Każdy z nas ma ulubione produkty, które lubi ze sobą łączyć. Pewne produkty spożywcze powinny być nawet jedzone razem nie tylko ze względu na smak, ale również wartości zdrowotne. Niestety, istnieją również takie składniki, których nigdy nie powinniśmy łączyć w jednym posiłku. Sprawdź, co jeść razem, a co osobno.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Martyna Chomacka urządziła nam festiwal kalafiorowy. Jak przygotować to warzywo w niecodziennej wersji, na przykład kalafior a’la kuskus lub tosty z papryką i kalafiorem?
Aleksandra Juszkiewicz została laureatką 9. edycji programu „MasterChef”! To jej dania podbiły podniebienia profesjonalnego i wymagającego jury jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych. Poza prestiżowym tytułem, wysoką nagrodą, nowa mistrzyni kuchni otrzymała również możliwość wydania swojej pierwszej, autorskiej książki kucharskiej. „Po pierwsze tradycja” w księgarniach już 9 grudnia.
W pierwszej części finału kucharze stanęli przed trzyetapowym zadaniem na punkty: potrawy z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crêpes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt. Najmniej punktów zdobył Rafał i to on pożegnał się z finałem
W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crepes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt.
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce.
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce
W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crêpes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt.
W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crepes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt.
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce.
Rozpoczyna się wielki finał dziewiątej edycji MasterChefa, który wyjątkowo odbędzie się na Zamku w Rynie na Mazurach! Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce. Został im do wykonania już ostatni, ale za to prawdopodobnie najtrudniejszy krok – przygotowania dania na najwyższym poziomie, który pozwoli sięgnąć po statuetkę i nagrody! W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crepes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt. Osoba, która na koniec tej części gotowania będzie miała najmniej punktów, odpadnie, a dwie pozostałe osoby zmierzą się w ostatecznej konkurencji: 3-daniowego menu degustacyjnego. MasterChef może być tylko jeden i to właśnie jego imię i nazwisko poznamy na koniec tego odcinka.
To już półfinał! W programie zostało czworo kucharzy, którzy będą rywalizować o miejsce w finale. Pierwsze gotowanie odbędzie się w malowniczej scenerii u wrót Puszczy Białowieskiej. Zadaniem zawodników będzie przygotowanie pięciu dań z najpopularniejszym produktem Podlasia – ziemniakiem. W spiżarni do wyboru znajdą się przeróżne odmiany tego warzywa, a oczekiwania jurorów względem prezentacji i smaku dań będą na miarę półfinału – czyli naprawdę wysokie. Druga konkurencja wyłoni ostateczny skład finałowej trójki 9. edycji „MasterChefa”. Kucharze zaprezentują w niej dania mięsne. Pierwszym wyzwaniem będzie saltimbocca, a drugim – dowolna potrawa z użyciem dziczyzny!