Magda Gessler

Magda Gessler
Magda Gessler zdradza idealny przepis na naleśniki
Niekwestionowany autorytet polskiej gastronomi. Od wielu lat prowadzi program „Kuchenne rewolucje” (polska wersja znanej na świecie „Kitchen Nightmares”), który dzięki jej niezwykłej osobowości, kreatywności i ciętemu językowi, jest jednym z najchętniej oglądanych programów w Polsce. Ona sama jest prawdziwą gwiazdą, skupiającą zainteresowanie wszystkich mediów.
Magda Gessler, Michel Moran, Przemysław Klima
Magda Gessler, Michel Moran, Przemysław Klima

Magda Gessler — prowadząca "MasterChef" i "Kuchenne rewolucje"

Magda Gessler była znaną osobą w Polsce zanim jeszcze pojawiła się w telewizji. Jest właścicielką restauracyjnego imperium, otworzyła ponad 20 restauracji i kawiarni. Co roku odwiedza je ponad milion gości. Jej flagową restauracją jest restauracja „U Fukiera”, mieszcząca się na starym mieście w Warszawie, która posiada rekomendacje przewodnika Michelin. Podawane są w niej dania kuchni staropolskiej przygotowane według autorskich receptur z najlepszych produktów regionalnych. Jej potrawami „U Fukiera” zachwycały się takie sławy jak Sharon Stone, Naomi Cambell, Nicolas Sarkozy z żoną Carlą Bruni czy Bill Clinton.

W swoich restauracjach nie tylko wymyśla nowe potrawy, ale zwraca uwagę na najdrobniejszy szczegóły. Pilnuje, by w jej lokalach był wysoki standard zarówno jedzenia, obsługi, a także wystroju, który często sama projektuje. Ukończyła Akademię Sztuk pięknych w Madrycie. Wydała bestseller’owe książki „Kuchnia – moja pasja” oraz „Kocham gotować. Przepis na życie”. W 2011 otrzymała statuetkę Wiktora w kategorii „Największe odkrycie telewizyjne”. Rok później została nagrodzona w plebiscycie Telekamery w kategorii „Osobowość telewizyjna”.

Magda Gessler
Magda Gessler
podziel się:

Pozostałe wiadomości