Zobaczcie zwiastun! Tego po prostu nie można przegapić.
.
Od 1 września rusza kolejna polska edycja programu „MasterChef” – najpopularniejszego show kulinarnego świata! Czym tym razem zaskoczą nas uczestnicy? Jakie nietypowe zadania otrzymają i jakie finezyjne potrawy przygotują? Czy jurorzy będą równie surowi i które z dań zachwyci ich wyrafinowane podniebienia? Kulinarny spektakl czas zacząć.
Ruszyły castingi do drugiej edycji programu!!! Zobacz co działo się w Krakowie.
Zobacz relację z promocji książki kucharskiej Basi Ritz - pierwszego polskiego "MaterChefa"
Michel Moran podczas wizyty u Kuby Wojewódzkiego powiedział, że Magda nie wygrałaby programu MasterChef. Nie umknęło to uwadze tabloidów i zrobiło się wokół tego wielkie zamieszanie….
Poznaj przepisy Basi, które doprowadziły ją do finału!
Co zamierza zrobić z wygraną? Czy założy własną restaurację?
Wg Michela Moran, Miłosz nie wygrał programu dlatego, ponieważ chciał zrobić „za dobrze”! Stracił dużo czasu na przygotowywanie skomplikowanych receptur, przez co nie zdążył wykończyć swoich dań... Zapewne dlatego zupełnie nie zdziwił go werdykt jurorów…
Mimo, że nie został MasterChefem, odszedł z programu z pucharem…Zresztą posłuchajcie sami…
Cieszę się, że ktoś mi zaufał i dał takie możliwości.
Zobacz co wydarzy się podczas ostatniego odcinka programu.
Znamy już finalistów pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef".
.
.
Maciej ma 34 lata i swoje miejsce odnalazł w rodzinnym Nowym Targu. Od dziesięciu lat pracuje jako DJ w lokalnym klubie. Ma żonę i trzyletnią córkę. Z wykształcenia jest mechanikiem, ale nigdy nie pracował w zawodzie. Twierdzi, że gotuje od zawsze, a uczył się metodą prób i błędów. Jego specjalnością są dania kuchni śródziemnomorskiej, szczególnie włoskiej, którą miał okazję bliżej poznać, mieszkając kiedyś we Włoszech. Do swoich dań popisowych zalicza spaghetti z owocami morza oraz żeberka w sosie miodowym. W przyszłości chciałby założyć małe bistro, w którym nie tylko gotowałby dla swoich gości, ale również umilałby im czas wybraną przez siebie muzyką. Jego największą "wtopą" w MasterChef był bigos, bo rozpoznał tylko jeden z dwudziestu składników
.
Ponoć zrobić dobry stek, to jak upiec ciasto bez zakalca. Niby proste, a jednak! Żeby więc przygotować porządny stek, trzeba najpierw posiadać odpowiednią wiedzę. Zacznijmy więc od podstaw…
.
„…tym razem statek nie rozbił się szczęśliwie na karaibskiej wyspie, ale utonął w zimnym i szarym morzu grzybowym”, czyli wspomnienia Mikołaja Reya z 7 odcinka MasterChef!