Dorota Cerkez: Comber z jelenia

Comber z jelenia
Comber z jelenia
Z artykułu dowiesz się:
  • Jak przygotować comber z jelenia

Składniki:

  • 1kg mięsa z jelenia (najlepiej z udźca)
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • 1. Mięso z jelenia oczyść z błon. Pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony, aż się lekko zarumieni.
  • 3. Dodaj masło, smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
  • 4. Wyłóż na deskę i daj mięsu odpocząć. Pokrój na plastry, posól i popieprz do smaku.
  • 5. Na koniec sprawdź przyprawy, jeśli trzeba, dopraw do smaku.
  • Comber najlepiej podać z konfiturą z żurawiny oraz karmelizowanymi buraczkami. Smacznego!