ZAPRASZAMY NA PRECASTINGI
Każdy kto chce wziąć udział w precastingu powinien wypełnić ankietę dostępną na stronie internetowej www.masterchef.tvn.pl i odesłać pod wskazany adres. Możliwość zgłoszenia do castingu istnieje również w namiotach rejestracyjnych, które będą rozstawione przy halach Makro Cash & Carry. Kandydaci na MasterChefa powinni przynieść ze sobą swoje popisowe danie, przygotowane w domu. Uczestnicy mają pełną dowolność dań, mogą to być przystawki, zupy, dania główne, czy desery. Podczas precastingu kucharze amatorzy mają około 5 minut na zaserwowanie dania. Ich pracę w kuchni, wiedzę kulinarną, smak potraw oceniać będą zawodowi kucharze. Potem jeszcze chwila rozmowy na temat kulinarnych i życiowych pasji i najlepsi będą mogli szykować się do wyjazdu na krakowskie castingi. Na precastingach w Krakowie (12.04) oraz w Warszawie (26.04) pojawią się jurorzy programu: Magda Gessler, Ania Starmach oraz Michel Moran, którzy nie będą wyjątkowo oceniać przygotowanych przez zawodników dań. Ich rola w tych dniach będzie mentorska – przywitają uczestników, porozmawiają z nimi i dadzą im kilka rad co zrobić aby wygrać program.
Daty precastingów:
KRAKÓW – 12.04.2015 - Makro Cash & Carry Kraków - Zakopiańska 70A – rejestracja od godziny 8.00
GDYNIA – 19.04.2015 - Makro Cash & Carry Gdynia - Hutnicza 8 – rejestracja od godziny 8.00
WARSZAWA – 26.04.2015 - Makro Cash & Carry Warszawa - Aleje Jerozolimskie 184 – rejestracja od godziny 8.00
CASTING GŁÓWNY
Stu najlepszych kucharzy wyłonionych podczas precastingów zostanie zaproszonych na casting główny, który odbywa się w Krakowie. Ocenią ich jurorzy programu „MasterChef” – Magda Gessler, Ania Starmach i Michel Moran. Uczestnicy będą musieli w ciągu 60 minut przygotować swoje popisowe danie z przywiezionych przez siebie produktów. Ostatnie 5 minut gotowania odbywa się na oczach jurorów. To czas aby pokazać „siebie” - swój charakter, pasję do gotowania, historię. Nagrodą za udane danie jest fartuch MasterChefa – przepustka do kolejnego etapu programu. Na takie wyróżnienie może liczyć nie więcej jak 50 uczestników.
Dostać fartuch to jeszcze nie wszystko – aby być w finałowej 14-tce programu, trzeba będzie ten fartuch jeszcze obronić. Zadania, które pomogą jurorom wyłonić najlepszych będą wymagały od uczestników kulinarnej zręczności, kreatywności, szybkości i przede wszystkim wspaniałego poczucia smaku.
Nagrodą w programie jest tytuł MasterChefa, 100 tys. złotych i kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej.
Data castingu głównego:
KRAKÓW – 6-9.05.2015 ŁĘG – ul. Nowohucka 44
A dodatkowo, każdy uczestnik ma szansę na wyjątkową nagrodę!