Z artykułu dowiesz się:
- Jak przygotować fusilli z pesto genovese.
Składniki:
- Makaron:
- · 200 g mąki
- · 2 jajka
- · 1 żółtko
- · łyżeczka oliwy
- · łyżeczka zimnej wody
- Pesto:
- · 3 garści bazyli
- · 5 kostek lodu
- · 1 opakowanie grana padano
- · 1 opakowanie orzeszków pinii
- · 2 ząbki czosnku
- · szklanka oliwy
Przygotowanie:
- Makaron:
- Ciasto wyrobić i odstawić na 20 minut, rozwałkować na grubość 0,5 cm, pokroić na paski, następnie pokroić na małe prostokąty i przyciskając do płaskiej powierzchni uformować fusilli.
- Pesto:
- Zblendować na gładko bazylię z lodem (dodając w trakcie resztę składników).
- Podanie:
- Podawać makaron z pesto.