W trosce o środowisko oszczędzamy wodę, segregujemy śmieci, przechodzimy na odnawialne źródła energii. Czy możemy zrobić coś więcej? W szóstym odcinku programu udowodnimy, że można także świadomie i odpowiedzialnie gotować. A to za pomocą nurtu zero waste, który zagości w kuchni MasterChefa.
Uczestnicy przygotują przepyszne dania ze składników, które zostały jurorom po gotowaniu bigosu, leczo i gulaszu z poprzedniego odcinka. Stawka jest naprawdę wysoka, bo nagrodą za wygraną w tej konkurencji jest… przeprowadzenie lekcji gotowania dla pozostałych zawodników! Osoba, która wygra konkurencję zero waste, nauczy swoich kolegów przygotowywać jedną ze swoich popisowych potraw. Warto słuchać uważnie, bo ten, kto najsłabiej poradzi sobie z odtworzeniem dania zwycięzcy, będzie musiał oddać fartuch i opuści program.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Magdalena Waś, finalistka 8. edycji „MasterChefa”, przygotowywała dania (nie tylko słodkie) z gruszkami w roli głównej. Jak zrobić sałatkę z kozim serem i gruszką, makaron z gorgonzolą i gruszkami, „pijane” gruszki z czekoladą, gruszki duszone w białym winie z kardamonem, kotleciki z gruszkami oraz chutney gruszkowy?
Wielkie grillowanie zakończy się wspólną, wielką ucztą! Kto z tego zamieszania wyjdzie zwycięsko i będzie pewny udziału w następnym odcinku, a kto stanie do dogrywki, która przesądzi o tym, kto odpadnie z rywalizacji? W studio MasterChefa na przegranych czekać będzie test smaku.
Ma 35 lat i mieszka w Rudzie Śląskiej. Pracuje jako sprzedawca na stacji paliw.
Ma 39 lat i mieszka w Choczewie, niedaleko Wejherowa. Ma własną firmę budowlaną.
Ma 21 lat i mieszka we Wrocławiu. Studiuje mechanikę maszyn.
Grillowanie – narodowy sport Polaków. Nie mogło go zabraknąć w tej edycji MasterChefa. W pięknych okolicznościach przyrody nad Jeziorem Rożnowskim swoje dania z grilla serwowali uczestnicy podzieleni na pary.
Grillowanie – narodowy sport Polaków. Nie mogło go zabraknąć w tej edycji MasterChefa. W pięknych okolicznościach przyrody nad Jeziorem Rożnowskim swoje dania z grilla zaserwują uczestnicy podzieleni na pary. Jurorzy sprawdzą w ten sposób, jak idzie im współpraca oraz branie odpowiedzialności za ewentualne niepowodzenia.
Każdy duet będzie miał do przygotowania pstrąga oraz dwa dania mięsne. Wsparciem dla zawodników będzie najpopularniejsza „dwójka bez sternika”, czyli Mariusz Komenda i Grzegorz Zawierucha, uczestnicy poprzedniej edycji „MasterChefa”.
Każdy duet będzie miał do przygotowania pstrąga oraz dwa dania mięsne.
Każdy duet będzie miał do przygotowania pstrąga oraz dwa dania mięsne.
Każdy duet będzie miał do przygotowania pstrąga oraz dwa dania mięsne.
W pięknych okolicznościach przyrody nad Jeziorem Rożnowskim swoje dania z grilla zaserwują uczestnicy podzieleni na pary.
Każdy duet będzie miał do przygotowania pstrąga oraz dwa dania mięsne.
Potraw spróbują oczywiście jurorzy, ale tym razem wesprze ich… ekipa programu! Uczestnicy będą musieli przygotować posiłek także dla ludzi, którzy pracują przy realizacji i produkcji serii. Wielkie grillowanie zakończy się wspólną, wielką ucztą!
Grillowanie – narodowy sport Polaków. Nie mogło go zabraknąć w tej edycji MasterChefa. W pięknych okolicznościach przyrody nad Jeziorem Rożnowskim swoje dania z grilla zaserwują uczestnicy podzieleni na pary.
Każdy duet będzie miał do przygotowania pstrąga oraz dwa dania mięsne. Wsparciem dla zawodników będzie najpopularniejsza „dwójka bez sternika”, czyli Mariusz Komenda i Grzegorz Zawierucha, uczestnicy poprzedniej edycji „MasterChefa”.
Ma 26 lat i urodziła się na Ukrainie. Aktualnie mieszka w Szczecinie, gdzie jest instruktorką fitness.
4. odcinek "MasterChefa" możesz obejrzeć na Player.pl
Zapraszamy!
Idealnie wyrobione ciasto? Sprawdź wideo!
4. odcinek "MasterChefa" możesz obejrzeć na Player.pl
Zapraszamy!
Ma 43 lata i mieszka w Radomiu. Pracuje jako logistyk.
Ma 28 lat i mieszka w Giżycku. Na co dzień zajmuje się edukacją ekologiczną.
W tym odcinku w kuchni MasterChefa królować będą drożdże. Zawodnicy przygotują z nich pyszne, tradycyjne wypieki na słodko i na słono. Bułki, chleby, drożdżówki, chałki, brioszki… to będzie prawdziwa uczta! W drugiej części odcinka podniesie się poziom adrenaliny przy kulinarnej sztafecie z podziałem na drużyny. Jurorzy sprawdzą, który zespół najszybciej i najlepiej przygotuje placki z jabłkami. Stawką będzie jak zwykle pozostanie w programie i dalsza walka o wygraną w wielkim finale.
Ma 23 lata i mieszka w Łodzi. Pracuje jako specjalista do spraw marketingu w salonie samochodowym.