Zajrzyjmy do szafy Magdy Gessler!
Kuchenne rewolucje mają już 10 lat! Nie byłoby programu bez Magdy Gessler, bez wątpienia jednej z największych polskich gwiazd telewizji. W Kulisach Sławy nie tylko świętowaliśmy jubileusz programu, ale też zaglądamy do wyjątkowej garderoby gwiazdy. Magda Gessler zdradziła nam też, jakie ma plany na emeryturę.
Kilkanaście kilometrów od centrum Gdańska w sąsiedztwie lotniska w Rębiechowie leży Banino. Przylegająca bezpośrednio do granic regionu wieś szybko zmienia swój charakter, stając się miejscem zamieszkania dla wielu pracowników trójmiejskich firm. Położone przy ruchliwej drodze bistro „Smacznego” prowadzi tu Zuzanna wraz ze swoim partnerem Rafałem. Mężczyzna pracuje na statku, przez co w restauracji pojawia się bardzo rzadko. Zarządzanie lokalem jest właściwie całkowicie na głowie Zuzanny. Mimo wielu wysiłków „Smacznego” nie przynosi dochodów. Choć do prowadzenia gastronomii para przygotowywała się wiele miesięcy, takich kłopotów finansowych nie byli w stanie przewidzieć. Dodatkowo rotacja pracowników jest tak duża, że niemal każdego dnia brakuje rąk do pracy. W tej sytuacji Zuzanna zajmuje się wszystkim, od pracy na zmywaku, przez gotowanie po sprzątanie. Wszystkie jej wysiłki i poświęcenie idą jednak na marne. Jak to możliwe, skoro nieliczni klienci chwalą jedzenie? Zagadkę może rozwiązać jedynie Magda Gessler!
Ta rewolucja o mały włos mogła się nie udać. Właściciel nie zapłacił pracownikom - ta informacja zbulwersowała Magdę Gessler.
Jak potoczyły się losy tej restauracji?
Czy jest smacznie i warto wybrać się do restauracji "Przyjemnie podjadaj" ? Jaka jest opinia Magdy Gessler po odwiedzeniu lokalu? Sprawdź!
Wszystkie odcinki możesz oglądać na PLAYER.pl
W położonym nad Wisłą Grudziądzu nieco od ścisłego centrum mieści się restauracja „Pod Kamienicą”. Od czterech lat prowadzi ją Krzysztof, niezwykle dumny z miejsca, w którym rezyduje. Tytułowa kamienica została bowiem wybudowana w 1912 roku. Od 1996 roku Krzysztof prowadził tu kawiarenkę, ale ostatecznie zdecydował się na restaurację. Marzył o tym, aby lokal prowadzić wspólnie z dorosłym synem. Niestety panowie częściej się kłócili, niż współpracowali. Ostatecznie syn zdecydował się na karierę za granicą. Osamotniony Krzysztof zainwestował w restauracje duże pieniądze. Gwarancją sukcesu miały być domowe obiady i często modyfikowana karta. Niestety po początkowym zainteresowaniu, klienci zaczęli znikać. W dodatku dwa lata temu Krzysztof dowiedział się, że ma raka. Skupiony na walce z chorobą, nie ma już siły na walkę o restaurację. Jakby tego było mało, pracownicy mocno narzekają na porywczy charakter szefa. Czy sytuację uleczy Magda Gessler?
Minęło 7 tygodni od rewolucji w pizzeri Pizza Bella, która zamieniła się w oberżę Dzik i Dąb. Magda Gessler sprawdza, czy właściciele dalej utrzymują taki poziom jak podczas finałowej kolacji. Okazuje się, że niektóre dania są nawet lepsze.
Dawna Pizza Bella zamieniła się w Oberżę Dzik i Dąb. Ze stołów zniknęły brzydkie ceraty, a zamiast tego pojawiła się piękna zastawa. Na kolację zaserwowano chrupiące zapiekanki pomysłu Magdy Gessler, warzywną zupę purpurową z musem malinowym, sałatkę z buraków i rzodkiewek oraz chrupiące schabowe - wieprzowe i z dzika! Czy zmiana z pizzeri w restaurację opłaci się nowym właścicielom? My jesteśmy na tak!
Magda Gessler zabrała restauratorów z Ustronia do odwiedzenia wraz z nią restauracji, która przeszła rewolucję w 2016 roku.
Zanim w Łodygowicach pojawiła się Magda Gessler, właściciel Andrzej z pomocą mamy i żony prowadził restaurację „Garnuszek”. Gdyby nie wsparcie mamy Ireny, która gotowała, jego lokal zapewne nie doczekałby rewolucji. Całe szczęście Magda Gessler przybyła na ratunek i od tamtej pory to jedna z najbardziej udanych rewolucji w programie!
Magda Gessler przekonała siostrę właściciela i jej męża, żeby to oni przejęli prowadzenie restauracji. Iwo, który sam sobie nie radzi, popiera pomysł i chcę oddać restaurację i stać się jedynie pracownikiem.
Jak się okazuje choroba właściciela w dzieciństwie to nie jedyne źródło problemów. Iwo przyznał się też Magdzie Gessler, że jest uzależniony od automatów, co nie wróży dobrze wychodzeniu z długów. Restauratorka proponuje, żeby to rodzina Iwa przejęła odpowiedzialność za restaurcję.
Właściciel lokalu jest specyficzną osobą, nie do końca radzi sobie z prowadzeniem restauracji i potrzebuje pomocy rodziny. Szwagier właściciela przyrządza dla Magdy Gessler schabowego z kością, który okazał się strzałem w dziesiątkę.
Magda nie jest zadowolona z warunków panujących w restauracji Pizza Bella. We wszystkim zdecydowanie nie pomaga nastawienie właściciela. O rewolucję postanowi zawalczyć jego siostra. Co na to Magda Gessler? Oglądajcie Kuchenne rewolucje dziś o 21:30!
Chińska restauracja z włoską ceratą? Takie były pierwsze skojarzenia Magdy Gessler odnośnie lokalu w Ustroniu. Pizza Bella nie zachwyca wyglądem ani smakiem, brakuje oliwy z oliwek a do pizz podaje się sosy. Co na to Magda? Oglądajcie nowy odcinek już dziś o 21:30!
Tym razem Magda Gessler jedzie na ratunek do Ustronia, do małej pizzerii o nazwie "Pizza Bella". Właściciel tonie w długach, a klientów jest jak na lekarstwo. Zmaganiom restauratora przyglądają się siostra Iwo Patrycja i jej mąż Kamil. Od początku byli sceptyczni wobec jego szalonego pomysłu. Długi sięgnęły już 150 tysięcy złotych i do drzwi zaczynają pukać windykatorzy. Cała trójka widzi ratunek już tylko w Magdzie Gessler. Czy znana restauratorka poradzi sobie z tak karkołomnym zadaniem?
Nowy odcinek w czwartek o 21:30 w TVN!
Właśnie mija 10 lat od kiedy program Kuchenne rewolucje pojawił się na ekranach telewizorów. Za nami 20 sezonów, 280 lokalizacji, 480 000 przejechanych kilometrów, 15 900 zlepionych pierogów, 7500 litrów ugotowanego rosołu oraz 5698 wyrzuconych czarnych patelni. Magda Gessler nie zwalnia jednak tempa i od 5 marca możecie oglądać 21. sezon Kuchennych rewolucji w kolejnych restauracjach.
Magda Gessler cała na biało świętuje 10-lecie "Kuchennych Rewolucji" w towarzystwie swoich najbliższych!
Program, w którym Gessler ratuje podupadające polskie restauracje, emitowany jest na antenie TVN już od dziesięciu lat.
Minęło 10 lat od premiery Kuchenny rewolucji, Magda Gessler w dalszym ciągu ma energię do działania i zmieniania polskich restauracji. "Ja mam apetyt nie na więcej, ja mam apetyt na robienie tego co robię. Ile czasu to potrwa? Nie mam zielonego pojęcia, ale mam nadzieję, że tak długo, jak będę potrzebna" - mówi Magda Gessler.
Jak to robi? I dlaczego warto oglądać program? Zobaczcie całe video.
Nowe odcinki w każdy czwartek o 21:30 na TVN oraz w player.pl
W piątek 6 marca odbyło się 10-lecie Kuchenny rewolucji. Podczas uroczystości zapytaliśmy Tadeusza, syna Magdy Gessler, o to czy jest dumny ze swojej mamy i dlaczego.
"Jestem dumny z mamy, dlatego że bardzo dużo dobrego pokazuje. Pokazuje, że kluczem do sukcesu restauracji jest gościnność, dzielenie się tą gościnnością" - mówi Tadeusz Muller.
Zobaczcie całą wypowiedź! #restauracjadlamagdy
Nowe odcinki w każdy czwartek o 21:30 na TVN oraz w player.pl
Zapytaliśmy restauratorów o to jaką osobą jest Magda Gessler.
Za co ją cenią i jak wspominają spotkania z królowa. Jesteście ciekawi co nam zdradzili? Zobaczcie wideo!
Oglądajcie nowe odcinki w każdy czwartek o 21:30 w TVN oraz w Player.pl!