Nieoczekiwanie Magda Gessler odkrywa śledzia, który nie pachnie śledziem! Dlaczego kucharze serwują takiej jakości ryby? I kto do tego dopuścił...? Zdecydowanie coś poszło nie tak... Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Magda Gessler zaczyna sprawdzać, jak smakują dania po "kuchennych rewolucjach". Nieoczekiwanie okazuje się, że ziemniaki ubijane są maszyną, a nie ręcznie. Chyba założenia były zupełnie inne. "Co to ma być? Same błędy... i to poważne błędy (...) Ten talerz wygląda jak nasrany" - skomentowała Magda. Być może indyk smakuje lepiej! Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Jerzy to właściciel Zajazdu Florencja. Mężczyzna przyznaje, że wcześniejsze założenia prowadzenia restauracji miały być inne, ale wszystko potoczyło się inaczej... Ani on, ani żona nie znajdą się na gotowaniu, a interes przejęła jego córka, która później zginęła w wypadku samochodowym. Czy to dobry pomysł, by po rodzinnej tragedii pracownicy przejęli stery? Zobacz video!
Odcinki oglądaj na player.pl.
Kolej na kapustę, żeberka i młode ziemniaki. Za mięso i sposób jego podania odpowiada Marcin, którego pracy uważnie przygląda się szefowa. Chyba ktoś pomylił cukier z solą?! Czy tak przygotowane danie zasmakuje Magdzie Gessler? Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Z kamerą pojawiliśmy się na królewskim spotkaniu z Magdą Gessler, która opowiedziała o swojej pasji. Dla gwiazdy TVN każdy dzień oznacza nowe wyzwanie. Celem "Kuchennych Rewolucji" jest zmiana podejścia Polek i Polaków do kuchni, a także jedzenia najlepszej jakości. Zapraszamy do oglądania nowego sezonu! Zobacz video!
Magda Gessler postanowiła, że musi dowiedzieć się, jaka jest historia "Zajazdu Florencja". Zobacz, co na ten temat mówi właścicielka restauracji - Jolanta. Rodzinny dramat zmienił wszystko!
Magda Gessler odnajdzie Florencję na północy Polski i spotka się z dużą, ale mało zaangażowaną ekipą. Piękny region nie oznacza, że kuchnia jest dobra. Wręcz przeciwnie znawczyni smaku zakosztuje fatalnie przygotowanej kaczki... Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
W restauracji pojawił się nowy kucharz, który zmienił wszystko. Okazuje się, że stary pracownik - Marcin - nie czuje się komfortowo w tej sytuacji. Dwaj mężczyźni nie mogą się porozumieć... "Samiec alfa + samiec alfa = kłopoty". Co w takim razie jest przyczyną napiętej sytuacji? Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Kotlet de volaille z frytkami i surówką nie zasmakował Magdzie Gessler. Nic z niego nie wyciekło i nie był prawidłowo przyrządzony. Kucharze nie byli z siebie zadowoleni. Magda Gessler nie kryła swojego niezadowolenia.
W restauracji jest 2. szefów kuchni, którzy ze sobą konkurują.
Magda Gessler chciałaby, żeby ze sobą współpracowali. To jedna z dróg do sukcesu tej restauracji.
Oglądaj odcinek 19 września o 21:30!
Odcinku "Kuchennych rewolucji" możecie oglądać również na Player.pl
„Zajazd Florencja” istnieje już od ponad 10 lat. Jerzy wybudował go dla swojej córki Żanety, która kończyła studia na kierunku hotelarstwo i marzyła o prowadzeniu restauracji. Lokal był w całości jej pomysłem, który okazał się wielkim sukcesem. Wszystko zmieniło się, kiedy Żaneta zginęła w tragicznym wypadku. „Zajazd Florencja” od tej pory istniał jedynie dzięki pracownikom, którzy uratowali miejsce przed zamknięciem. Zarówno Jerzy, jak i jego żona Jolanta nie byli w stanie zaangażować się w rozwój restauracji. W taki sposób lokal funkcjonował przez kilka lat. Po pewnym czasie matka Żanety zaczęła w końcu bywać w miejscu stworzonym przez córkę. Niestety zajazd zdążył już nieco podupaść. Menu na przestrzeni lat nie zmieniło się. W karcie nadal można znaleźć znane wszystkim dania, jak kotlet de volaille, czy żurek. Jerzy i Jolanta nie wyobrażają sobie, że mogliby zamknąć lokal. Oboje przyznają, że po tylu latach traktują swoich pracowników jak rodzinę, która uratowała restaurację przed upadkiem. Niestety od jakiegoś czasu Zajazd „Florencja” przynosi tylko straty. Jerzy z żoną, w przeciwieństwie do tragicznie zmarłej córki, nie znają się na prowadzeniu biznesu. Nie mają pojęcia, co zrobić, żeby znowu zaczęli odwiedzać ich goście. Na pomoc zdecydowali się wezwać Magdę Gessler.
Ambitne pomysły mogą czasem zgubić. Magda Gessler wychodzi z założenia, że proste pomysły mogą przynieść więcej profitów.
Magda Gessler uznała, że kucharki bujają w obłokach - zdecydowała sprowadzić je na ziemię.
Na początku zostaje zaserwowana czarnina. Dzień wcześniej zupa wyglądała marnie, a jej smak zdominowało ziele. Okazuje się również, że nikt nie pożałował octu - danie ewidentnie trzeba poprawić! A co z rosołem i kartaczami? Zobacz video!
Odcinki oglądaj na player.pl.
Kucharka, która od 40 lat przygotowuje kartacze popełniła błąd. Proporcje w tym daniu zostały zdecydowanie zaburzone.
Za mało ziemniaków i zbyt dużo mąki zepsuło to danie i niestety nie zasmakowało Magdzie Gessler. Spotkało się ze spora krytyką ze strony restauratorki.
Restauracja miała być wyjątkowa - niestety zupełnie tak nie jest. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty. Sytuacja wydaje się beznadziejna, ale sportowy duch Marzeny nie pozwala jej się poddać. Czy wezwana na pomoc Magda Gessler będzie w stanie uratować „Ludwinkę”?
Magda Gessler na własnej skórze musi się przekonać, jak smakują nowe dania. Na stole pojawia się tradycyjna czarnina, a także spora porcja mięsa. "Nie przypominam sobie lepszego miejsca!" - skwitowała popularna restauratorka. Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Rosół - bardzo dobre i syte danie. Właścicielka myślała, że wprowadzając nowe smaki przyciągnie klientów. Czy tam się stało?
Kobieta zaczęła wprowadzać zmiany, które w jej mniemaniu miały przynieść sukces. Marzena zadbała o wyjątkowe menu.
Gęś pieczona jest 6 godzin, a sos demi-glace gotowany jest 3 dni! Właścicielka znalazła lokalnego dostawcę gęsiny oraz sprowadziła kucharza, który opracował oryginalne dania z gęsi i przeszkolił szefową kuchni „Ludwinki”. Niestety odnowiony lokal nie przekonał do siebie klientów. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty.
Ludwinka zmieniła się w Gęś Pocztową. Nowe wnętrze to wnętrze z klasą! Właścicielka wyraziła swój podziw dla nowej przestrzeni!
Magda Gessler pojawia się w restauracji i trafia do zimnego królestwa lodu. To miejsce przypomina szpitalny klimat, a dodatkowo jest bardzo brudne. Najwyraźniej ekipa nie skoncentrowała się na sumiennych porządkach. Zobaczcie, co znajduje się w kuchennych szafkach... Marzena nie wie, o co chodzi. Ciekawe, dlaczego truje ludzi?!
Odcinki dostępne na player.pl.
Pani Basia na "stare lata" sięgnęła po wiedzę z książek kucharskich. Jak zrobić idealne kartacze? Mięso powinno być surowe czy jednak gotowane. Czy to danie ostatecznie zasmakowało Pani Magdzie Gessler?
Niewielka Ludwina to miejscowość przy ruchliwej drodze z Poznania przez Pleszew do Ostrowa, a dalej na Śląsk. Zgłodniali podróżni mogą się zatrzymać w restauracji Ludwinka. Właścicielką jest Marzena - dziewczyna na medal. Czy gastronomia ma jakiś związek ze sportem? O tym przekonamy się już dzisiaj! Zobacz fragment 2. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV!
Premiera w czwartek 12. września o 21:30!
Odcinek jest już dostępny w Player.pl
Kucharka, która od 40 lat przygotowuje kartacze popełniła błąd. Proporcje w tym daniu zostały zdecydowanie zaburzone.
Za mało ziemniaków i zbyt dużo mąki zepsuło to danie i niestety nie zasmakowało Magdzie Gessler. Spotkało się ze spora krytyką ze strony restauratorki.
Zobacz fragment 2. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV!
Premiera w czwartek 12. września o 21:30!
Odcinek jest już dostępny w Player.pl
Ludwina to niewielka miejscowość położona przy ruchliwej drodze krajowej między Poznaniem, a Ostrowem Wielkopolskim. Kilkanaście lat temu wybudowana przy niej „Ludwinka” mogła liczyć na spore grono potencjalnych klientów. Lokal przez lata cieszył się renomą - nie brakowało tam gości, a restauracja była czynna przez całą dobę. Kiedy lata świetności „Ludwinki” minęły, jej kolejną właścicielką została Marzena, kończąca właśnie karierę sportową. Kobieta zaczęła wprowadzać zmiany, które w jej mniemaniu miały przynieść sukces. Marzena sama zaprojektowała i wymyśliła nowe wnętrze swojej wymarzonej restauracji, zadbała także o wyjątkowe menu. Znalazła lokalnego dostawcę gęsiny oraz sprowadziła kucharza, który opracował oryginalne dania z gęsi i przeszkolił szefową kuchni „Ludwinki”. Niestety odnowiony lokal nie przekonał do siebie klientów. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty. Sytuacja wydaje się beznadziejna, ale sportowy duch Marzeny nie pozwala jej się poddać. Czy wezwana na pomoc Magda Gessler będzie w stanie uratować „Ludwinkę”?
Pracownicy są wyzyskiwani i nie mają opłacanych nadgodzin.
Nie dostają jedzenia i wody do picia. Niestety w takiej atmosferze bardzo ciężko jest im pracować. Niektórzy myślą o zmianie pracy. Jak potoczą się ich losy?
Ta rewolucja prawie by się nie odbyła.
Magdę Gessler przed wejściem do restauracji powstrzymał smród. Stara frytura i nieprzyjemnie pachnący właściciel nie byli zachęcający. Czy Magda Gessler podejmie to wyzwanie?
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu.
Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Magda Gessler spróbowała zupy ogórkowej, która okazała się zbyt słona by ją zjeść.
Podana w misce, która przywołała na myśl koniec lat 80-tych! Niestety to danie nie spełniło oczekiwań Pani Magdy. W skali szkolnej otrzymała 2-.
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu.
Odcinek jest już również dostępny w Player.pl
Menadżerka, która jest technologiem wody i ścieków nie wzbudziła entuzjazmu pracowników.
Według kelnerów jest zupełnie niepotrzebna. W zasadzie przeszkadza, a nie pomaga. Jaka jest jej rola? Czy Magda Gessler słusznie zrezygnowała z jej funkcji w barze?
Odcinek możecie również oglądać na Player.pl
Magda Gessler zdecydowała ponownie zawitać do "The Best Bar", by sprawdzić, czy coś się zmieniło. "Jakiś cud. Zmienił się zapach" - powiedziała, gdy weszła do lokalu. Później postanowiła powąchać właściciela..., niespodzianie okazało się, że Edward nie wygląda na człowieka sukcesu. Menadżerka Magda jest świadoma, że zespół musi nadrobić zaległości i wierzy, że kuchenna rewolucja się uda. Jak zespół zareagował na krytykę? Dlaczego menu nie zmieniło się od 17 lat?
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV.
Premiera w czwartek 5. września o 21:30! Odcinek jest już dostępny w Player.pl.