W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crêpes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt.
W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crepes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt.
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce.
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce. Został im do wykonania już ostatni, ale za to prawdopodobnie najtrudniejszy krok – przygotowania dania na najwyższym poziomie, który pozwoli sięgnąć po statuetkę i nagrody! W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crepes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt. Osoba, która na koniec tej części gotowania będzie miała najmniej punktów, odpadnie, a dwie pozostałe osoby zmierzą się w ostatecznej konkurencji: 3-daniowego menu degustacyjnego. MasterChef może być tylko jeden i to właśnie jego imię i nazwisko poznamy na koniec tego odcinka.
Za nami bardzo emocjonujący odcinek MasterChefa. Odcinek możesz już obejrzeć na Player.pl
Oglądaj odcinki na Player.pl
Oglądaj na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Zobacz WIDEO! Oglądaj odcinki MasterChefa na Player.pl
Oglądaj odcinki na Player.pl
To już półfinał! W programie zostało czworo kucharzy, którzy będą rywalizować o miejsce w finale. Pierwsze gotowanie odbędzie się w malowniczej scenerii u wrót Puszczy Białowieskiej. Zadaniem zawodników będzie przygotowanie pięciu dań z najpopularniejszym produktem Podlasia – ziemniakiem. W spiżarni do wyboru znajdą się przeróżne odmiany tego warzywa, a oczekiwania jurorów względem prezentacji i smaku dań będą na miarę półfinału – czyli naprawdę wysokie. Druga konkurencja wyłoni ostateczny skład finałowej trójki 9. edycji „MasterChefa”. Kucharze zaprezentują w niej dania mięsne. Pierwszym wyzwaniem będzie saltimbocca, a drugim – dowolna potrawa z użyciem dziczyzny!
Dziś z programu odpadł Tomasz Skobel. Życzymy wielkich kulinarnych sukcesów!
Oglądaj odcinek na Player.pl!
Oglądaj odcinek na Player.pl!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl!
Oglądaj odcinek na Player.pl!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Najlepsza piątka dziewiątej edycji programu uda się w podróż po najsmakowitszych zakątkach kraju. Odwiedzą między innymi Drzewce k. Nałęczowa, Gdynię, Sulęczyno oraz Poznań. Każdy z kucharzy spotka się z innym szefem kuchni, który opowie mu o swojej filozofii gotowania, zdradzi kulinarne tajniki i pokaże, skąd brać pyszne, świeże i lokalne produkty. Wśród nich znajdą się szefowie Rafał Koziorzemski i Marcin Popielarz (restauracje „Biały Królik” i „Bioli Trus”), szef Michał Kuter (restauracja „A nóż widelec”), szef Jacek Grochowina (restauracja „Nolita”), szef Dariusz Barański (restauracje „Warszawska” i „Szóstka”) oraz szef Marek Filsiński (restauracja „Water&Wine”). Zadaniem uczestników będzie nauczenie się jak najwięcej podczas tych wyjątkowych lekcji. Cenna wiedza przyda się w trakcie spotkania z jurorami w ogrodach Pałacu Branickich w Białymstoku, gdzie będą gotować dania zainspirowane swoim wyjazdem. Ich kulinarne odkrycia oceni prawdziwy specjalista od nowoczesnej kuchni polskiej – pierwszy zdobywca gwiazdki Michelin w Polsce – Wojciech Modest Amaro.