Zapraszamy do oglądania ostatniego premierowego odcinka Kuchennych Rewolucji!
Dziś wieczorem o 21:30 zostanie wyemitowany ostatni premierowy odcinek 21. sezonu. Od przyszłego tygodnia widzowie będą mogli oglądać powtórki programu i przypomnieć sobie miejsca, które odmieniły rewolucje Magdy Gessler. W związku z pandemią koronawirusa i wynikającymi z niej trudnościami produkcyjnymi, musieliśmy wprowadzić zmiany w ramówce i przesunąć emisje premierowych odcinków programu na później.
Magda Gessler apeluję też do widzów, żeby najbliższy czas spędzić w domu. Sama przyznaje, że ostatni czas spędza sama, rozdzielona ze swoim mężem, który przebywa w Kanadzie. Mimo wszystko najważniejsze jest zachowanie ostrożności. Magda wykorzystuje ten czas m.in. na przeglądanie swojej szafy i zapowiada, że puści swoje ubrania w ruch!
Teraz jest też dobry czas, żeby wspierać restauratorów, których biznesy cierpią z braku klientów i zamawiać jedzenie na wynos. Wystarczy zachować odpowiednie zasady bezpieczeństwa.
Oglądajcie dzisiejszy premierowy odcinek o 21:30 w TVN!
Zobaczcie całość na Dzień Dobry TVN https://dziendobry.tvn.pl/a/magda-gessler-zostalawdomu-kuchenne-rewolucje-zawieszone-dlaczego
Co jest ważne dla Magdy Gessler, gdzie przeprowadza koleją rewolucje? Sprawdźcie co nam zdradziła!
Przyjmijcie świąteczne życzenia od Magdy Gessler!
Magda Gessler wspomina piękne świąteczne momenty w swoim życiu. Zobaczcie wideo!
Na wigilijnym stole u Magdy Gessler nie może zabraknąć ryby po grecku z pieczonym bakłażanem i sosem pomidorowym z 12. cytryn. Brzmi bardzo smacznie!
Niestety serdelek nie smakował Magdzie Gessler...Jak było z pozostałymi daniami?
Serdelki w ostrym sosie jako przystawka. W roli głównej: gęsta zupa warzywna z baraniną z dodatkiem świeżych ziół. Goście nie kryli swojego zachwytu!
Zupa z baraniną okazała się wielkim sukcesem restauracji "Bławatek"! Gości jest mnóstwo, a restauracja cieszy się wielkim zainteresowaniem nawet u gości z zagranicy!
Klementyna od zawsze kochała gotować. Kiedy skończyła szkołę gastronomiczną, postanowiła wyjechać za granicę, aby pracować w restauracji i zdobyć doświadczenie w swoim zawodzie. Po paru latach wróciła z Włoch do rodzinnego domu w Dusznikach Zdroju, gdzie chciała otworzyć niewielki lokal. W restaurację Klementyny postanowił zainwestować jej przyjaciel, Włoch. Finalnie przedsięwzięcie nabrało prawdziwego rozmachu i tak powstała góralska „Karczma u Sołtysa”. Główną atrakcją menu stały się pstrągi hodowane w stawie przy karczmie. Ze względu na obecność włoskiego przyjaciela, w restauracji można również zamówić prawdziwie włoską pizzę. Prawdziwym wsparciem dla Klementyny jest jej najlepsza przyjaciółka oraz mama, która pomaga niedoświadczonym kucharzom z Ukrainy. Chociaż właścicielka jest przekonana o dobrej jakości jedzenia, jej karczma nie cieszy się powodzeniem. Wydawać by się mogło, że w takim miejscu, odwiedzanym przez kuracjuszy i turystów, lokal powinien być skazany na sukces. Niestety poza sezonem ruch w restauracji zamiera. Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Wielki sukces tej rewolucji. Udało się uratować restaurację, ale i na nowo zbudować więzy rodzinne!
Ten tatar zrobił wyjątkowe negatywne wrażenie na Magdzie Gessler. Jego kolor, konsystencja pozostawiały wiele do życzenia...
Ten tatar zdaniem Magdy Gessler był do du*y!
Skłócone siostry się pogodzą? Czy sytuacja rodzinna Klementyny będzie miała wpływ na losy "Karczmy u Sołtysa w Dusznikach Zdroju? Sprawdźcie!
Przysmak taty Klementyny to kwaśna kapusta z kminkiem, schabowy i frytki. Bardzo dobry gatunek ziemniaka, pyszna kapusta z kminkiem zasmakowała Magdzie Gessler. Jedyny zarzut to obrzydliwy wygląd potrawy...
Serdelki, zupa z baraniną, tymiankiem, ziemniakami, klopsy z jajkiem na twardo i tort orzechowo-kawowy to nowe pozycje w menu w Karczmie Bławatek! Magda Gessler zawsze ma głowę pełną pomysłów!
Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Magda Gessler zazwyczaj w kuchni spotyka fatalny brud i zaniedbane naczynia. Tym razem było zupełnie inaczej...
Zbyt długie menu "Karczmy u Sołtysa" nie zbudziło zaufania Magdy Gessler - w karcie znalazły się burgery, pizza, makarony.
Ten zupełny miszmasz zniechęcił restauratorkę do wybrania czegoś z oferty. Miała ochotę wyjść z restauracji....
Premiera odcinka: czwartek, 21:30
Odcinek możecie oglądać na Player.pl
Klementyna od zawsze kochała gotować. Kiedy skończyła szkołę gastronomiczną, postanowiła wyjechać za granicę, aby pracować w restauracji i zdobyć doświadczenie w swoim zawodzie. Po paru latach wróciła z Włoch do rodzinnego domu w Dusznikach Zdroju, gdzie chciała otworzyć niewielki lokal. W restaurację Klementyny postanowił zainwestować jej przyjaciel, Włoch. Finalnie przedsięwzięcie nabrało prawdziwego rozmachu i tak powstała góralska „Karczma u Sołtysa”. Główną atrakcją menu stały się pstrągi hodowane w stawie przy karczmie. Ze względu na obecność włoskiego przyjaciela, w restauracji można również zamówić prawdziwie włoską pizzę. Prawdziwym wsparciem dla Klementyny jest jej najlepsza przyjaciółka oraz mama, która pomaga niedoświadczonym kucharzom z Ukrainy. Chociaż właścicielka jest przekonana o dobrej jakości jedzenia, jej karczma nie cieszy się powodzeniem. Wydawać by się mogło, że w takim miejscu, odwiedzanym przez kuracjuszy i turystów, lokal powinien być skazany na sukces. Niestety poza sezonem ruch w restauracji zamiera. Karczma Klementyny ledwo jest w stanie zarobić na opłacenie pensji pracowników i rachunków za prąd. W dodatku włoski przyjaciel postanowił wycofać się z niedochodowego przedsięwzięcia. Właścicielka stanęła przed koniecznością spłacenia jego wkładu, który został zainwestowany w budowę karczmy. Sytuacja stała się naprawdę dramatyczna, a Klementyna wyczerpała już wszystkie pomysły na rozkręcenie biznesu. Swoje nadzieje pokłada już jedynie w pomocy Magdy Gessler.
Czy rewolucja się udała? Sprawdź!
Toruń Kopernika i miasto piernika to jedna z najpiękniejszych panoram w Polsce, które odwiedza wciąż rosnąca ilość wygłodniałych turystów. Tuż przy Rynku znaleźć można restaurację o włoskiej nazwie Prova Gourmet, prowadzoną przez Jagodę i Cristiana. Jak to się stało, że postanowili stworzyć własny, gastronomiczny biznes? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Jak przygotować pesto z bazylii? Magda Gessler zdradzi kilka kulinarnych porad. Dodatkowo poprosi jednego z pracowników restauracji o zapewnienie odpowiedniego sprzętu kuchennego. To oznacza, że trzeba znaleźć mikser "o największej potencji". W kuchni cała ekipa pracuje, by przygotować pomidorowego tatara i pozostałe popisowe, autorskie dania. Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Cała prawda wychodzi na jaw, gdy Magda Gessler zagląda do kuchni. Okazuje się, że właścicielka toruńskiej restauracji korzysta z płyty indukcyjnej, która zabija smak potraw. "Nie mamy palników gazowych... i to jest nasz najgorszy mankament" - podsumowała Jagoda. Co jeszcze uda się zauważyć Magdzie Gessler? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Sercem lokalu jest piec, głową zapracowany i zaangażowany Cristian. Właściciel uważa, że Kuchenne Rewolucje pomogły mu prowadzić dalej swoją ukochaną włoską restaurację. Czy jest w niej smacznie? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj w każdy czwartek na antenie TVN lub player.pl.
Bakłażany, papryka i pieczone pomidory, oliwa z oliwek, trochę czosnku - to składniki, z których powstanie jedno z popisowych dań. Cristian, czyli właściciel restauracji - z zaciekawieniem przygląda się efektom pracy, a także próbuje nowych dań. "Bardzo dobre. Magda Gessler sprawiła, że Włoch "poczuł smaki swojej ziemi". A jakie były reakcje gości? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Magda Gessler postanowiła odwiedzić restaurację „Prova Gourmet”, której wnętrze sprawia wrażenie "sali łazienkowej"... Skupienie się na jakości pizzy wymusiło oszczędności na wystroju sali i wyposażeniu kuchni, w której Jagoda przygotowuje włoskie pasty. Czy w Toruniu może być smacznie? Zobacz video. Odcinki Kuchennych Rewolucji oglądaj na player.pl.
Jagoda i Cristian od lat marzyli o własnej, włoskiej restauracji. Byli przekonani, że Toruń pełen zabytków i turystów będzie świetnym miejscem, w którym ich pizzeria będzie przynosić dochody. Para wszystkie swoje oszczędności zainwestowała w biznes – wynajęli lokal oraz wybudowali prawdziwy piec do pizzy opalony drewnem. Cristian z ogromną pasją podszedł do swojej pracy, dlatego latami opracowywał recepturę na idealne ciasto. Właściciele uznali, że najważniejsze w restauracji jest jedzenie. Skupienie się na jakości pizzy wymusiło oszczędności na wystroju sali i wyposażeniu kuchni, w której Jagoda przygotowuje inne dania z karty, czyli włoskie pasty. Para szybko zorientowała się, że na Rynek Nowomiejski zagląda znacznie mniej ludzi niż na znajdujący się nieopodal Rynek Staromiejski. Tylko nieliczni przechodzący obok, decydują się zjeść coś w ich pizzerii. Chociaż ich goście zawsze chwalą jedzenie, klientów „Prova Gourmet” nie przybywa. Sytuacja Jagody i Cristiana staje się coraz poważniejsza. Ponieważ nie stać ich na wynajęcie mieszkania w Toruniu, aby zaoszczędzić na dojazdach, często śpią w restauracji. Para musiała sprzedać większość swoich rzeczy, aby zdobyć pieniądze na opłaty. Niestety lokal nadal na siebie nie zarabia, a właściciele nie mają już możliwości finansowania niedochodowej restauracji. Przepracowanie, problemy finansowe i brak pomysłu na ich rozwiązanie wpływają negatywnie na ich do tej pory szczęśliwy związek. Jagoda nie wyobraża sobie, że mogłaby się poddać, dlatego postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Czy bistro tętni życiem i jest tak jak właściciele sobie wymarzyli? Sprawdźcie opinie Magdy Gessler!
Właścicielka spotkała się z mocnymi słowami krytyki ze strony Magdy Gessler. Niestety dodawanie saletry do kotletów jest nie do zaakceptowania...