córką. Co z tego wynika?
Nowy odcinek już dziś o 21:30 w TVN.
Zuzanna była pewna, że uda jej się rozkręcić restauracje samodzielnie - w końcu przygotowywała się do niego jakiś czas. Rzeczywistość okazała się jednak nie tak kolorowa. Restauracja nie przynosi zysków, a partner Zuzanny musi dokładać do biznesu. Czy problemem jest kuchnia bemarowa? Zobaczcie fragment odcinka!
Nowy odcinek już dziś o 21:30 w TVN.
Zajrzyjmy do szafy Magdy Gessler!
Kuchenne rewolucje mają już 10 lat! Nie byłoby programu bez Magdy Gessler, bez wątpienia jednej z największych polskich gwiazd telewizji. W Kulisach Sławy nie tylko świętowaliśmy jubileusz programu, ale też zaglądamy do wyjątkowej garderoby gwiazdy. Magda Gessler zdradziła nam też, jakie ma plany na emeryturę.
Kilkanaście kilometrów od centrum Gdańska w sąsiedztwie lotniska w Rębiechowie leży Banino. Przylegająca bezpośrednio do granic regionu wieś szybko zmienia swój charakter, stając się miejscem zamieszkania dla wielu pracowników trójmiejskich firm. Położone przy ruchliwej drodze bistro „Smacznego” prowadzi tu Zuzanna wraz ze swoim partnerem Rafałem. Mężczyzna pracuje na statku, przez co w restauracji pojawia się bardzo rzadko. Zarządzanie lokalem jest właściwie całkowicie na głowie Zuzanny. Mimo wielu wysiłków „Smacznego” nie przynosi dochodów. Choć do prowadzenia gastronomii para przygotowywała się wiele miesięcy, takich kłopotów finansowych nie byli w stanie przewidzieć. Dodatkowo rotacja pracowników jest tak duża, że niemal każdego dnia brakuje rąk do pracy. W tej sytuacji Zuzanna zajmuje się wszystkim, od pracy na zmywaku, przez gotowanie po sprzątanie. Wszystkie jej wysiłki i poświęcenie idą jednak na marne. Jak to możliwe, skoro nieliczni klienci chwalą jedzenie? Zagadkę może rozwiązać jedynie Magda Gessler!
Niewypłacalny właściciel i kolacja na horyzoncie...
Jak potoczą się losy tych "Kuchennych rewolucji"? Sprawdź!
Odwiedziny restauracji w Grudziądzu wykończyło Magdę Gessler emocjonalnie i kulinarnie!
Ta rewolucja o mały włos mogła się nie udać. Właściciel nie zapłacił pracownikom - ta informacja zbulwersowała Magdę Gessler.
Jak potoczyły się losy tej restauracji?
Czy jest smacznie i warto wybrać się do restauracji "Przyjemnie podjadaj" ? Jaka jest opinia Magdy Gessler po odwiedzeniu lokalu? Sprawdź!
Wszystkie odcinki możesz oglądać na PLAYER.pl
Oglądaj wszystkie odcinki na PLAYER.pl
Obrzydliwe jedzenie było przerażające dla Magdy Gessler!
Zobacz jak zmieniła się restauracja w Grudziądzu? Sprawdź! Odcinek możesz oglądać na Player.pl!
Porady kulinarne Magdy Gessler - warto się z nimi zapoznać!
No to Klops! Magda Gessler miała okazję spróbować zupy klopsowej za 15 zł, która okazała się wyjątkowo niesmaczna!
W Grudziądzu Magda Gessler została wyjątkowo zszokowana! Dania z menu wzbudziły w restauratorce brak zaufania ze względu na dość niskie ceny....
W położonym nad Wisłą Grudziądzu nieco od ścisłego centrum mieści się restauracja „Pod Kamienicą”. Od czterech lat prowadzi ją Krzysztof, niezwykle dumny z miejsca, w którym rezyduje. Tytułowa kamienica została bowiem wybudowana w 1912 roku. Od 1996 roku Krzysztof prowadził tu kawiarenkę, ale ostatecznie zdecydował się na restaurację. Marzył o tym, aby lokal prowadzić wspólnie z dorosłym synem. Niestety panowie częściej się kłócili, niż współpracowali. Ostatecznie syn zdecydował się na karierę za granicą. Osamotniony Krzysztof zainwestował w restauracje duże pieniądze. Gwarancją sukcesu miały być domowe obiady i często modyfikowana karta. Niestety po początkowym zainteresowaniu, klienci zaczęli znikać. W dodatku dwa lata temu Krzysztof dowiedział się, że ma raka. Skupiony na walce z chorobą, nie ma już siły na walkę o restaurację. Jakby tego było mało, pracownicy mocno narzekają na porywczy charakter szefa. Czy sytuację uleczy Magda Gessler?
Minęło 7 tygodni od rewolucji w pizzeri Pizza Bella, która zamieniła się w oberżę Dzik i Dąb. Magda Gessler sprawdza, czy właściciele dalej utrzymują taki poziom jak podczas finałowej kolacji. Okazuje się, że niektóre dania są nawet lepsze.
Dawna Pizza Bella zamieniła się w Oberżę Dzik i Dąb. Ze stołów zniknęły brzydkie ceraty, a zamiast tego pojawiła się piękna zastawa. Na kolację zaserwowano chrupiące zapiekanki pomysłu Magdy Gessler, warzywną zupę purpurową z musem malinowym, sałatkę z buraków i rzodkiewek oraz chrupiące schabowe - wieprzowe i z dzika! Czy zmiana z pizzeri w restaurację opłaci się nowym właścicielom? My jesteśmy na tak!
Magda Gessler zabrała restauratorów z Ustronia do odwiedzenia wraz z nią restauracji, która przeszła rewolucję w 2016 roku.
Zanim w Łodygowicach pojawiła się Magda Gessler, właściciel Andrzej z pomocą mamy i żony prowadził restaurację „Garnuszek”. Gdyby nie wsparcie mamy Ireny, która gotowała, jego lokal zapewne nie doczekałby rewolucji. Całe szczęście Magda Gessler przybyła na ratunek i od tamtej pory to jedna z najbardziej udanych rewolucji w programie!