Kuchenne Rewolucje: Najlepsze momenty w Bistro Fiołek
Cegłów to niewielka, ale ważna historycznie miejscowość. W 1920 roku toczyły się tu walki w obronie stolicy. Dziś wielu mieszkańców dojeżdża stąd do Warszawy. Swój lokal w centrum Cegłowa postanowił otworzyć 30-letni Konrad. Restaurację ukrytą w podwórku jednak ciężko znaleźć. Nie ma tam nawet szyldu z jej nazwą. Prawdziwa konspiracja! Tylko najbardziej głodni i wytrwali, z detektywistyczną żyłką, znajdą to miejsce. Konrad jest jednocześnie właścicielem, szefem kuchni, zaopatrzeniowcem, kelnerem, a jeśli trzeba to i sprzątaczem „W podwórku”. Pomaga mu o dwa lata młodsza żona Katarzyna i ukochana teściowa Anna. Za smak dań odpowiada jednak Konrad. To on gotuje, smaży i dusi. Kieruje się prostą zasadą – ma być domowo, prosto i smacznie. Tyle że na kotlety schabowe i mielone, pieczenie, pierogi i zupy przychodzi zaledwie kilka osób dziennie, a czasem nie ma tu żywego ducha. Z dwustu złotego utargu nie sposób utrzymać restauracji. Czy Magda Gessler zamieni mocno ukryty i rzadko odwiedzany przez gości lokal w świetnie prosperującą restaurację?
Zobacz najlepsze momenty odcinka:
Kuchenne Rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: Magda Gessler wchodzi do kuchni i jest przerażona!
Kuchenne Rewolucje: Antrykot miał być wołowy, a de volaille chrupiący!
Kuchenne Rewolucje: Egzamin dla Konrada. Czy restauracja jest gotowa?
Kuchenne Rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: Wy nie macie ciekawości życia i apetytu!
Kuchenne Rewolucje: Konrad odkrył w sobie duszę restauratora?
Kuchenne Rewolucje: Magda Gessler uczy Konrada podstaw gotowania?
Kuchenne Rewolucje: Jak Bistro Fiołek radzi sobie po powrocie Magdy Gessler?