Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30
Oglądaj na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
W Szczecinku nad jednym z jezior znajduje się Zamek Książąt Pomorskich. To właśnie tam powstał lokal „Zamek” prowadzony przez Rafała. Przygoda mężczyzny z gastronomią rozpoczęła się trzynaście lat temu, gdy razem z przyjacielem otworzyli bar szybkiej obsługi z kebabem. W końcu Rafał odważył się przejąć znaną w okolicy restaurację. „Zamek” miał opinię drogiego miejsca przeznaczonego jedynie dla elit. Nowy właściciel chciał to zmienić, ale skończyło się jedynie na niewielkich korektach w karcie. Rafał w pełni zaufał dotychczasowemu zespołowi restauracji. Jedynie w kuchni pojawił się nowy pracownik, wieloletni przyjaciel właściciela, Szymon. To on został szefem kucharzy i niepisanym panem na włościach. Choć dania udekorowane są po królewsku, owocami i jadalnymi kwiatami, lokal zamiast kwitnąc, więdnie. Dodatkowo Rafał prowadzi też własny warsztat samochodowy, przez co nie może w pełni zająć się „Zamkiem”. Nieliczni klienci narzekają, że potrawy są zimne, a długi czas oczekiwania i wysokie ceny jeszcze bardziej ich odstraszają. Najwyższa pora, żeby z odsieczą na „Zamek” ruszyła Magda Gessler!
Magda Gessler zostawiała Chimichurri jako miejsce pachnące kolendrą i południowoamerykańską kuchnią. Po powrocie dużo się zmieniło! Kolendry brak, nie ma też Larysy, która uczyła się przepisów podczas rewolucji. Czy to miejsce warto polecić?
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Zobacz, jak przebiegała trudna rewolucja w Częstochowie. Niestety, Magda Gessler była zawiedziona po powrocie!
Argentyńska kolacja okazała się wielkim sukcesem! Pyszne pierożki i steki ze słynnym sosem chimichurri podbiły serca gości. Ale czy Piotrek i Przemek czują ten klimat, skoro nadal nie potrafią wymówić nazwy własnej restauracji?
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Przemek i Piotr muszą udowodnić, że potrafią zrobić cokolwiek w kuchni. Zaczynają więc od egzaminu ze smażenia naleśników, który idzie im całkiem nieźle. Ale kiedy przechodzą do smażenia steków... Potrzebna będzie poprawka, i na jednej chyba się nie skończy.
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Wizyta w kuchni częstochowskiego "Diavolo" odkrywa koszmarne tajemnice. W zamrażarce jest pełno jedzenia w reklamówkach, bez informacji o dacie przydatności do spożycia!
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Przemek i Piotr nie wiedzą nic o jedzeniu! Nie znają się na składnikach do pizzy, a tatar powstaje według nich z... Musicie zobaczyć ten test Magdy Gessler.
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Ile można czekać na drugie danie? W "Diavolo" nic nie jest oczywiste. Kucharki mylą kolejność dań, zapominają o wydaniu niektórych, a do tradycyjnego barszczu ukraińskiego dodają paprykę!
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki. Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle. Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Jak potoczy się rewolucja w Diavolo? Premiera 5 listopada o 21:30 w TVN!
W menu dania z całego świata, a w kuchni totalny chaos. Do tego wszystkiego pizza z zapieczoną szynką parmeńską! Czy może być większe przewinienie w pizzerii?!
Nowy odcinek "Kuchennych Rewolucji" już w czwartek 5 listopada o 21:30 w TVN!
Częstochowa to ponad dwustutysięczne miasto, którego codzienność toczy się w cieniu Jasnej Góry. Nie tylko latem odwiedzają ją tysiące turystów i pielgrzymów, dlatego konkurencja w gastronomii jest tu naprawdę spora. Przy uliczce sąsiadującej ze słynnym klasztorem, gdzie aż roi się od lokali gastronomicznych, powstał szatański pomysł na otwarcie restauracji Diavolo. Od ponad roku prowadzą ją dwaj przyjaciele Piotr i Przemek. Piotr wcześniej pracował przez wiele lat w banku, ale Przemek z powodzeniem prowadził pizzerię. Razem uwierzyli więc we wspólną restaurację. Niestety wiara nie pomogła. W Diavolo diabeł zakręcił ogonem, bo klienci omijają lokal szerokim łukiem, wybierając ofertę konkurencji. W karcie znajdziemy dania kuchni włoskiej, meksykańskiej, ukraińskiej i polskiej. Czy Magda Gessler nada restauracji przemyślany kierunek?
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Po kilku tygodniach okazuje się, że Przemek z Małgosią wzięli sobie do serca rady Magdy Gessler i postawili na dobrej jakości lokalne produkty ekologiczne.