Już od marca na antenie TTV zagości Charles Daigneault – kucharz znany z programu „Master Chef”. W projekcie „Domówka” sympatyczny Kanadyjczyk pomoże urządzić domowe przyjęcia, zapewniając przy tym świetną zabawę. Premierowy odcinek serii będzie można zobaczyć 15 lutego o godz. 16:50 na antenie TVN. Kolejne „Domówki” od 5 marca, w każdą środę, o godz. 20:40 w TTV.
"Kuchnia z sercem"
Masz kogoś, na kim Ci bardzo zależy i chcesz okazać mu swoje uczucia, olśnić go i pozytywnie zaskoczyć? Pragniesz naprawić jakąś relację, powiedzieć przepraszam, zrobić niezwykłą niespodziankę komuś z najbliższej rodziny? Marzy Ci się, aby Twój związek nabrał rumieńców? Masz ochotę przeżyć przygodę z Basią i z gotowaniem w obecności kamer?
Napisz do nas na adres: kuchniazsercem@tvn.pl
Zobacz wideo!
Wygrałam!!!
.
Czy nerwy wygrają?
Zobacz kulisy finału!
.
I gość specjalny Kurt Sheller!
Trzy mocne konkurentki, która wygra?
Beata, Diana czy Maria?
Jestem z niej bardzo dumna!!!
Ten kobiecy finał to nie był przypadek!
Czegoś takiego jeszcze w życiu nie widziałam!:)
Drugie miejsce ale to jednak bardzo duży sukces!
.
To będzie coś wyjątkowego!!!
Wielki finał już w niedzielę!!!
.
Półfinałowy odcinek MasterChef! Tego nie można przegapić!
Niedziela 24 listopada, godz. 20.00
.
"Ja jestem zakochana w kuchni marokańskiej!"
Diana ma 30 lat, mieszka w Gdyni, ale pochodzi z Armenii. Do Polski przywiodła ja miłość- planuje osiąść tu na stałe. Gotować zaczeła juz w dziecinstwie, a w wieku 12 lat sprzedała swoje pierwsze ciasto!
Charles ma 36 lat, urodził się w Kanadzie. Kilka lat temu miłość ściągnęła go do Polski. Teraz mieszka wraz z rodziną w Krakowie.
Pierwszą potrawą, którą własnoręcznie przygotował, jak na Kanadyjczyka przystało, był… syrop klonowy.
W tym odcinku uczestnicy zmierzą się z kuchnią marokańską! Pierwsza konkurencja – tajemnicza skrzynka, a w niej tradycyjny marokański tagine oraz tak egzotyczne składniki, jak karmazyn atlantycki, marynowane cytryny czy woda z kwiatów pomarańczy. Kto nie podoła temu zadaniu – odpadnie z programu. Pozostała czwórka uczestników uda się do Fezu. Tam kandydaci do tytułu MasterChefa poznają Mohameda Souideka, który niegdyś gotował dla marokańskiej rodziny królewskiej. Ich zadaniem będzie odtworzenie przygotowanego przez niego, ulubionego dania władcy - "królewskiego kuskusu". Czy potrawy uczestników będą godne jurorskich podniebień?