Ewa Zachorska: Przepiórka z Pazurem

Przepiórka z Pazurem
Przepiórka z Pazurem
  • Przepiórka z Pazurem
  • Składniki:
  • - 1 udko z przepiórki
  • - 2 piersi z przepiórki
  • - 100g agrestu
  • - 100g malin
  • - 50 ml wina białego
  • - 20g masła
  • - 50g bobu
  • - gałązka rozmarynu
  • - 2 ząbki czosnku
  • - sól
  • - pieprz
  • Wykonanie:
  • Maliny i agrest odgrzewamy na patelni z 1/3 części masła i octem. Dodajemy wino, następnie redukujemy i na koniec dodajemy resztę zimnego masła.
  • Udka i piersi smażymy na patelni, solimy i pieprzymy do smaku.
  • Bób gotujemy do miękkości, obieramy z łupin.
  • Na talerz wykładamy najpierw owoce, na to części przepiórki i bób na boku.
  • Całość polewamy  sosem z owoców.
podziel się:

Pozostałe wiadomości