MasterChef: Grasica cielęca - przepis z francuskiej restauracji

MasterChef: Grasica cielęca - przepis z francuskiej restauracji
Zanim uczestnicy 12. sezonu "MasterChefa" stanęli do walki o półfinał, odwiedzili słynne restauracje w Lyonie. Zobaczcie, jak przyrządza się tamtejsze tradycyjne danie z grasicy cielęcej.

W 11. odcinku uczestnicy udadzą się do miasta Lyon. Kucharze zostaną podzieleni na dwie grupy, a każda z nich będzie miała okazję odwiedzić jedną z renomowanych restauracji serwujących tradycyjne dania lyońskie. Joseph Viola z restauracji "Daniel & Denise" oraz William Jacquiers z "Le Vivarais" to szefowie kuchni, którzy zaprezentują zawodnikom autentyczne smaki regionu. 

Jeden z nich pokazał naszym uczestnikom swoje popisowe danie z grasicy cielęcej. Zobaczcie, jak je przyrządzić.

Premiera 11. odcinka 12. sezonu programu "MasterChef" już w niedzielę 19 listopada o 20:00.

podziel się:

Pozostałe wiadomości