Magda Gessler w Łodzi! "Kuchenne rewolucje" w "Burger i Spółka"

Kuchenne rewolucje: Jak smakują burgery w łódzkiej restauracji?
Jak karmią w łódzkim lokalu "Burger i Spółka"? Magda Gessler to sprawdziła. Wniosek jest jeden - wszystko do poprawy!
Kuchenne rewolucje, odcinek 11
Kuchenne rewolucje, odcinek 11

W najnowszym odcinku programu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zawitała do Łodzi, aby udzielić pomocy Darkowi, właścicielowi restauracji "Burger i Spółka". Restauracja, początkowo zyskała ogromną popularność jako jedna z pierwszych burgerowni w okolicy. Początkowy sukces Darka, jednak, nie przetrwał próby czasu. Obecnie musi on dokładać do swojej działalności nawet 10 tysięcy złotych miesięcznie, a przyczyny problemów zdają się być wielopłaszczyznowe. Na miejscu okazało się, że lokal cierpi nie tylko na finansowe kłopoty, ale także na problemy z jakością podawanych potraw.

Magda Gessler nie szczędziła słów krytyki, szczególnie w kontekście mięsa używanego do przygotowywania burgerów. Według niej, wołowina jest bardzo złej jakości, co bezpośrednio wpływa na smak potraw. Dodatkowo, restauratorka zauważyła nieprzyjemny zapach starych olejów unoszący się w całym lokalu, co z pewnością nie przyciąga klientów.

Kuchenne rewolucje, odcinek 11
Kuchenne rewolucje, odcinek 11

Jednak to nie koniec problemów. Ekipa lokalu także musiała stawić czoła ostrym słowom krytyki ze strony Magdy Gessler. W trakcie degustacji restauratorka skonfrontowała ich z serwowanymi daniami, a skrzydełka panierowane okazały się być prawdziwym gwoździem do trumny.

Czy "Burger i Spółka" zdoła przetrwać tę kulinarne tsunami, czy może to dopiero początek zmian?

W odcinku...

Łódź – Burger i Spółka Retkinia to jedno z osiedli w Łodzi, na którym żyje około 70 tys. ludzi. To właśnie tutaj swój biznes postanowił otworzyć Darek. Jego lokal „Burger i Spółka” był jedną z pierwszych burgerowni w okolicy, więc początkowo odniósł wielki sukces. Jednak dzisiaj, Darek musi do niego dokładać. I to niemałe pieniądze, bo nawet 10 tys. zł miesięcznie! W lokalu pracuje kucharz Kamil, i dwoje kelnerów – Kasia i Łukasz. Darka wspomaga też niekiedy jego siostra, Ania. To właśnie ona, kiedy tylko dowiedziała się, że Darek planuje zamknięcie lokalu, zgłosiła go do „Kuchennych rewolucji”. Co ciekawe wszyscy zapewniają, że lokal serwuje pyszne jedzenie i klienci – a jest ich… kilku dziennie – są bardzo zadowoleni. Jaka jest prawda? Co klientów odpycha od restauracji „Burger i spółka”? Magda Gessler uwielbia rozwiązywać takie zagadki!

Oglądaj Kuchenne rewolucje w PLAYERZE!

Zobacz nasz cykl "Idziemy do kuchni"

Idziemy do kuchni

Idziemy do kuchni: Tawerna Dominikańska z Gdańska
Idziemy do kuchni: Tawerna Dominikańska z Gdańska
Idziemy do kuchni: Wizyta w Marilyn Bar!
Idziemy do kuchni: Wizyta w Marilyn Bar!
Idziemy do kuchni: Wracamy do "Zajazdu pod Kłobukiem"
Idziemy do kuchni: Wracamy do "Zajazdu pod Kłobukiem"
Idziemy do kuchni: Wielki powrót po 6 latach - Restauracja w Brańsku po Kuchennych rewolucjach!
Idziemy do kuchni: Wielki powrót po 6 latach - Restauracja w Brańsku po Kuchennych rewolucjach!
Idziemy do kuchni: Wystartowaliśmy z nowym projektem kulinarnym!
Idziemy do kuchni: Wystartowaliśmy z nowym projektem kulinarnym!
podziel się:

Pozostałe wiadomości