Jeśli przegapiłeś ostatni odcinek, a chcesz dowiedzieć się, jak było tym razem, wejdź na tvnplayer.pl! Odcinki "Kuchennych rewolucji" oglądaj online ZAWSZE w tvn player!
Biorąc pod uwagę to, co podaje się gościom, ta karczma zamiast "przy dworze" powinna nosić miano "przydworcowej". Choć pewnie i to byłoby krzywdzące dla wielu przydworcowych budek z hot-dogami.
Kotlet schabowy z kapustą i ziemniakami. Niby żadna sztuka przygotować to najpopularniejsze polskie danie... a jednak. Jeśli z całej porcji bronią się tylko ziemniaki, to faktycznie w Panoramie do zrobienia jest jeszcze bardzo dużo.
Wysokie ceny, niewykwalifikowany personel, plagiat i brak menedżera, który mógłby to wszystko ogarnąć - tak w skrócie można opisać nowe wyzwanie Magdy Gessler. To wzywanie nazywa się Steak House Rodeo
Restauracja Zamkowa mieści się w XIV-wiecznym zamku, w centrum świdwińskiego ośrodka kultury. Wcześniej była to zajezdnia krzyżacka.
Właścicielką „Zamkowej” jest pani Ania. Zainteresowała się tym miejscem, wynajęła je za grosze od gminy i dzięki pomocy przyjaciół otworzyła lokal gastronomiczny. Niestety przez 5 lat jego istnienia nigdy nikt tutaj nie zajrzał jako tzw. gość z karty. Pani Ania czerpie zyski jedynie z nielicznych imprez i potańcówek, które organizuje w restauracji. Przyjaciółka właścicielki jest lokalną artystką i ma swój pomysł na restaurację, ale cięgle się sprzecza z Anią. Według niej miejsce to nie ma duszy i dlatego nikt tu nie zagląda. Dlatego wezwała na pomoc Magdę Gessler. Jednak, czy wzywając znaną restauratorkę przyjaciółka chciała na pewno pomóc Ani?
... dwa bratanki i do tańca i do szklanki. Magda Gessler wróciła i znów szokuje. W pierwszej kolejności zabiera się nie za menu, czy zmianę wystroju, ale za atmosferę w kuchni.
Obrochtówka to jedna z najstarszych restauracji w Zakopanem. Przez wiele lat była prowadzona przez rodzinę obecnych właścicieli, którzy gościli u siebie wiele znanych osobistości, m. in. Czesława Niemena czy generała Wojciecha Jaruzelskiego.
Takie pytanie mógł zadać tylko Kuba Wojewódzki. Zobacz, co odpowiedziała Magda Gessler.
A właściwie to najwyższa... pora przyjrzeć się uważnie bilansowi zysków i strat. Niezwykłe jest to, że dopiero wizyta Magdy skłoniła właścicielkę restauracji do przeprowadzenia takiego rachunku!
Po wizycie Magdy z dymem poszły stare przyzwyczajenia. Od dziś zamiast siarki i piekielnych wpadek, roztaczać się ma zapach świeżych dań i przypraw.
Artemis jest przywiązany do tradycyjnych, greckich smaków. Każde odstępstwo od "jego wizji" potrawy wyprowadza go z równowagi. Ale ostatecznie to przecież klient decyduje, czy coś jest smaczne, czy nie.
Aby nieco rozładować poważną atmosferę, Magda Gessler postawiła na rywalizację. Niestety dla właściciela "Kuchni i wina" worek wyścigowy okazał się worem pokutnym.
Darjan Brydż mógłby przygotowywać ekwipunek dla kosmonautów. Zupy z proszku, sosy z proszku, a nawet... wołowina z proszku. Jest tylko jeden problem, takie menu grozi kosmiczną... niestrawnością!
No cóż, wydaje się że w tej kuchni świeże jest tylko spojrzenie Magdy. Mrożenie wszystkiego to dość złudna oszczędność. Pewnie szybciej byłoby wybrać się na targ i kupić warzywa, niż je rozmrażać
Taka nazwa zobowiązuje do sukcesu. Ale Barcelonka z Przemyśla coraz bliższa jest myśli poddania meczu. Ta drużyna potrzebuje nowego trenera i to takiego z ekstraklasy. Barcelonka potrzebuje Magdy Gessler.