Ugotowani w parach: Przepisy na najbardziej egzotyczne potrawy sezonu

Ugotowani w parach: domowy ramen Kamila i Krystiana podbił serca
Lubicie odkrywać kulinaria z odległych państw? To świetnie, bo mamy dla was przepisy na wyjątkowe dania!

Marzena i Konrad z Warszawy postanowili zrobić własnoręcznie meksykańskie tacos, czyli absolutny klasyk tamtejszej kuchni. To danie jest idealne i dla mięsożernych, i dla wegetarian, bo każdy może wybrać własny dodatek do placków.

Jak je zrobić? Tu znajdziecie przepis.

Marzena i Konrad: UNO DOS TRES, czyli meksykańskie tacos
Marzena i Konrad: UNO DOS TRES, czyli meksykańskie tacos

Krystian i Kamil z Krakowa wygrali swój odcinek, a jednym z popisowych dań był pełen smaku ramen prosto z Japonii.

Goście byli zachwyceni azjatycką zupą, która wymaga trochę pracy. Ale warto!

Krystian i Kamil: Micha pełna smaków, czyli ramen tantanmen
Krystian i Kamil: Micha pełna smaków, czyli ramen tantanmen

Oglądaj "Ugotowanych w parach" w Playerze!

Diana i Dawid kochają podróże, dlatego ich kolacja musiała być inspirowana daniami z całego świata. Jedną z potraw był kottu roti, czyli najsłynniejsza potrawa Sri Lanki.

Pokrojone w cienkie paseczki placki wymieszane z różnymi składnikami powinny być pikantne!

Diana i Dawid: Kottu roti, czyli potrawa ze Sri Lanki z pokrojonym chlebkiem roti
Diana i Dawid: Kottu roti, czyli potrawa ze Sri Lanki z pokrojonym chlebkiem roti

Ania i Rey tworzą polsko-kubańską rodzinę pełną muzyki, śpiewu i tańca. Nie mogło u nich zabraknąć inspiracji kulinarnych prosto z wyspy jak wulkan gorącej!

Szarpana wołowina po kubańsku tak przypadła gościom do gustu, że to właśnie Ania i Rey wygrali odcinek.

Ugotowani w parach: Kubański specjał wołowy z polską dynią, czyli szarpana wołowina z ryżem na musie z fasoli
Ugotowani w parach: Kubański specjał wołowy z polską dynią, czyli szarpana wołowina z ryżem na musie z fasoli

Monika i Arkadiusz z Bydgoszczy podali gościom zupę prosto z Japonii, czyli miso. Potrawa z wodorostami i tofu ma charakterystyczny, morski smak. Nie wszystkim przypada do gustu, ale na pewno warto jej spróbować!

Mocny ferment, czyli miso
Mocny ferment, czyli miso
Ugotowani w parach: Pary szły łeb w łeb. Bydgoski odcinek wygrywają Magda i Dominik
podziel się:

Pozostałe wiadomości