Pan Piotr najpierw pokochał tajski boks, potem Tajlandię, którą odwiedził ponad 20 razy, w końcu kuchnię Tajów, a klimat tego kraju postanowił odzwierciedlić w restauracji Samui, którą otworzył w Krakowie. Coś jednak poszło nie tak, bo pomoc Magdy Gessler okazała się być nieodzwona. Obejrzyjcie fragment odcinka "Kuchennych rewolucji"!
Trzy lata temu w samym centrum starego Krakowa restaurację otworzył pan Rafał z żoną Dorotą. Pomysł jej powstania narodził się pod wpływem pasji związanej z muay thai, czyli tajskim boksem. To dzięki niemu Rafał zaczął podróżować do Tajlandii na turnieje sportowe, gdzie zakochał się w krajobrazie, zapachach i kuchni. Tą miłością chciała zarazić nie tylko przyjaciół, ale wszystkich krakowian. Niestety. Przekonanie gości do tajskich smaków nie jest łatwe. Nie pomogło nawet sprowadzenie rodowitych Tajów do kuchni. Mimo barwnej szefowej kuchni i uroczych kelnerek, miejsce nie przyciąga tłumów. Zmienić może to tylko świeże spojrzenie Magdy Gessler. Tylko co na to ich szefowa kuchni?
Zobacz rewolucję Magdy Gessler w pigule. Tym razem nie było łatwo, bo "Campo di fiori" bardziej nadawało sie do wyburzenia niż do lekkiego liftingu. Jak podoba Wam się efekt końcowy?
Stan restauracji, w której przyszło Magdzie Gessler przeprowadzić rewolucję, był - lekko mówiąc- przerażający. Chcą dowiedzieć się o "Campo di fiori" czegoś więcej, znana restauratorka postanowiła szczerze porozmawiać z dawnym pracownikiem restauracji. Jak w lokalu było wcześniej? Obejrzyjcie nasz materiał wideo i zobacz to, czego nie było w telewizji!
Magda Gessler przez Campo di Fiori w Nowym Sączu przeszła jak burza. Nie wierzycie? Obejrzyjcie fragment siódmego odcinka!
Pan Piotr, na czele z restauracją Campo di Fiori, próbował podbić Nowy Sącz. Jak to zrobić, jeśli Nowy Sącz to nie Rzym, obowiązki to nie zabawa, a styl zarządzania restauracją nie jest do niczego podobny? Poznajcie pana Piotra i zobaczcie z jakim problemem przyszło się zmierzyć Magdzie Gessler w siódmym odcinku "Kuchennych Rewolucji".
Piętnaście lat temu na nowosądeckim blokowisku włoską knajpkę otworzył pan Piotr. Po kliku latach jednak przeprowadził się do Rzeszowa, a Campo di Fiori zaczął zarządzać na odległość przez telefon.
Nieobecność właściciela powoduje niechęć pracowników, którzy czują się niedowartościowani, pracują bez motywacji i bez podziału obowiązków. Mają żal do szefa, że się nimi nie interesuje i nie robi nic, by sytuację polepszyć. Kiedyś w Campo di Fiori były tłumy, dziś jest tylko bałagan.
Piotr ma świadomość, że sam sobie nie poradzi z chaosem, do którego doprowadził. Liczy na pomoc Magdy Gessler. Tym razem nie będzie jednak sprawdzania kuchni, będzie za to test na odwagę. A potem już tylko eksperyment, dowcip i poważne zobowiązania
Mamy dla Was coś extra! Prezentujemy Wam najlepsze teksty Magdy Gessler z rewolucji przeprowadzanych w restauracji Greek Zorbas w Augustowie. Obejrzyjcie nasz materiał wideo!
Zobaczcie rozmowę Magdy Gessler z właścicielką restauracji "Greek Zorbas" w Augustowie. Też uważacie, że pani Beata ma mocny charakter? Odpowiedź w szóstym odcinku "Kuchennych rewolucji"!
Brak zorganizowania, luz pełną parą i menadżer restauracji, który... kręci barana! Czy tego nie okiełzna nawet Magda Gessler? Mało prawdopodobne, ale na to się zanosi! Zobaczcie fragment szóstego odcinka "Kuchennych rewolucji"!
W Augustowie 15 lat temu pani Beata z mężem Christosem otworzyła grecką restaurację. Na początku był to strzał w dziesiątkę, wszyscy chcieli spróbować prawdziwej greckiej kuchni. Jednak od dwóch lat do „Greeka” nie zagląda już prawie nikt. Sytuację pogarszają niepochlebne opinie o lokalu i te, które pojawiaja się o właścicielce na lokalnych forach internetowych.
Christos zupełnie się poddał. To żona trzyma kasę i zarządza restauracją. A że pani Beata ma charakter dominujący i krzykliwy, często między nimi dochodzi do kłótni. W jednym jednak są zgodni. Potrzebują pomocy Magdy Gessler. W Augustowie znana restauratorka zmierzy się z brakiem personelu i z brakiem dyscypliny. Da też komuś czerwoną kartkę.
Napięcie w szóstym odcinku "Kuchennych rewolucji" było niemałe. Właścicielka "Enigmy" nie mogła zrozumieć, dlaczego ze ścian należy skuwać tynk i dlaczego warto pokazać historyczne mury restauracji. Zobaczcie fragment programu! A cały odcinek "Kuchennych rewolucji" mozecie obejrzeć na naszej stronie internetowej w zakładce "Odcinki".
"Enigma" to ani restauracja, ani klub. W dodatku w nie do końca urokliwym zakątku Radomia. Właścicielka "Enigmy" przyznaje: "Jest gorzej niz źle". Sytuację próbuje ratować szef kuchni, choć kucharzem dobrym nie jest. Stawia na temperament. Czy Magda mogłaby tu nie dotrzeć? Tylko jej rewolucje mogą uratować to miejsce!
Właścicielka "Enigmy" dała sie ponieść największym emocjom i sprzeciwiła sie Magdzie Gessler. To, co zobaczycie w materiale wideo, nie zwiastuje nic dobrego. A jak będzie? Odpowiedź już w czwartek o godz. 21.30
Magdy Gessler nie da się oszukać. Jej kulinarny zmysł wykryje każdy podstęp. Przekonała się o tym załoga "Syrenki" w nadmorskiej Ustce. Jeśli wuzetka ma smakować genialnie, to śmietana z kartonu ma szansę wszystko popsuć. Tak właśnie stało się w "Syrence"...
Kompletna ignorancja, brak szacunku i dramat. Tak Magda Gessler określiła to, co zobaczyła w restauracji "Syrenka" w Ustce. Bród i fatalna kuchnia sprawiły, że znana restauratorka postanowiła zamknąć restaurację natychmiast. Zobaczcie fragment czwartego odcinka "Kuchennych rewolucji"
Restauracja „Syrenka” znajduje się na deptaku w Ustce, tuż przy porcie. Wydawałoby się, że takie miejsce to gwarancja sukcesu. Faktycznie - w sezonie w „Syrence” aż roi się od gości. Ale sezon to tylko 2 miesiące, a od września do czerwca lokal popada w długi...
W trzecim odcinku "Kuchennych rewolucji" przed Magdą Gessler stanął nie lada problem. Z czym musiała sobie poradzić?
Trzeci odcinek "Kuchennych rewolucji" zapowiada burzę emocji, konflikty rodzinne i restauracyjny interes, który jest na najlepszej drodze do bankructwa.
Bartek i Agata, z pomocą do których przyjechała Magda Gessler, nie mogą dogadać się ze sobą w żadnym aspekcie. Ani rodzinnym, choć są małżeństwem, ani zawodowym. Wszystko zmierza w niewłaściwym kierunku. Gdzie leży wina? Czy trudny charakter Bartka uda się zmienić? Zobaczcie fragment drugiego odcinka "Kuchennych rewolucji".
W "Karczmie u Bartka" w Bukowinie Tatrzańskiej Magda Gessler będzie miała dużo roboty. Oprócz pomocy w prowadzeniu restauracji, przed Magdą Gessler stanie nie lada wyzwanie. Czy uda jej się pogodzić zwaśniona rodzinę i wprowadzić do ich życia harmonię? Odpowiedź w drugim odcinku "Kuchennych rewolucji"!
W pierwszym odcinku „Kuchennych rewolucji” „Kapitan Nemo” miał okazję, by pochwalić się żurkiem. Zdaje się, że jednak stracił szansę na pochwałę Magdy Gessler? Dlaczego? Odpowiedź znajdziecie w materiale wideo!
Flaki o smaku fasolki po bretońsku? Pomidorowa z ryżem odgrzewanym w mikrofalówce? „Kapitan Nemo” zaskoczył Magdę Gessler w najmniej z oczekiwanych sposobów. Zobacz fragment tego, co działo się w pierwszym odcinku piątego sezonu „Kuchennych rewolucji”.
Komornik, karetka i Chińczyk, którego ulubionym daniem jest pies … To nam w ostatnim sezonie zgotowały „Kuchenne Rewolucje”. Magda Gessler jak zwykle zadbała o to, aby fani jej programu się nie nudzili. Zresztą oglądając znaną restauratorkę na ekranie, trudno choć przez chwilę mówić o nudzie! Przygotowaliśmy dla Was najbardziej kontrowersyjne sceny z 4. sezonu „Kuchennych Rewolucji”. Koniecznie obejrzyjcie nasze wideo. Naprawdę warto!
Magda Gessler została po raz pierwszy laureatką prestiżowej nagrody – otrzymała Wiktora w kategorii „Odkrycie telewizyjne roku 2010”.
Jaka była pierwsza myśl gwiazdy TVN, kiedy pierwszy raz spotkała się z propozycją tworzenia programu? Jak oceniła tego, kto wymyślił by to właśnie ona przeprowadzała rewolucje w restauracjach i mentalności ich właścicieli?
Zapraszamy was na pierwszą z dwunastu części wywiadu, który przeprowadziliśmy z najbardziej znaną restauratorką w tym kraju. W kolejnych odsłonach dowiecie się między innymi jak Magda Gessler wyobraża sobie idealną wigilię, co myśli o odchudzaniu i co jest dla niej kwintesencją seksapilu. Zapraszamy!
Fanów kulinarnego programu uspokajamy: „Kuchenne rewolucje” mają się świetnie i nie znikają. Kiedyś jednak być może nadejdzie taki moment i… co wtedy? Czym zajmie się Magda Gessler? Wróci do swoich restauracji, czy nadal będzie się dzielić wiedzą i pomysłowością?
Sama ubrana jest zawsze kolorowo i z pomysłem. I choć zawodowo nie zajmuje się modą, a jedzeniem i sztuką, obserwuje styl Polek i Polaków. Magda Gessler przyznaje, że szare uniformy i brak polotu w modzie przeszkadzają jej na polskich ulicach. Co powinniśmy więc zmienić? Co hamuje Polaków w wyrażaniu siebie poprzez ubiór?