Najlepsza piątka dziewiątej edycji programu udała się w podróż po najsmakowitszych zakątkach kraju. Odwiedzili między innymi Drzewce k. Nałęczowa, Gdynię, Sulęczyno oraz Poznań. Każdy z kucharzy spotkał się z innym szefem kuchni, który opowiedział mu o swojej filozofii gotowania, zdradził kulinarne tajniki i pokazał, skąd brać pyszne, świeże i lokalne produkty. Wśród nich znaleźli się szefowie Rafał Koziorzemski i Marcin Popielarz (restauracje „Biały Królik” i „Bioli Trus”), szef Michał Kuter (restauracja „A nóż widelec”), szef Jacek Grochowina (restauracja „Nolita”), szef Dariusz Barański (restauracje „Warszawska” i „Szóstka”) oraz szef Marek Filsiński (restauracja „Water&Wine”). Z programu dziś odpadł Tomek Skobel.Życzymy wielkich kulinarnych sukcesów!
Tomasz Skobel: Zaczyna się pierwszy dzień reszty mojego życia!
Nieemitowany fragment odcinka: Jak przygotować raki?
Jak przygotować tuńczyka z grilla?
Wojciech Modest Amaro to jest legenda!
Nieemitowany fragment odcinka: Nawet chleb może być wielką przygodą!
Nieemitowany fragment odcinka: Ola odwiedza folwark
Dla kogo gotuje Tomasz Skobel? To wideo Was rozczuli!
Jak Sylwia poradziła sobie z filetowaniem turbota? Sprawdź!
Rafał i jego przygoda z perliczką!
Wojciech Modest Amaro gościem odcinka! Jakie były reakcje uczestników? Sprawdź!
Schabowy z kością czy rillettes wieprzowe?
Tomek i jego wspomnienia z Białegostoku
Czy gotowanie dla kulinarnego guru jest stresujące?