Monika Goździalska z 1. edycji "MasterChefa" postanowiła pokazać, że matka dwójki dzieci może wyglądać pięknie i seksownie. Zobaczcie relację z wyjątkowej sesji zdjęciowej Moniki do magazynu dla panów! Było naprawdę gorąco i pikantnie! Więcej materiałów wideo i rozmowę z Moniką znajdziecie na stronie "Dzień Dobry TVN" :)
To już półfinał, więc zadania, jakie czekają na uczestników nie mogą być proste. Wyzwaniem będzie nie tylko tworzenie pysznych i pięknie wyglądający dań! Najlepsza czwórka najpierw będzie musiał udać się na sycylijski targ i tam zrobić zakupy. Muszą rozsądnie dysponować pieniędzmi, albo świetnie się targować, bo trzeba kupić takie produkty, które zagwarantują im wejście do finału! Nie ma miejsca na błędy, nie można niczego zapomnieć. Walka o finał odbędzie się na nadbrzeżu w przepięknej sycylijskiej miejscowości Cefalu. To tu jurorzy zadecydują, kto będzie musiał pożegnać się z programem tuż przed jego zakończeniem. W ocenie, czego kucharze nauczyli się na pięknej i bogatej w smaki włoskiej wyspie Magdzie, Ani i Michelowi pomoże sycylijski szaf kuchni Ciccio Sultano! Ten wybitny kucharz wcześniej zaprosił półfinalistów do swojej dwugwiazdkowej restauracji i pokazał, czym charakteryzuje się kuchnia regionu.
W tym odcinku zawodnicy zmierzą się z kuchnią sycylijską. Zanim przyjdzie im rywalizować o utrzymanie się w programie, Magda, Ania i Michel zabiorą ich do klimatycznych sycylijskich restauracji. To w nich będą mieli okazję zapoznać się ze smakami tej pięknej wyspy, a tylko ten, kto zrozumie co lubią sycylijczycy, będzie miał szansę przejść do kolejnego etapu. Na zawodników czeka, bowiem nie lada wyzwanie! Będą musieli przygotować fiestę dla mieszkańców przepięknego miasteczka Pollina. Do przygotowania będzie pięć potraw: przystawka, pasta, ryba, mięso i deser. Każdy z zawodników przyrządzi jedno z dań dla 50 osób. O tym, kto co będzie gotował zadecydują sami zawodnicy. Ten, kto najszybciej zrobi 10dkg makaronu będzie wybierał jako pierwszy co chce ugotować. Czy makaron jest dobry, ładny i ma szansę być smaczny zadecydują przedstawicielki koło gospodyń z Polliny.