Najlepsza piątka dziewiątej edycji programu uda się w podróż po najsmakowitszych zakątkach kraju. Odwiedzą między innymi Drzewce k. Nałęczowa, Gdynię, Sulęczyno oraz Poznań. Każdy z kucharzy spotka się z innym szefem kuchni, który opowie mu o swojej filozofii gotowania, zdradzi kulinarne tajniki i pokaże, skąd brać pyszne, świeże i lokalne produkty. Wśród nich znajdą się szefowie Rafał Koziorzemski i Marcin Popielarz (restauracje „Biały Królik” i „Bioli Trus”), szef Michał Kuter (restauracja „A nóż widelec”), szef Jacek Grochowina (restauracja „Nolita”), szef Dariusz Barański (restauracje „Warszawska” i „Szóstka”) oraz szef Marek Filsiński (restauracja „Water&Wine”). Zadaniem uczestników będzie nauczenie się jak najwięcej podczas tych wyjątkowych lekcji. Cenna wiedza przyda się w trakcie spotkania z jurorami w ogrodach Pałacu Branickich w Białymstoku, gdzie będą gotować dania zainspirowane swoim wyjazdem. Ich kulinarne odkrycia oceni prawdziwy specjalista od nowoczesnej kuchni polskiej – pierwszy zdobywca gwiazdki Michelin w Polsce – Wojciech Modest Amaro.
Premiera już w niedzielę o 2️⃣0️⃣:0️⃣0️⃣
Do zobaczenia!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Kto z nich zostanie kolejnym MasterChefem?
Teraz czeka nas wielka walka o finał programu!
Do przygotowania były desery i dania wytrawne z użyciem tego samego warzywa – jeden kucharz, jedno warzywo i cztery różne dania!
Przygotowanie kolacji wigilijnej to zadanie o najwyższym stopniu trudności. Trzeba pogodzić tradycje pochodzące z różnych regionów kraju, uwzględnić wszystkie życzenia domowników i przyrządzić tyle jedzenia, żeby nikt nie odszedł od stołu z pustym żołądkiem. I to właśnie dania wigilijne będą tematem gotowania w tym odcinku.
Do przygotowania będą desery i dania wytrawne z użyciem tego samego warzywa – jeden kucharz, jedno warzywo i cztery różne dania!
Przygotowanie kolacji wigilijnej to zadanie o najwyższym stopniu trudności. Trzeba pogodzić tradycje pochodzące z różnych regionów kraju, uwzględnić wszystkie życzenia domowników i przyrządzić tyle jedzenia, żeby nikt nie odszedł od stołu z pustym żołądkiem.
Każdy z kucharzy będzie miał do przygotowania danie tradycyjne, ciasto nowoczesną wersję potrawy inspirowaną świątecznymi przepisami.
Do przygotowania będą desery i dania wytrawne z użyciem tego samego warzywa – jeden kucharz, jedno warzywo i cztery różne dania!
Przygotowanie kolacji wigilijnej to zadanie o najwyższym stopniu trudności.
Do przygotowania będą desery i dania wytrawne z użyciem tego samego warzywa
Do przygotowania będą desery i dania wytrawne z użyciem tego samego warzywa
Dania wigilijne będą głównym tematem gotowania w tym odcinku
Do przygotowania będą desery i dania wytrawne z użyciem tego samego warzywa – jeden kucharz, jedno warzywo i cztery różne dania!
Było wegańsko i mistrzowsko! Zobacz kulisy 10. odcinka MasterChefa!
Oglądaj odcinek na Player.pl
W kuchni MasterChefa szykuje się ostry zwrot akcji – szansę powrotu do rywalizacji otrzymają kucharze, którzy odpadli z programu w trzech poprzednich odcinkach!
Dziś w kuchni MasterChefa wyjątkowa lekcja gotowania z szefem kuchni z gwiazdką Michelin!
W kuchni MasterChefa szykuje się ostry zwrot akcji – szansę powrotu do rywalizacji otrzymają kucharze, którzy odpadli z programu w trzech poprzednich odcinkach. Tę wyjątkową możliwość zapewnić im może przygotowanie wspaniałego dania wegańskiego. Tylko jedna osoba będzie mogła z powrotem założyć biały fartuch i wrócić do gotowania pod okiem jurorów. W czasie gdy ta trójka będzie walczyć o możliwość powrotu, pozostali zawodnicy będą starać się zasłużyć na wygraną i bonus w kolejnej konkurencji. Zawodnicy poznają w niej Andreę Camastrę – zdobywcę gwiazdki Michelin, który zaprezentuje swoje autorskie przepisy na danie główne i deser, którymi będą nowoczesna kanapka z wołowiną oraz truskawkowy sernik z pomarańczą i czekoladą. Zadaniem uczestników będzie jak najwierniejsze odtworzenie jednego z tych przepisów oraz zaprezentowanie wariacji na temat drugiego z nich. Osoba, która poradzi sobie najgorzej, odpadnie z programu.