Andżelika ma już odwagę, żeby mówić o swojej krzywdzie i ma ważne przesłanie dla wszystkich kobiet, które żyją w przemocowym związku.
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?
Prowadzenie restauracji to dla Andżeliki nie tylko nowy początek jeśli chodzi o pracę. W ten sposób właścicielka Limby zrywa też z tragiczną przeszłością.
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?
Jedzenie jest domowe i dobre, czas na test kuchni. Czy panie kucharki dbają o jej czystość? Magda Gessler znajduje jeden grzech, i to poważny.
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?
Magda Gessler dociera do Limby, gdzie już na starcie odechciewa się jedzenia. Na wystrój można nie mieć wpływu, ale na czystość lokalu jak najbardziej...
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz. Nad smakiem tradycyjnych polskich potraw czuwa doświadczona kucharka Magdalena. Tyle, że tych smaków goście nie doceniają. W restauracji nie ma indywidualnych klientów właściwie wcale. Popadający w coraz większe kłopoty finansowe biznes, utrzymuje się na powierzchni jedynie dzięki imprezom okolicznościowym. Ale Andżelika nie załamuje się, bo czuje w sobie moc. Po latach domowej przemocy, znalazła w sobie siłę, by wyrwać się z toksycznego małżeństwa. Teraz wierzy, że z nowym partnerem poprowadzą restaurację do sukcesu. By tego dokonać poprosiła o pomoc Magdę Gessler. Czy znana restauratorka doda właścicielom skrzydeł, a restauracji blasku?
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznemu ruszyła rodzina Darii – mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?
Restauracja Darii i Roberta ma praktycznie zerową reklamę i koszmarne logo. Mieszkańcy nie mają pojęcia, że w tym miejscu znajduje się restauracja. Kolejnym problemem jest Robert, który gotuje na kuchni zupełnie sam i nie chce dopuścić do siebie żadnej pomocy.
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznemu ruszyła rodzina Darii – mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?
Robert przykłada się do każdego ze swoich dań. Magda Gessler dostaje pierogi, w których jest wszystko, łącznie z kwiatami róż. Czy nie jest to aby za dużo? Magda Gessler ma duże wątpliwości czy taka kuchnia smakuje mieszkańcom Kamionek.
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznemu ruszyła rodzina Darii – mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?
Magda Gessler przyjechała do Kamionek sprawdzić, dlaczego Frytel Smaków świeci pustkami. W pierwszej kolejności rzuca się w oczy napis-motto, który zdobi ścianę. Sugeruje, że jednym z elementów sukcesu jest poświęcenie. Czy na pewno? Magda Gessler jest ciekawa, jak smakuje kuchnia, w tym pełnym poświęcenia miejscu.
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznemu ruszyła rodzina Darii – mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?
Złota Świnka przywitała pierwszych gości. Lokal przeszedł zupełną metamorfozę wnętrza. Ciepłe kolory, przyjemny wystrój sprawiają, że chce się tu spędzać czas. W menu również zaszła rewolucja. Osoby, odwiedzające Kamionki, będą miały okazję spróbowania nowych potraw, jakich Magda Gessler nauczyła Roberta.
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznemu ruszyła rodzina Darii – mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?
Robert i Daria zaczynali swoją przygodę z gastronomią w Poznaniu. Po pięciu latach zmienili lokalizację na Kamionki - miejscowość pod Poznaniem. Robert jest niezwykle ambitnym kucharzem. Lubi wszystko robić osobiście i z największą starannością. Niestety, jego perfekcja sprawia, że nie potrafi nikomu zaufać.
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria. Zawodowym mottem Roberta jest: robić wszystko z pasją i poświęceniem. A poświęcenie właścicieli jest tak wielkie, że z restauracji niemal nie wychodzą. Ambitny Robert serwuje gościom wyszukane dania kuchni światowej. Ci jednak nie doceniają kawioru i omijają lokal szerokim łukiem. Na ratunek upadającemu biznesowi gastronomicznemu ruszyła rodzina Darii – mama Wiola i siostra Milena. Niestety wysiłek całej rodziny ciągle idzie na marne, lokal wciąż świeci pustkami, a długi rosną. Perfekcjonista Robert postanowił poprosić o pomoc perfekcyjną restauratorkę. Czy Magda Gessler i tym razem wymyśli przepis na sukces?
Powrót Magdy Gessler okazał się ogromnym sukcesem! Restauratorka jest zachwycona smakami, kolorami i pomysłowością właścicieli podwarszawskiego zajazdu. Wróżymy ogromny sukces!
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Od dzisiaj Gruzja jest znacznie bliżej niż 2700 km! Dzięki gotowości na zmiany i odwadze cała ekipa nowego Zajazdu może być dumna i szykować się na tłumy gości.
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Nowoczesna restauracja nie istnieje bez prowadzonych na bieżąco mediów społecznościowych. Magda Gessler coś wie na ten temat, bo sama gromadzi rzesze fanów na Facebooku i Instagramie. Czas podzielić się wiedzą!
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Wielki test umiejętności kucharzy w gruzińskiej restauracji nie wypadł na piątkę z plusem. Chinkali, flagowe danie tej kuchni, nadal wygląda blado i nie może być wizytówką tego miejsca.
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Czas na szczerą rozmowę z właścicielami tej restauracji. Dlaczego jest tak źle, skoro może być tak dobrze?
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
W gruzińskiej restauracji chinkali to podstawa! Tutaj niestety Magda Gessler jest rozczarowana ich jakością i już wie, że to danie nie może być wizytówką podwarszawskiego miejsca.
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Magda Gessler sprawdza czystość kuchni i jest załamana! Chociaż na wierzchu wszystko wygląda dobrze, to wystarczy zajrzeć głębiej, żeby odkryć okropny brud. Czy w takiej kuchni da się gotować?
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Kuchnia gruzińska kojarzy się z kolorami, przyprawami i intensywnym smakiem. A w podwarszawskim Zakręcie brakuje niemal wszystkiego! Czy to miejsce jest do uratowania? Nowy odcinek w czwartek 29 września w TVN!
Zakręt to niewielka miejscowość, niemal sąsiadująca z Warszawą od lewej strony Wisły. Właśnie tu, przy przebudowywanej drodze krajowej nr 2, gruzińską restaurację o skomplikowanej nazwie Sakartvelo, prowadzą przyjaciele Georgi i Vasyl. Poznali się w Polsce dziesięć lat temu i ich pierwszym wspólnym biznesem było wypiekanie gruzińskiego chleba. Zainwestowali w gliniany piec i piekarnia ruszyła z kopyta. By mieć co położyć na pyszny chleb, wspólnicy zajęli się też produkcją gruzińskiego sera. Trzy lata temu zamarzyła im się gruzińska restauracja. Do załogi dołączyli kulinarni fachowcy z Gruzji. Oprócz doświadczonego szefa kuchni, w Sakartvelo jest też osoba zajmująca się pierogami, inna od pieczywa i jeszcze inna od mięsa. Menadżerką tego gruzińskiego zespołu jest, pochodząca z Ukrainy, partnerka Georgija Valeria. Gruzińsko ukraińska para wychowuje wspólnie siedmioletnią córkę Sofiję, która ciągle przesiaduje z rodzicami w restauracji. Mimo tak dużego wysiłku tylu osób, lokal świeci pustkami i trzeba do niego dopłacać. W tej sytuacji właściciele postanowili poprosić o pomoc Kuchenne rewolucje. Czy Magda Gessler i tym razem znajdzie sposób, by w świecącym pustkami Sakarvelo, pojawili się goście?
Taka sytuacja nie wydarzyła się w naszym programie od bardzo dawna. Karolina i Damian po kilku tygodniach od rewolucji poprosili Magdę Gessler o spotkanie w Warszawie. Od razu można było się domyślić, że z Pełno w sieci dzieje się źle. Właściciele restauracji wyznali, że podjęli decyzję o zamknięciu restauracji zanim Magda Gessler przyjechała sprawdzić, jak miejsce radzi sobie po rewolucjach. Uzasadniali to kwestiami finansowymi. Straty, jakie przynosił lokal, były nie do dźwignięcia dla właścicieli.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Pełno w sieci przywitało pierwszych gości. Nowy lokal, jak i zupełnie odmienione menu zrobiło na wszystkich ogromne wrażenie. Wędzony karp w sosie tatarskim, zupa koperkowa na cielęcinie, szparagi w cudownym sosie, to tylko kilka z propozycji nowej restauracji w Puławach!
_____________________________________________________________________________________________________________________
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Magda Gessler przyjechała do Puław sprawdzić, dlaczego restauracja Damiana i Karoliny przynosi wyłącznie straty. Pierwsze, co rzuca jej się w oczy to menu, które ma niewiele do zaoferowania. Kiedy na stole pojawia się tatar, zaczynają się prawdziwe schody.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Magda Gessler spróbowała już tatara. Teraz czas na rosół, który smakuje... detergentem. Placki z cukinii i marchewki okazują się naprawdę smaczne, w przeciwieństwie do sosu. Jako ostatnie danie na stole pojawia się pstrąg. Niestety, ryba jest kiepskiej jakości i smakuje mułem.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Magda Gessler zabrała właścicieli restauracji wraz z pracownikami do izby produktów lokalnych, gdzie mogli podejrzeć, jak wygląda proces tworzenia oleju. Mieli też okazję spróbować różnego rodzaju olejów: rzepakowego, lnianego, rydzowego, gorczycowy.
___________________________________________________________________________________________________
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Karolina i Damian zdecydowali się otworzyć restaurację praktycznie w centrum Puław. Potrzebne pieniądze zdobyli biorąc kredyt. Niestety, wielkie plany i marzenia zweryfikowała rzeczywistość. Do restauracji nikt nie zagląda, mimo tego, że Karolina zadbała o wystrój, a Damian jest pewien swojej kuchni. Para popada w coraz większe tarapaty finansowe, a miejsce, które miało być dla nich radością, staje się kulą u nogi.
________________________________________________________________________________________________________________
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?
Oglądajcie Kuchenne Rewolucje w czwartek o 21:35!
Knajpka Czuszka wreszcie otwarta. Goście mają okazję poznać zupełnie nowe menu. Magda Gessler zawiesiła poprzeczkę naprawdę wysoko.
__________________________________________________________________________
Położony nad Pilicą i niemal w sercu Polski Tomaszów Mazowiecki, zamieszkuje ponad sześćdziesiąt tysięcy mieszkańców. Miasto ma bogatą historię przemysłową, a oprócz willi dawnych fabrykantów, jego panoramę tworzą liczne osiedla robotnicze. I właśnie na jednym z nich swoje podwoje otwiera lokal o nazwie „Smaczne…go”! Jego właścicielami są małżonkowie Jolanta i pochodzący z Sarajewa Vlado. Przez siedemnaście lat ich życie toczyło w ciągłej podróży między Polską, Serbią, Czarnogórą i Bośnią. Ich nieco koczowniczy tryb życia musiał się jednak zmienić po dramatycznym wypadku, któremu uległ Vlado. Para zdecydowała się na stałe zamieszkać w Polsce i oszczędności życia zainwestowała we własny lokal gastronomiczny. Cały biznes rozkręcała Jolanta, bo Vlado, z powodu poważnej rehabilitacji i jednocześnie depresji, która go dotknęła, unieruchomiony był w domu. Przez rok jego żona opiekowała się nim i próbowała rozkręcić restaurację. O ile Vlado poczuł się wreszcie lepiej, to w lokalu jest coraz gorzej. Gości jak na lekarstwo. Może nie smakują im, podawane z bemarów, tradycyjne polskie obiady, jakich u konkurencji pełno. Dlaczego Vlado i Jolanta nie proponują gościom dań kuchni bałkańskiej, którą kochają i tak dobrze znają? Magda Gessler postanowiła się tego dowiedzieć!
Magda Gessler pomogła Joli i Vlado podnieść się z dołka, w jakim tkwili od dłuższego czasu. Nie potrafili poradzić sobie z brakiem klientów i pieniędzy. Mimo najszczerszych chęci biznes nie przynosił dochodów. Magda Gessler, widząc, jak wielką miłością małżeństwo darzy Bałkany, postanowiła pójść w stronę kuchni bałkańskiej. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę. Knajpka Czuszka jest pełna gości, którzy chcą spróbować nowego menu. Oddanie i serce, jakie właściciele mają do tego miejsca, czuć już w progu. Koniecznie odwiedźcie Tomaszów Mazowiecki.