Długi, windykator, smród myszy i starych kanap. To były ekstremalne "Kuchenne rewolucje". Czy ten lokal jeszcze istnieje? 

screenshot (91)
Kuchenne rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: Co czeka Magdę w Ustroniu?
Magda Gessler odwiedziła Ustroń, gdzie próbowała uratować tonącą w długach pizzerię "Pizza Bella". Lokal prowadził Iwo – fotograf bez kulinarnego doświadczenia, który wpadł po uszy w finansowe i... zapachowe tarapaty. Od pierwszych chwil słynna restauratorka nie kryła oburzenia – od razu wyczuła zapach myszy i starego jedzenia. Finał tych "Kuchennych rewolucji" okazał się zaskakujący, a historia restauracji miała jeszcze jeden dramatyczny zwrot po emisji programu. Czy "Oberża Dzik i Dąb" przetrwała próbę czasu? Sprawdziliśmy!
Z artykułu dowiesz się:
  • Dlaczego pizzeria "Pizza Bella" w programie "Kuchenne rewolucje" (sezon 27, odcinek 17) była jedną z najbardziej ekstremalnych
  • Jakie błędy popełnił właściciel lokalu, Iwo
  • Co tak bardzo zszokowało Magdę Gessler, że wyszła z lokalu
  • Jakie dania znalazły się w nowym menu "Oberży Dzik i Dąb"
  • Co dziś znajduje się w miejscu restauracji po rewolucji

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler w "Pizza Bella" zastała koszmar

Już od progu Magda Gessler wiedziała, że łatwo nie będzie.

"Jak tu brzydko! Jakbym była w chińskiej knajpie z włoską ceratą" – rzuciła na wejściu.

Właściciel pizzerii, 33-letni Iwo, z wykształcenia fotograf, nigdy wcześniej nie gotował. Przejął lokal, bo… pracował kiedyś jako kierowca pizzy. Zainwestował 70 tysięcy złotych w kupno restauracji i jeszcze więcej w marzenia, które dość szybko zderzyły się z rzeczywistością. Gości brak, za to długów pod sufit – aż 150 tysięcy złotych. Na domiar złego – tragiczna pizza, której głównym składnikiem była nadzieja i... ser. Dużo sera. Zdecydowanie za dużo.

Chińska restauracja z włoską ceratą? Takie były pierwsze skojarzenia Magdy Gessler odnośnie lokalu w Ustroniu. Pizza Bella nie zachwyca wyglądem ani smakiem, brakuje oliwy z oliwek a do pizz podaje się sosy. Co na to Magda? Oglądajcie nowy odcinek już dziś o 21:30!
Kuchenne rewolucje Oliwa do pizzy?
Chińska restauracja z włoską ceratą? Takie były pierwsze skojarzenia Magdy Gessler odnośnie lokalu w Ustroniu. Pizza Bella nie zachwyca wyglądem ani smakiem, brakuje oliwy z oliwek a do pizz podaje się sosy. Co na to Magda? Oglądajcie nowy odcinek już dziś o 21:30!

"Kuchenne rewolucje". Rodzina ruszyła na pomoc uzależnionemu od hazardu właścicielowi

Na pomoc ruszyli siostra Iwo, Patrycja, i jej mąż Kamil. Widzowie mogli zobaczyć, jak oboje próbują przekonać Magdę Gessler do dania drugiej szansy. Bo sama Gessler – po pierwszym dniu i pizzach bez prosciutto – miała ochotę zniknąć z Ustronia szybciej niż paragon za cztery sery. Dopiero kotlet schabowy przygotowany przez Kamila przywrócił jej wiarę w ten lokal.

Magda Gessler wróciła, przewietrzyła, zerwała zasłony i firany, a przede wszystkim – zaproponowała przemianę. Tak narodziła się "Oberża Dzik i Dąb" – z klimatem rustykalnym, jasnym wnętrzem i prostym, polskim menu.

 W menu znalazły się zupa purpurowa z czerwonych warzyw, sałatka z buraków i rzodkiewek oraz flagowy kotlet w panierce z orzechów laskowych.

Dawna Pizza Bella zamieniła się w Oberżę Dzik i Dąb. Ze stołów zniknęły brzydkie ceraty, a zamiast tego pojawiła się piękna zastawa. Na kolację zaserwowano chrupiące zapiekanki pomysłu Magdy Gessler, warzywną zupę purpurową z musem malinowym, sałatkę z buraków i rzodkiewek oraz chrupiące schabowe - wieprzowe i z dzika! Czy zmiana z pizzeri w restaurację opłaci się nowym właścicielom? My jesteśmy na tak!
Jak udała się rewolucja w Pizza Bella?
Dawna Pizza Bella zamieniła się w Oberżę Dzik i Dąb. Ze stołów zniknęły brzydkie ceraty, a zamiast tego pojawiła się piękna zastawa. Na kolację zaserwowano chrupiące zapiekanki pomysłu Magdy Gessler, warzywną zupę purpurową z musem malinowym, sałatkę z buraków i rzodkiewek oraz chrupiące schabowe - wieprzowe i z dzika! Czy zmiana z pizzeri w restaurację opłaci się nowym właścicielom? My jesteśmy na tak!
Kuchenne rewolucje: Zobacz, jak zmieniła się Pizza Bella!
Kuchenne rewolucje: Zobacz, jak zmieniła się Pizza Bella!

Czytaj też: Magda Gessler złamała schemat w "Kuchennych rewolucjach". Właścicielka w szoku. "Takiej propozycji się nie spodziewałam"

Czy "Oberża Dzik i Dąb" po "Kuchennych rewolucjach" wciąż istnieje?

Po rewolucji lokal zmienił się nie do poznania – zarówno wizualnie, jak i kulinarnie. Zmienił się też układ sił – Iwo, zmagający się z uzależnieniem od hazardu, sam zaproponował, że odda prowadzenie restauracji siostrze i jej mężowi, a sam zostanie ich pracownikiem. Wydawało się, że to nowy początek dla upadającej pizzerii. Rewolucja zakończyła się sukcesem – smak, wystrój i koncept przypadły do gustu zarówno Magdzie Gessler, jak i klientom.

Minęło 7 tygodni od rewolucji w pizzeri Pizza Bella, która zamieniła się w oberżę Dzik i Dąb. Magda Gessler sprawdza, czy właściciele dalej utrzymują taki poziom jak podczas finałowej kolacji. Okazuje się, że niektóre dania są nawet lepsze.
Kuchenne rewolucje: Dzik i Wino 7 tygodni po rewolucji
Minęło 7 tygodni od rewolucji w pizzeri Pizza Bella, która zamieniła się w oberżę Dzik i Dąb. Magda Gessler sprawdza, czy właściciele dalej utrzymują taki poziom jak podczas finałowej kolacji. Okazuje się, że niektóre dania są nawet lepsze.

Niestety, jak to bywa w wielu przypadkach – życie napisało własny scenariusz. Po jakimś czasie Iwo zniknął, zostawiając rodzinę z długami. Oberża "Dzik i Dąb" nie przetrwała pandemii, a lokal został zamknięty. Dziś w miejscu rewolucyjnej restauracji działa pizzeria "Verona", zupełnie niezwiązana z historią Iwo i jego rodziny.

Kuchenne rewolucje: Pizza Bella
Kuchenne rewolucje: Pizza Bella
podziel się:

Pozostałe wiadomości