MasterChef - Seler na pisto z sosem romesco - przepis Rafała z 4. odcinka

Pisto
240919_masterchef_13_odc4_www_4
Wegetariańskie dania nie muszą być nudne, co zobaczyliśmy w 4. odcinku MasterChefa. Rafał zaserwował selera na pisto z sosem romesco, czym oczarował jury. Zobaczcie przepis na to pyszne danie.

Dania wegetariańskie często kojarzą się z czymś nudnym i mało sycącym, co oczywiście jest błędnym myśleniem. Udowodnił to Rafał, który w 4. odcinku MasterChefa zaserwował selera z pisto z sosem romesco. Danie oczarowało jury i zapewniło Rafałowi zwycięstwo w konkurencji. Poznajcie przepis na to przepyszne danie.

Seler na pisto z sosem romesco - składniki

  • seler
  • cebula
  • bakłażan
  • cukinia
  • pomidory
  • wędzone tofu
  • sos omesco

Seler na pisto z sosem romesco - przepis z 4. odcinka MasterChefa - przygotowanie

Obranego selera gotujemy w wywarze aż będzie miękki, podczas tego procesu tworzymy pisto z karmelizowanej cebuli, bakłażana, cukini i pomidorów. Później blanszujemy i hartujemy cukinie w plastrach i układamy z niej kratkę na selerze. Następnie przecieramy sos omesco i smażymy wędzone tofu. Później wystarczy tylko wszystko ułożyć na talerzu i danie gotowe.

podziel się:

Pozostałe wiadomości