Jaki styl wybiera Magda Gessler na planie "Kuchennych rewolucji"? Woli założyć sukienkę czy spódnicę? Ważny jest dla niej komfort pracy. Często wybiera buty z płaską podeszwą, by było jej po prostu wygodnie i komfortowo.
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucje" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
Lepszy jest sernik z rodzynkami czy bez?
My znamy wybór Magdy Gessler! :) Jest dość niekonwencjonalny! Królowa Kuchennych rewolucji chętnie sięga po sernik z orzechami włoskimi, skórką pomarańczową i cytrynową. Brzmi pysznie!
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucję" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
Posłuchajcie czego życzy Wam w tym roku Magda Gessler z okazji Wielkanocy!
Kasia i Adam to kucharze z zamiłowania, którzy spotkali się, gdy oboje byli już dojrzałymi ludźmi i mieli za sobą nieudane małżeństwa. Wspólnie postanowili zacząć wszystko od nowa, a spełnieniem ich marzeń miała być restauracja „Marysieńka” w Babicach pod Oświęcimiem. Własnym siłami odświeżyli zaniedbane wnętrze na tyle na ile pozwalały im finanse. Adam wie, że wystrojowi „Marysieńki” wiele brakuje, ale Kasia uważa, że najważniejsze jest to co na talerzu. Własna restauracja była marzeniem Kasi, która kocha gotować. Adam również świetnie odnajduje się w kuchni i pomaga w prowadzeniu lokalu.
Ponieważ oboje są samoukami i często korzystają z przepisów rodzinnych w „Marysieńce” postawili na dania domowej kuchni polskiej. Kasia przyznaje, że w gotowanie wkłada całe serce i mnóstwo pracy. Nawet kapusta i ogórki kiszone są tutaj „własnej roboty”. Niestety w „Marysieńce” brakuje klientów. Co prawda goście, którzy od czasu do czasu organizują w ich restauracji imprezy są tak zachwyceni smakiem jej potraw, że biją brawo, to jednak już nie wracają.
Jedzenie jest smaczne, ceny niewygórowane, bo Kasia chce nakarmić wszystkich, nawet tych, których nie stać na posiłek w ich restauracji. Niestety efekt tego jest taki, że pieniędzy zaczyna brakować również właścicielom „Marysieńki”, a oni sami nie potrafią tego zmienić. Z nadzieją oczekują więc pomocy Magdy Gessler.
Zapytaliśmy królową "Kuchennych rewolucji" jakie potrawy pojawią się na jej wielkanocnym stole. Zobaczcie czego na nim nie zabraknie! Brzmi pysznie! Wesołych Świąt!
W Karczmie "Żurawinowa Chatka Zagadka" miłość czuć w każdym daniu! Magda Gessler oceniła smak dań jako obłędny!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Pieczeń z kopytkami w sosie właścicielki Aliny zrobiła na Magdzie Gessler wielkie wrażenie. Alina nie opiekała mięsa, ale mimo wszystko restauratorka uznała, że sam jest idealny! Alina nie kryła swoich łez wzruszenia!
Surówki wyjątkowo mocno smakowały Magdzie Gessler i to by bylło na tyle...
Padło stwierdzenie: "Gotują jak w domu, ale stosują metody, by przyśpieszyć to gotowanie"....
Peklowanie mięsa, tłuste potrawy niestety nie skradły serca. Restauratorka nie była zadowolona z podanych jej potraw w barze "U Skwarka".
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oswojone kury babci Jadwigi w kuchni w barze "U Skwarka"?! Babcia Jadwiga ma do nich wielką słabość! Ale jak zareagowała na nie Magda Gessler? Zobaczcie wideo!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Lębork to trzydziestotysięczne miasto w województwie pomorskim. Kilka kilometrów od niego przy drodze z trójmiasta do Szczecina leżą Pogorzelice, gdzie gości w swe progi zaprasza „Bar u Skwarka”. Od kilkunastu miesięcy prowadzą go Alina i Leszek. Małżeństwo z niemal dwudziestoletnim stażem łączy z tym miejscem ogromny sentyment. Jeszcze przed ślubem to tu umawiali się na romantyczne randki i obiecali sobie wtedy, że kiedyś to będzie ich lokal. I marzenie się spełniło, tyle że przyniosło ze sobą masę kłopotów.
Para włożyła w bar całe swoje oszczędności, ale nowy biznes nie przyniósł oczekiwanych zysków i szybko się okazało, że trzeba do niego dopłacać. W barze pomaga mama Aliny Jadwiga i ich osiemnastoletnia córka Martyna. Brak gości nie jest jedynym zmartwieniem rodziny. Właścicielka boryka się z ogromnym bólem, który jest wynikiem dramatycznego wypadku samochodowego sprzed lat. Mimo to Alina pracuje w barze po kilkanaście godzin dziennie, przygotowując domowe jedzenia jak u mamy. Tyle że gości nie widać. Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce?
To była rewolucja, która chwyciła za serce! Łzy wzruszenia opanowały restaurację po rewolucji
Flaki śmierdzące łajnem? Takie danie zaserwowano Magdzie w barze "U Skwarka"! Restauratorka uznała, że śmierdzą one g*wnem i kazała się szybko zabrać sprzed jej nosa właścicielowi!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Restauracja " U Skwarka" serwuje polską kuchnię - prostą i smaczną. Niestety klientów wciąż brak. Domowe jedzenia jak u mamy. Tyle że gości nie widać. Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce?
Premiera w czwartek o 21:30
Oglądaj odcinek n Player.pl
Lębork to trzydziestotysięczne miasto w województwie pomorskim. Kilka kilometrów od niego przy drodze z trójmiasta do Szczecina leżą Pogorzelice, gdzie gości w swe progi zaprasza „Bar u Skwarka”. Od kilkunastu miesięcy prowadzą go Alina i Leszek. Małżeństwo z niemal dwudziestoletnim stażem łączy z tym miejscem ogromny sentyment. Jeszcze przed ślubem to tu umawiali się na romantyczne randki i obiecali sobie wtedy, że kiedyś to będzie ich lokal. I marzenie się spełniło, tyle że przyniosło ze sobą masę kłopotów. Para włożyła w bar całe swoje oszczędności, ale nowy biznes nie przyniósł oczekiwanych zysków i szybko się okazało, że trzeba do niego dopłacać. W barze pomaga mama Aliny Jadwiga i ich osiemnastoletnia córka Martyna. Brak gości nie jest jedynym zmartwieniem rodziny. Właścicielka boryka się z ogromnym bólem, który jest wynikiem dramatycznego wypadku samochodowego sprzed lat. Mimo to Alina pracuje w barze po kilkanaście godzin dziennie, przygotowując domowe jedzenia jak u mamy. Tyle że gości nie widać. Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce?
Caponata Siciliana już nie tętni życiem. Jedzenie jest słabe, a właścicielom brakuje energii i dawnego zapału. Magda Gessler jest w szoku - ten powrót trudno zaliczyć do udanych, a przecież było tak dobrze!
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Kolacja w Caponata Siciliana to prawdziwy sukces, chociaż Tomasz - według Magdy Gessler - był zbyt wycofany podczas imprezy.
Ale wszystkie dania trafiły w gusta gości, a to zapowiada sukces!
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Aromatyczna, włoska caponata - takie danie to prawdziwy przebój! Zobaczcie przepis Magdy Gessler, który przekazała w restauracji o nowej nazwie "Caponata Siciliana".
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Bałagan w szafce pizzermena, a właściciel mówi: on już taki jest! Czy kuchnia powinna jednak tak wyglądać?
Magda Gessler wzięła się też za zamiłowanie panów do słodkich smaków. Koniec z cukrem, czas na picie soku z cytryny - regularnie!
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Tomasz, jeden z właścicieli restauracji "Na Okrągło", od lat walczy z dużą nadwagą. W szczerej rozmowie przyznał, że po kolejnych próbach zrzucenia kilogramów teraz się po prostu poddał.
Magda Gessler nie chce tego tak zostawić, bo wie, że to jest jego walka o zdrowie i życie.
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Włoska kuchnia bez dobrego makaronu nie istnieje! Magda Gessler jest rozczarowana sosem bolognese w "Na Okrągło". A potem burger... i to cały w cukrze. Co tu się dzieje?!
Oglądajcie premierę w TVN w czwartek 25 marca i w każdej chwili w Playerze!
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Wszystko słodkie, jak w cukierni! Czy tak to powinno wyglądać we włoskiej restauracji? Zobaczcie przedpremierowy fragment warszawskiej rewolucji. Premiera w TVN w czwartek 25 marca!
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Zobacz zwiastun 6. odcinka 22. sezonu Kuchennych Rewolucji!
Premiera w TVN w czwartek 25 marca, a w Playerze dostępny już dziś.
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?
Niestety pierogi, które zaserwowano Magdzie Gessler były mrożone, a mięso było kwaśne. Magda Gessler mocno skrytykowała tę pozycję w menu. Jak zareagowali na tę krytykę właściciele? Zobacz WIDEO!
Oglądaj odcinek na Player.pl
W Krakowie w restauracji "Gorąca patelnia: było bardzo brudno. Diagnoza była ostateczna: Przy takim brudzie ta restauracja zasługuje na zamknięcie! Właściciele musieli poradzić sobie z porządkami, by Magda Gessler mogła przeprowadzić w niej rewolucję!
Oglądaj odcinki na Player.pl
Magda Gessler uznała, że dania kuchni ukraińskiej w ogóle nie mają smaku i temperamentu. Spróbowała barszczu ukraińskiego i kaszy, którą przygotował właściciel. Barszcz smakował jak gulasz węgierski . Co kucharz miał na swoją obronę? Zobaczcie! Czy uda się wypracować kompromis?
Oglądaj odcinek na Player.pl
Kolorowe patelnie będą pyszne! Na żółtej znajda się marchewki, kurki i morele. A co zrobić, żeby kurki zachowały swój kolor? Trzeba je skropić cytryną! Widzieliście o tym? Sprawdźcie koniecznie sposób Magdy Gessler!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Magda Gessler w Krakowie wybrała śledzika z ziemniaczkami, żurek z kiełbasą i jajkiem oraz pierogi z mięsem. Czy to był dobry wybór? Oglądajcie odcinek na Player.pl
Takiego brudu Magda Gessler nie widziała dawno. Syf i śmierdzący mop! Niby czysto, a w środku brud! Jaki jest stosunek do czystości właścicieli?
W Krakowie Magda Gessler miała okazję spróbować klasyczny polski żurek w chlebie. Niestety jego smak ją mocno rozczarował.
Zobaczcie wideo!
Magda Gessler w Krakowie w restauracji "Gorąca Patelnia" miała okazję spróbować niedoprawionego śledzia wyciągniętego wprost z plastikowego kubełka. Jej zdaniem to sposób na szybkie zarabianie pieniędzy....