MasterChef to masa inspiracji i świetnych przepisów, które często podają uczestnicy. Debora Warchoł, w 11. odcinku przedstawiła przepis na sól anyżową. Sprawdźcie jak łatwo można ją przyrządzić.
Sól anyżowa - jak ją zrobić? Mamy przepis od Debory
Sól anyżowa brzmi bardzo ciekawie i bardzo dobrze może sprawdzić się w doprawieniu różnych dań. Jak ją zrobić? To opisała w 11. odcinku Debora:
Składniki:
- sól gruboziarnista
- anyż
Przygotowanie:
Gruboziarnistą sól wsypujemy do miski i ścieramy moździerzem, ważne by była starta na pył. Do tego dodajemy anyż, i trzemy aż składniki się połączą. Anyż nadaje dużo fajnego smaku do soli, co z pewnością urozmaici dania.
12. odcinek MasterChefa - kiedy premiera?
12. odcinek będzie miał swoją premierę 17 listopada, o godzinie 19:30. To w nim dowiemy się, kto zostanie MasterChefem 13. edycji!
- "Nie stać nas na pracownika, żeby go utrzymać" – Magda Gessler ratuje "Głodnego Polaka" w Rawiczu!
- Debora Warchoł: Stek Tomahawk z Sosem Winnym, Coleslawem i Frytkami
Autor: Dominik Pajewski