Sól anyżowa - przepis od Debory Warchoł, z 11. odcinka MasterChefa

MasterChef 13, odcinek 11
241107_mc_odc11_tc4_www
MasterChef to nie tylko emocje, ale sporo inspiracji, która płynie nie tylko od jurorów i mistrzów, ale także od uczestników. Debora opowiedziała, jak najlepiej zrobić sól anyżową. Sprawdźcie wyjątkowy przepis z 11. odcinka.

MasterChef to masa inspiracji i świetnych przepisów, które często podają uczestnicy. Debora Warchoł, w 11. odcinku przedstawiła przepis na sól anyżową. Sprawdźcie jak łatwo można ją przyrządzić.

Sól anyżowa - jak ją zrobić? Mamy przepis od Debory

Sól anyżowa brzmi bardzo ciekawie i bardzo dobrze może sprawdzić się w doprawieniu różnych dań. Jak ją zrobić? To opisała w 11. odcinku Debora:

Składniki:

- sól gruboziarnista

- anyż

Przygotowanie:

Gruboziarnistą sól wsypujemy do miski i ścieramy moździerzem, ważne by była starta na pył. Do tego dodajemy anyż, i trzemy aż składniki się połączą. Anyż nadaje dużo fajnego smaku do soli, co z pewnością urozmaici dania.

12. odcinek MasterChefa - kiedy premiera?

12. odcinek będzie miał swoją premierę 17 listopada, o godzinie 19:30. To w nim dowiemy się, kto zostanie MasterChefem 13. edycji!

podziel się:

Pozostałe wiadomości