Kulinarny koniec świata znajduje się w Czeladzi, gdzie kucharz podśpiewuje "nie przejmuj się swoją pracą, bo i tak ci g***o płacą", a ściany straszą odpadającym tynkiem...
W natłoku spraw, pogoni za klientem i walce o rodzinę właściciele restauracji często zapominają o sobie. W Łodygowicach Paulina przekroczyła jednak niebezpieczną granicę...
Marta i Patryk - kelnerka i manager w "Garnuszku" w Łodygowicach. On jest na cenzurowanym u mamy właściciela, a Magda Gessler też zaczyna mieć wątpliwości co do jego doświadczenia i talentu. Dlaczego nikt go nie broni?
Łodygowice i restauracja Garnuszek, położona tuż przy... torach. Młode małżeństwo z zapałem stworzyło swoje miejsce, ale zabrakło pomysłu, co dalej? Mama właściciela pomaga jak może, ale nie może znieść nowego managera restauracji. Czy tutaj może nastąpić zgoda?
To jest otwarta wojna! Mama właściciela nie lubi managera, Patryka, i nie zawaha się go pozbyć z restauracji. Magda Gessler daje mu jednak szansę pracy w kuchni. Ale to mama musi zdecydować, czy zgodzi się na wspólną pracę...
Gabriel przeszedł największą rewolucję ze wszystkich osób w Kościelnikach. Magda Gessler uświadomiła mu bowiem najważniejszą rzecz, jaką mogła...
Gabriel sam wyszedł do Magdy Gessler, dumny ze swojej kuchni i talentu. Czekał na niego bardzo zimny prysznic lodowatych opinii...
Magda Gessler odkrywa straszną prawdę?! Gabriel nie wie, gdzie są wszystkie pieniądze, które inwestują właściciele. Dziesiątki tysięcy złotych miesięcznie znikają, a zysku brak...
Szef kuchni Stacji Kościelniki - Gabriel - nie zaliczy tego dnia do udanych! Magda Gessler odkryła w jego lodówce zepsute produkty i "sos" w formie budyniu. Niestety, jak coś takiego się ugotuje, to potem trzeba to zjeść... Premiera w czwartek o 21:30!
Miłośnicy rajdów „off road”, czyli rajdów terenowych, zainwestowali spontanicznie w restaurację. Oczywiście bez pojęcia o jej prowadzeniu... Szef kuchni nie przyciąga gości potrawami, a Magda i Maciek muszą coraz więcej dokładać do biznesu. Premiera już w czwartek o 21:30!
Takiego testu jeszcze nie było! Szef zaprzyjaźnionej kuchni sprawdza, czy kucharz Baru na Szybkiej potrafi rozpoznać choćby jeden fragment wołowiny. Wynik jest zaskakujący!
Niektórych restauratorów przerasta nawet tak prosta czynność, jak robienie zakupów. Magda Gessler traci cierpliwość do opieszałych kucharzy. Tego nie było w odcinku!
Oj, tak z Magdą Gessler się nie rozmawia! Właścicielka Baru na Szybkiej nie słucha restauratorki, wszystko wie lepiej i... łamie zasady Sanepidu! Jak może w takiej sytuacji zareagować Magda Gessler? Oglądajcie w czwartek o 21:30!
We wrocławskim barze na Szybkiej jest jeden podstawowy problem: właścicielka źle przechowuje jedzenie! W upalnym lokalu stoją zupy, mięsa, sałatki... Czy to jest bezpieczne dla gości?!
Takiej degustacji Magda Gessler się nie spodziewała... Okazało się, że ktoś w kuchni ma naprawdę rewelacyjne wyczucie smaku i zna się na dobrych produktach! Skąd więc pomysł na kuchnię włoską i skąd problemy restauracji, która tak dobrze karmi?
Gość specjalny pokaże Danielowi, jak należycie obchodzić się z najlepszymi śródziemnomorskimi produktami. Kuchnia włoska oparta jest przecież na pysznych składnikach i prostych przepisach!
Kuchnia włoska robiona bez miłości i wiedzy? To się nie może udać! Magda Gessler sprawdza, co wydarzyło się w Bistro Oliwka i dlaczego kucharz nie ma pojęcia o daniach, które wydaje!
Kelnerkom "Domowego Zaułka" bardzo zależy na poprawie sytuacji w miejscu pracy i lubią swoich szefów. Dlatego bez wahania zgodziły się - poproszone przez Magdę Gessler - na zorganizowanie dla nich niespodzianki!
Takiego otoczenia restauracji Magda Gessler się nie spodziewała. Brud, śmieci, zaniedbanie... a do tego szyld rodem z opuszczonego domu pogrzebowego!
Marlena i Jarek walczą nie tylko o swoją restaurację, ale też o dobre imię w miasteczku. Po jednej komunii z nieuczciwą konkurencją zostali z niczym, a Marlena ma nawet myśli samobójcze...
Małżeństwo znienawidzone przez całą rodzinę i całkiem niezła kuchnia. Czy z tej restauracji będzie jeszcze miejsce godne polecenia? A może wszystko dąży do katastrofy? Premiera w czwartek o 21:30!
Tym razem nie będzie ani promocji, ani kolacji... Magda Gessler nie wytrzymuje i wychodzi z "Blue Moon". Czy właściciele obudzą się w ostatniej chwili?!
Praktykantki przyznają, jak naprawdę zachowuje się właściciel. Czy popychanie i krzyki to dobry sposób na zarządzanie personelem?!
Takiej awantury w "Kuchennych Rewolucjach" dawno nie było. Właścicielka obraża kucharki i każe im się zwolnić, a Magdzie Gessler zarzuca złą wolę... Czy ta rewolucja powinna mieć happy end?
W tej restauracji atmosfera jest wyjątkowo kiepska. Szefowie mają pretensje do kucharek i czują coraz większą presję finansową. Czy wspólne łowienie ryb pomoże w zawarciu pokoju?
Blue Moon nie serwuje niestety niebiańskiego jedzenia! Magda Gessler trafia na trudnego przeciwnika w postaci szefów restauracji. Czy kolejna kłótnia skończy się zerwaniem rewolucji?!
W "Cynamonie" zawsze podawało się tatar z mrożonego mięsa. To oznacza, że właściciel miał do tej pory bardzo dużo szczęścia...
Magda Gessler stawia trudne warunki. Wymaga od właściciela, żeby pozbył się z restauracji... swojej żony. Czy Grzegorz może podjąć taką decyzję?
Dobre i przemyślane zakupy to klucz do sukcesu restauracji. Gorzej, kiedy właściciel ufa jednej hurtowni i kupuje w ciemno od niej zbutwiałe warzywa i tym samym marnuje dużo pieniędzy...
"Cynamon" w Płońsku przeżywa bardzo ciężkie chwile. Właściciel będzie zmuszony do odsunięcia od biznesu swojej... żony. Czy taka decyzja nie zniszczy związku?