Czy i tym razem z pomocą Magdy Gessler zadziała magia Kuchennych rewolucji?
Premiera już w czwartek!
Czy są tu fani klasycznego włoskiego dnia: wątróbki po Wenecku? Zainspirujcie się!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Jedliście kiedyś zupę z karczocha? Magda Gessler w tym odcinku podpowiada co zrobić, żeby była wyjątkowo smaczna!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Karczochy u Marii - to kolejna udana rewolucja! Gratulujemy!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Jak smakowały dania przygotowane przez Magdę Gessler? Sprawdź!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Decyzja była szybka! Jak zasmakowało jej to danie?
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Ta kolacja musi się udać! Zobacz jak wyglądały przygotowania w Krakowie!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Jak Wam się podoba Trattoria da Maria po zmianach?
Idealna włoska lasagne...z mikrofali okaże się dla Magdy Gessler nie do przełknięcia!
Oglądaj odcinki na Player.pl
Każda szanująca się restauracja z kuchnią włoską powinna podawać carpaccio ze świeżego mięsa! Jak było w Krakowie?
Sprawdź!
Oglądaj odcinki na Player.pl!
Lasagne wylądowała na podłodze! Recenzja Magdy Gessler: Kucharz gotuje fatalnie!
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
Pierwszy odcinek z wyjątkowym brudem w kuchni. Jak zareagowała na to Magda Gessler?
Sprawdź!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Magda Gessler zaserwowała spaghetti z brudem, który znalazła w kuchni...
Czy właścicielka wyciągnie z tej sytuacji lekcję dla siebie?
Premiera już w czwartek o 21:30!
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
Magda Gessler i jej stylizacje z ostatniego sezonu Kuchennych rewolucji
Obok takich stylizacji trudno przejść obojętnie!
Z których restauracji Magda Gessler jest najbardziej dumna? Które rewolucje pamięta najlepiej, i to mimo tego, że odbyły się aż 9 lat temu?
Zobacz nasze wideo!
Nowe odcinki "Kuchennych Rewolucji" w TVN od czwartku, 3 września, o 21:30!
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną.
Zobacz zwiastun nowych odcinków Kuchennych Rewolucji!
Już w czwartek, 3 września o 21:30, Magda Gessler powróci do TVN z nowymi odcinkami programu Kuchenne Rewolucje.
Dokąd trafi tym razem? Jak restauratorzy poradzili sobie z epidemią? Jaką restaurację Magda Gessler uratuje przed upadkiem? Zobacz nasz oficjalny zwiastun!
Jednemu z pracowników puściły nerwy! Kuchnia nie działa sprawnie, a każdy z ekipy gubi się w swojej roli. Wypadałoby coś zmienić, ale czy to jest w ogóle możliwe? Zobacz jak prezentują się sfatygowane pstrągi z ziemniakami oraz poznaj reakcję gości! Odcinek zobaczysz również na player.pl.
Magda Gessler poczuła wyjątkowe rozczarowanie pojawiając się w Prudniku w restauracji "Ukradli talerze". Restauratorce podano obleśne menu jak z lat 70-tych, którego brzydziła się dotknąć. Czy udało jej się wybrać jakies pozycje dla siebie?
Odcinek możecie oglądać na Player.pl.
W ramach programu „Starsza Pani musi fiknąć” Magda Gessler wyruszyła z synem Tadeuszem do Gwatemali. Jak wspomina wyjazd? Dziś restauratorka gościła w studiu Dzień Dobry TVN i opowiedziała o przeżyciach z rodzinnej podróży.
Magda Gessler na długo zapamięta szaloną podróż do Gwatemali. Atrakcji dostarczył jej syn Tadeusz Muller, który starannie wszystko zaplanował. Wyjazd miał iście survivalowy klimat.
Podróż do Gwatemali
Tadeusz zorganizował wspólny wyjazd, który miał być pewnego rodzaju powrotem do dzieciństwa jakiego mu brakowało. Syn Magdy Gessler postanowił więc zaszaleć i pozbawić mamę wszelkich luksusów. Noc spędzona w namiocie, spacer po dżungli i śniadanie prosto z lasu, to jedne z atrakcji, jakie czekały na restauratorkę na miejscu.
„Czerwony kapturek” to niewielki rodzinny bar w centrum Poznania. Prowadzi go Dorota, wraz ze swoim partnerem Samuelem oraz synami - Maciejem i Dawidem.
To ich pierwszy wspólny „gastronomiczny biznes”. Dorota, która z zawodu jest dyplomowaną pielęgniarką wyjechała do Niemiec, by pracować w domu opieki i wspomóc finansowo rodzinę. Niestety lata rozłąki odbiły się negatywnie na ich relacjach. Młodszy z synów Maciej namówił mamę, by otworzyła bar z domowym jedzeniem, który mógłby zapewnić jej dochód w Polsce. Dzieci uwielbiają kuchnię swoich rodziców, która kojarzy im się z dzieciństwem. Aby przekonać się, czy inni również z entuzjazmem odniosą się do dań Doroty, Maciej na początku testował potrawy „Czerwonego kapturka” na swoich znajomych.
Kiedy okazało się, że są chętni na ich ofertę, wspólnie postanowili otworzyć bar.
Szefową kuchni jest oczywiście Dorota, pomaga jej Adrian, który niedawno ukończył szkołę. Szefowa kuchni przyznaje, że gotuje dość spontanicznie i czasami nie umiałaby powtórzyć tego samego dania. Chociaż kuchnia domowa, a atmosfera wesoła i rodzinna, to „Czerwony kapturek” nie cieszy się takim powodzeniem wśród gości, jakiego można było się spodziewać po sukcesach pierwszych dań Doroty „na wynos”.
Gdyby nie zarobki partnera Doroty - Samuela, który musi pracować za granicą, żeby utrzymać „Czerwonego kapturka”, już dawno trzeba było by zamknąć przynoszący straty lokal. Jeśli bar nie zacznie wkrótce zarabiać na siebie Dorota znowu będzie musiała wyjechać za granicę. To oznacza kolejną rozłąkę z ukochaną rodziną, być może już na zawsze. To przerażająca perspektywa, dlatego wszyscy z nadzieją czekają na pomoc Magdy Gessler.
Magda Gessler poinformowała właścicieli restauracji, że są " (...) kompletnie w połowie drogi do tego, żeby to było smaczne", jednak na stole znalazło się kilka poprawnych dań. Knajpa będzie dobrze funkcjonować, ale pod warunkiem, że w restauracji będzie zwracać się uwagę na szczegóły. Tylko detale mogą uratować miejsce, które ma potencjał. Zobacz video!
Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Szuba - ukraińska sałatka ze śledziem i pielmieni - ukraińskie pierogi z mięsem. Sprawdź jak je przygotowuje Magda Gessler!