Marzena i Konrad z Warszawy postanowili zrobić własnoręcznie meksykańskie tacos, czyli absolutny klasyk tamtejszej kuchni. To danie jest idealne i dla mięsożernych, i dla wegetarian, bo każdy może wybrać własny dodatek do placków.
Jak je zrobić? Tu znajdziecie przepis.
Krystian i Kamil z Krakowa wygrali swój odcinek, a jednym z popisowych dań był pełen smaku ramen prosto z Japonii.
Goście byli zachwyceni azjatycką zupą, która wymaga trochę pracy. Ale warto!
Oglądaj "Ugotowanych w parach" w Playerze!
Diana i Dawid kochają podróże, dlatego ich kolacja musiała być inspirowana daniami z całego świata. Jedną z potraw był kottu roti, czyli najsłynniejsza potrawa Sri Lanki.
Pokrojone w cienkie paseczki placki wymieszane z różnymi składnikami powinny być pikantne!
Ania i Rey tworzą polsko-kubańską rodzinę pełną muzyki, śpiewu i tańca. Nie mogło u nich zabraknąć inspiracji kulinarnych prosto z wyspy jak wulkan gorącej!
Szarpana wołowina po kubańsku tak przypadła gościom do gustu, że to właśnie Ania i Rey wygrali odcinek.
Monika i Arkadiusz z Bydgoszczy podali gościom zupę prosto z Japonii, czyli miso. Potrawa z wodorostami i tofu ma charakterystyczny, morski smak. Nie wszystkim przypada do gustu, ale na pewno warto jej spróbować!