Kim jest Przemek Klima, nowy juror programu Masterchef?

Przemysław Klima
Przemysław Klima
Przemek Klima to postać, którą pasja i determinacja doprowadziły do czołówki najlepszych kucharzy w Polsce. Znany z wyjątkowego smaku i ogromnej wiedzy, Przemek Klima, już wkrótce stanie u boku Magdy Gessler i Michela Morana na planie Masterchefa!
Magda Gessler, Michel Moran i Przemysław Klima
Magda Gessler, Michel Moran i Przemysław Klima

Kim jest Przemek Klima?

Przemek Klima to renomowany krakowski kucharz i restaurator, posiada doświadczenie zawodowe zdobywane nie tylko na polskim rynku. W swojej karierze pełnił funkcję sous chef w pierwszych polskich lokalach, które otrzymały prestiżową gwiazdkę Michelin. Od roku 2019 Klima jest gospodarzem Bottigliera 1881, restauracji, która jako pierwsza w Polsce zdobyła dwie gwiazdki Michelin. Przemek Klima w latach 2021 i 2022, uplasował się na liście 100 najlepszych kucharzy na świecie według rankingu The Best Chefs Award.

Gościem specjalnym w 9. odcinku jest zdobywca trzeciej gwiazdki Michelin w Polsce - chef Przemysław Klima! Jego autorska ryba w białym sosie i jej przygotowanie przesądzą o tym, kto przejdzie do ścisłego finału rywalizacji o tytuł szóstego MasterChefa Juniora. 

Oglądajcie na player.pl
Autorska ryba Przemysława Klimy
Gościem specjalnym w 9. odcinku jest zdobywca trzeciej gwiazdki Michelin w Polsce - chef Przemysław Klima! Jego autorska ryba w białym sosie i jej przygotowanie przesądzą o tym, kto przejdzie do ścisłego finału rywalizacji o tytuł szóstego MasterChefa Juniora. Oglądajcie na player.pl

Przemek Klima - gdzie wystąpił?

To nie będzie debiut Przemka Klimy w telewizyjnym programie kulinarnym. Wcześniej, jako szef kuchni, gościnnie oceniał zawodników w 9. i 10. sezonie „MasterChefa” oraz w 6. serii „MasterChefa Juniora”. W nadchodzących miesiącach, Przemek Klima pojawi się również w odcinku półfinałowym „MasterChef Nastolatki”.

Przemysław Klima w Masterchef Nastolatki
Przemysław Klima w Masterchef Nastolatki

Nowa restauracja w Krakowie!

Pierwszy szef kuchni w Polsce, który zdobył dla swojej restauracji dwie gwiazdki Michelin niedawno ogłosił, że planuje otworzyć w Krakowie kolejne miejsce spotkań z pysznym jedzeniem!

Przemek jest też autorem książki kucharskiej "Fun Dining. Prosto i genialnie", gdzie zebrał swoje ulubione przepisy z pomocą ekipy restauracji Bottigliera 1881.

Fun dining to radość. Radość łączenia składników i tworzenia zupełnie nowych smaków. Radość eksperymentowania. To satysfakcja, która towarzyszy gotowaniu i przyjmowaniu gości. Fun dining to kuchnia prosta i genialna jednocześnie. Dania, które bez trudu przygotujesz w domu, a dzięki oryginalnym połączeniom składników są zupełnie wyjątkowe. To nieoczywiste dodatki, jak olej z koperku o intensywnie zielonym kolorze, warzywny jus czy drożdżowe masło. Drobne tricki, dzięki którym jedzenie staje się niezapomnianym doznaniem.
Wydawnictwo Znak

Oglądaj 13. edycję „MasterChefa” jesienią w TVN! Start castinów do nowej edycji programu już wkrótce!  Poprzednie edycje programu możesz zobaczyć w player.pl

Autor: Kinga Beśka

podziel się:

Pozostałe wiadomości