Emilia Gramsa: Tatar z Piklami

Tatar z Piklami
Tatar z Piklami
  • Tatar z Piklami
  • Składniki:
  • - 200 g polędwicy wołowej
  • - 4 ogórki konserwowe
  • - 50 ml oliwy truflowej
  • - 4 pieczarki marynowane
  • - 1/2 cebulki szalotki
  • - 1 łyżka musztardy Dijon
  • - Sól i pieprz do smaku
  • - Odrobina sosu rybnego i sojowego
  • - 1 żółtko
  • Przygotowanie:
  • Polędwicę zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe oraz pieczarki. Następnie dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem żółtka, i dokładnie wszystko wymieszaj.
  • Gotowy tatar ułóż na talerzu i podawaj z żółtkiem na wierzchu.
podziel się:

Pozostałe wiadomości