Zaskakująca decyzja Tosi. Otrzymała fartuch, ale zrezygnowała z udziału w "MasterChef Nastolatki"

Zaskakująca decyzja Tosi. Otrzymała fartuch, ale zrezygnowała z udziału w "MasterChef Nastolatki"
Tosia Michalak po ciężkich kulinarnych zmaganiach otrzymała od jury upragniony fartuch. Zamiast dołączyć do pozostałych uczestników, zdecydowała się zrezygnować z programu.
"MasterChef Nastolatki" - trudna decyzja Tosi

W 2 odcinku programu śledziliśmy walkę o ostatnie fartuchy, które gwarantowały uczestnictwo w dalszym etapie "MasterChefa Nastolatki". Tosia Michalak przygotowała dla jury spring rolsy z omletem, boczkiem i sosem z orzeszków ziemnych. Niestety, danie zostało ocenione jako dobre, ale za proste, dlatego Tosia przeszła do dogrywki.

- Oczywiście wolałabym od razu dostać fartuch, ale szansa na dogrywkę jest wspaniała, no nie wywalili mnie - skomentowała Tosia.

Dogrywka składała się z trzech etapów. W każdym z nich ktoś otrzymywał upragniony fartuch. Tosia wywalczyła go pod sam koniec odcinka. Jej kluszeczki twarogowo-szpinakowe z krewetkami i oliwą bazyliowo-koperkową ostatecznie przekonały jury. Nieoczekiwanie Tosia zdecydowała się zrezygnować z dalszego udziału w programie.

- Ogólnie uwielbiam gotować i jest to moja pasja, ale przez ten program, w którym przeżyłam na serio przygodę praktycznie życia, straciłam bardzo wiele meczów, treningów i po prostu już boję się, że jeżeli zostałabym dalej w programie, musiałabym opuścić klub - wyznała Tosia, której ogromną pasją jest również sport.

Ostatni fartuch trafił więc do Nikodema Gruszki, który zdaniem Tosi na pewno na niego zasługuje i wykorzysta go dużo lepiej niż ona. Decyzja nastolatki była ogrommny zaskoczeniem dla reszty uczestników jak i jury.

Jesteś niezwykła i niezwykle dorosła, bo życie to jest nie tylko walka do końca, co zrobiłaś, ale to jest też sztuka wyborów
- podkreśliła Dorota Szelągowska

Najlepsze momenty 2. odcinka programu MasterChef Nastolatki

MasterChef Nastolatki: Nikodem postawił na burgera. Fartucha nie dostał, ale przeszedł do dogrywki
MasterChef Nastolatki: Nikodem postawił na burgera. Fartucha nie dostał, ale przeszedł do dogrywki
MasterChef Nastolatki: Martyna Niemiec zgarnia fartuch w dogrywce. Jej danie ze schabu było najlepsze
MasterChef Nastolatki: Martyna Niemiec zgarnia fartuch w dogrywce. Jej danie ze schabu było najlepsze
MasterChef Nastolatki: Kurczak kukurydziany wyzwaniem dla młodych kucharzy
MasterChef Nastolatki: Kurczak kukurydziany wyzwaniem dla młodych kucharzy
MasterChef Nastolatki: Gotowanie pomogło Marcie pokonać chorobę
MasterChef Nastolatki: Gotowanie pomogło Marcie pokonać chorobę
Zaskakująca decyzja Tosi. Otrzymała fartuch, ale zrezygnowała z udziału w "MasterChef Nastolatki"
Zaskakująca decyzja Tosi. Otrzymała fartuch, ale zrezygnowała z udziału w "MasterChef Nastolatki"

Wszystkie przepisy znajdziecie w Księdze Przepisów. oraz na naszej grupie na facebooku.

"MasterChef Nastolatki". Idealna szakszuka z przepisu Rozkosznego!
"MasterChef Nastolatki". Idealna szakszuka z przepisu Rozkosznego!
W 2. odcinku programu "Masterchef Nastolatki" Rozkoszny zabrał jurorów w podróż na Bliski Wschód. Przygotował dla Doroty, Michela i Tomka sycące śniadanie!

"MasterChef Nastolatki" - jak odnieść sukces w programie?

W programie "MasterChef Nastolatki" uczestnicy mają się przede wszystkim dobrze bawić i rozwijać swoje umiejętności kulinarne. Jednak nikt nie zapomina, że walczy też o wielką wygraną. Rozkoszny podzielił się 3 wskazówkami, które pozwolą uczestnikom lepiej radzić sobie ze stresem i zbliżą ich do zwycięstwa.

Nie stresować się

Stres potrafi sparaliżować nawet najodważniejsze osoby. Jest to naturalna reakcja organizmu na trudną sytuację, ale warto ją okiełznać. Moją metodą na niestresowanie jest branie głębokich wdechów i wydechów
- radzi Rozkoszny

Być autentycznym

Podstawowa zasada nie tyko w telewizji, ale po prostu w życiu, to bycie autentycznym. Jeśli będziemy sobą, pokażemy swoje zaangażowanie i pasję, to będzie to miało odzwierciedlenie na talerzu. - Nie ma nic ważniejszego niż pozostanie sobą. - wyjaśnia.

Próbowanie wszystkiego, co ugotujemy

Rozkoszny zauważa problem, który dość często pojawia się wśród początkujących kucharzy. Danie, które przygotowujemy warto próbować i doprawiać na każdyn etapie gotowania.

To jest podstawowy błąd kucharzy, że doprawiają np. solą już gotowe potrawy, a ta sól ma inne zadania, np. zmienia teksturę warzyw 
- zdradził Rozkoszny

Pamiętajcie, że najważniejsze jest to, aby cieszyć się tym, co robicie i nie zapominać o tym, dlaczego zaczęliście gotować. Powodzenia!

Oglądajcie program "MasterChef Nastolatki w TVN i Player.pl

Autor: Anna Szafrańska

Źródło: TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości