Rozpoczynamy poszukiwania kolejnego najlepszego kucharza-amatora w Polsce! Castingi do najpopularniejszego programu kulinarnego na świecie odbędą się wirtualnie. Kto zachwyci Magdę Gessler, a kto będzie musiał "oddać fartucha"?
Wielki finał 11. edycji MasterChefa odbył się w unikalnym miejscu: przepięknych ogrodach willi Maiano. Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska czterech najlepiej gotujących kucharzy- amatorów w Polsce. Finałowa konkurencja składała się z dwóch etapów, do drugiego przeszła dwójka najlepszych uczestników.
Wielki finał 11. edycji MasterChefa odbędzie się w unikalnym miejscu: przepięknych ogrodach willi Maiano. Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska czterech najlepiej gotujących kucharzy- amatorów w Polsce. Finałowa konkurencja składa się z dwóch etapów, do drugiego przejdzie dwójka najlepszych uczestników.
Wielki finał 11. edycji MasterChefa odbędzie się w unikalnym miejscu: przepięknych ogrodach willi Maiano. Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska czterech najlepiej gotujących kucharzy- amatorów w Polsce. Finałowa konkurencja składa się z dwóch etapów, do drugiego przejdzie dwójka najlepszych uczestników.
To były ostatnie chwile uczestników w słonecznej Toskanii. W pierwszej części odcinka gościem był Gaetano Trovato- szef kuchni dwugwiazdkowej restauracji Arnolfo, którą prowadzi wraz z córką Alice. To właśnie oni pomogli jurorom wybrać pierwszego finalistę XI edycji MasterChefa.
Trwają półfinały w słonecznej Toskanii. W pierwszej części odcinka gościem będzie Gaetano Trovato- szef kuchni dwugwiazdkowej restauracji Arnolfo, którą prowadzi wraz z córką Alice. To właśnie oni pomogą jurorom wybrać pierwszego finalistę XI edycji MasterChefa.
Trwają półfinały w słonecznej Toskanii. W pierwszej części odcinka gościem będzie Gaetano Trovato- szef kuchni dwugwiazdkowej restauracji Arnolfo, którą prowadzi wraz z córką Alice. To właśnie oni pomogą jurorom wybrać pierwszego finalistę XI edycji MasterChefa.
Rozpoczynamy półfinały we Włoszech! To początek zmagań w pięknej Toskanii. W tą wyjątkową gastronomiczną podróż jurorzy zabrali sześcioro uczestników. W pierwszej części włoskiej przygody zawodnicy odwiedzili we Florencji jednogwiazdkową restauracje prowadzoną przez Filippo Saporito, w której mieli szansę spróbować prawdziwych toskańskich smaków. Po eleganckiej uczcie uczestnicy w parach będą odwiedzać lokalne restauracje.
Ela i Bartosz w ramach półfinałów zostali zaproszeni do gospodarstwa, w którym wyrabia się słynny sen parmigiano reggiano. Jakie wrażenie wywarła na uczestnikach wizyta? Zobacz!
W drugiej części odcinka wiedzę zdobytą podczas wycieczek musieli zaprezentować podczas konkurencji na słynnym placu Piazza di Santa Croce. Uczestnicy będą przygotowywać po dwa dania, a oceniać ich będą jurorzy – Magda Gessler i Michel Moran oraz szefowie z gwiazdką Michelin: Silivia Baracchi, Daniele Zazzeri i Alberto Bettini.
Rozpoczynamy półfinały we Włoszech! To początek zmagań w pięknej Toskanii. W tą wyjątkową gastronomiczną podróż jurorzy zabrali sześcioro uczestników. W pierwszej części włoskiej przygody zawodnicy odwiedzą we Florencji jednogwiazdkową restauracje prowadzoną przez Filippo Saporito, w której będą mieli szansę spróbować prawdziwych toskańskich smaków. Po eleganckiej uczcie uczestnicy w parach będą odwiedzać lokalne restauracje.
Rozpoczynamy półfinały we Włoszech! To początek zmagań w pięknej Toskanii. W tą wyjątkową gastronomiczną podróż jurorzy zabrali sześcioro uczestników. Jak kucharze odebrali swoją podróż do słonecznych Włoch? Zobacz!
Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran wyłonili kucharzy, którzy zmierzą się w półfinałach odbywających się za granicą. Gościem odcinka był Valentino Casanelli - zdobywca gwiazdki Michelin.