Zabytkowy lokal w samym sercu Torunia jakoś nie może ukształtować swojej tożsamości. Podziemna restauracja za dnia, wieczorami zamienia się w klubowe podziemie. Właściciel jest przekonany, że taka hybryda może odnieść sukces, ale do pełnego szczęścia potrzebuje fachowego oka Magdy Gessler. Już pierwszego dnia, by zdobyć przychylność Magdy, do obsługi restauratorki załoga typuje najprzystojniejszego kelnera. Co z tego, skoro uroczy student historii sztuki nie zdołał do tej pory opanować sztuki serwowania wina... Ekspertka od gastronomi musi przetestować zespół, ale sama staje się podmiotem wnikliwych obserwacji. Czujne pary oczu zza każdego filara obserwują każdy krok restauratorki. Młody, energiczny zespół z poczuciem humoru i pewnością siebie podchodzi do przygotowanych przez Magdę klasówek. Niestety przy ogłaszaniu ich wyników entuzjazm trzeba schować głęboko do kieszeni... Do tego wszystkiego dochodzą kucharze, którzy myślą o porzuceniu pracy, potrawy z dwutygodniową historią “zabezpieczone przez zamrożenie” i właściciel, który jeszcze zanim dokonają się zmiany, już tęskni za przeszłością. Na finał tej rewolucji szykuje się naprawdę niezły pasztet...
Autor: TVN