Gabrysia i Stefan nie bez powodu zdecydowali się prowadzić restaurację "Floriańska". To miejsce, z którym wiąże się mnóstwo wspomnień. Niestety, przejęli interes w momencie, kiedy rozpoczynała się pandemia. Mimo ogromnych chęci nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji w tak trudnych czasach. Gabrysia przyznaje, że nie mają żadnego planu
Oglądajcie "Kuchenne Rewolucje" w czwartki o 21:30. Wszystkie odcinki możecie zobaczyć na Player.pl
Magda Gessler odwiedziła restaurację "Floriańska". Czekając na dania główne dostała nietypowe czekadełko. Potrawy, których próbowała były bardzo nierówne. Ciężko stwierdzić czy to wina kucharza czy przypadku.
Położony w Beskidzie Śląskim Szczyrk to kurort, w którym zwykle o każdej porze roku pojawiały się tłumy turystów. Pandemia dotknęła to liczące kilka tysięcy mieszkańców miasteczko szczególnie. Zrobiło się tu pusto i cicho. Nieczynne są wyciągi i liczne lokale małej i dużej gastronomii. O przetrwanie walczy także sąsiadująca z remizą Ochotniczej Straży Pożarnej restauracja „Floriańska”. Prowadzi ją Stefan i Gabrysia, małżeństwo, które przed dwunastoma laty, jeszcze za poprzednich właścicieli, wyprawiło tu swoje wesele. Co więcej, także tutaj, dwa lata później świętowali chrzciny swojej córki. „Floriańska” pamięta też wiele rocznic i innych uroczystości Stefana i Gabrysi. Gdy ponad rok temu, na początku walki z pandemią pojawiła się okazja przejęcia lokalu, para zdecydowała się na skok na głęboką wodę. Mimo wprowadzanych obostrzeń weszli w ryzykowny biznes gastronomiczny, jak mówią, z sentymentu. Nie mogli pozwolić, by tak bliska im restauracja trafiła w obce ręce. Za poryw serca zapłacili jednak wysoką cenę. Zamknięcie przez kolejne rozporządzenia „Floriańskiej” spowodowało odpływ klientów, a jak nie ma gości to i nie ma pieniędzy. Gabrysi i Stefanowi przyszło co miesiąc dopłacać do interesu, zwłaszcza że za wszelką cenę chcieli zatrzymać w lokalu załogę. Ale wiadomo, że długo tak się nie da. Restauracji grozi spektakularna katastrofa. Chyba, że Magdzie Gessler uda się ją powstrzymać!
Magda Gessler spróbuje pomóc restauracji "Floriańska". Małżeństwo właścicieli przejęło restaurację w najgorszym z możliwych momentów - na początku pandemii. Mimo ogromnych chęci, mają problem z liczbą klientów.
Położony w Beskidzie Śląskim Szczyrk to kurort, w którym zwykle o każdej porze roku pojawiały się tłumy turystów. Pandemia dotknęła to liczące kilka tysięcy mieszkańców miasteczko szczególnie. Zrobiło się tu pusto i cicho. Nieczynne są wyciągi i liczne lokale małej i dużej gastronomii. O przetrwanie walczy także sąsiadująca z remizą Ochotniczej Straży Pożarnej restauracja „Floriańska”. Prowadzi ją Stefan i Gabrysia, małżeństwo, które przed dwunastoma laty, jeszcze za poprzednich właścicieli, wyprawiło tu swoje wesele. Co więcej, także tutaj, dwa lata później świętowali chrzciny swojej córki. „Floriańska” pamięta też wiele rocznic i innych uroczystości Stefana i Gabrysi. Gdy ponad rok temu, na początku walki z pandemią pojawiła się okazja przejęcia lokalu, para zdecydowała się na skok na głęboką wodę. Mimo wprowadzanych obostrzeń weszli w ryzykowny biznes gastronomiczny, jak mówią, z sentymentu. Nie mogli pozwolić, by tak bliska im restauracja trafiła w obce ręce. Za poryw serca zapłacili jednak wysoką cenę. Zamknięcie przez kolejne rozporządzenia „Floriańskiej” spowodowało odpływ klientów, a jak nie ma gości to i nie ma pieniędzy. Gabrysi i Stefanowi przyszło co miesiąc dopłacać do interesu, zwłaszcza że za wszelką cenę chcieli zatrzymać w lokalu załogę. Ale wiadomo, że długo tak się nie da. Restauracji grozi spektakularna katastrofa. Chyba, że Magdzie Gessler uda się ją powstrzymać!
Ważne jest nie tylko jak kucharz gotuje, ale też gdzie. Magda Gessler kieruje swoje kroki do kuchni. Po wstępnym oględzinach można stwierdzić, że nie jest źle, ale nie jest też dobrze.
Oglądajcie program "Kuchenne Rewolucje" w czwartki o 21:30. Wszystkie odcinki możecie zobaczyć na Player.pl
Stefan i Gabrysia sporo ryzykowali przejmując restaurację od znajomych. Zrobili to w najgorszym możliwym momencie - tuż przed pandemią. Restauracja "Floriańska" nie najlepiej radzi sobie w tych trudnych dla wszystkich czasach. Czy Magdzie Gessler uda się pomóc?
Położony w Beskidzie Śląskim Szczyrk to kurort, w którym zwykle o każdej porze roku pojawiały się tłumy turystów. Pandemia dotknęła to liczące kilka tysięcy mieszkańców miasteczko szczególnie. Zrobiło się tu pusto i cicho. Nieczynne są wyciągi i liczne lokale małej i dużej gastronomii. O przetrwanie walczy także sąsiadująca z remizą Ochotniczej Straży Pożarnej restauracja „Floriańska”. Prowadzi ją Stefan i Gabrysia, małżeństwo, które przed dwunastoma laty, jeszcze za poprzednich właścicieli, wyprawiło tu swoje wesele. Co więcej, także tutaj, dwa lata później świętowali chrzciny swojej córki. „Floriańska” pamięta też wiele rocznic i innych uroczystości Stefana i Gabrysi. Gdy ponad rok temu, na początku walki z pandemią pojawiła się okazja przejęcia lokalu, para zdecydowała się na skok na głęboką wodę. Mimo wprowadzanych obostrzeń weszli w ryzykowny biznes gastronomiczny, jak mówią, z sentymentu. Nie mogli pozwolić, by tak bliska im restauracja trafiła w obce ręce. Za poryw serca zapłacili jednak wysoką cenę. Zamknięcie przez kolejne rozporządzenia „Floriańskiej” spowodowało odpływ klientów, a jak nie ma gości to i nie ma pieniędzy. Gabrysi i Stefanowi przyszło co miesiąc dopłacać do interesu, zwłaszcza że za wszelką cenę chcieli zatrzymać w lokalu załogę. Ale wiadomo, że długo tak się nie da. Restauracji grozi spektakularna katastrofa. Chyba, że Magdzie Gessler uda się ją powstrzymać!
Magda Gessler jedzie do Szczyrku pomóc pewnemu małżeństwu, które przejęło restaurację po znajomych. Oglądaj odcinek w TVN w czwartek 29. kwietnia o 21:30 i już dzisiaj w Playerze!
Położony w Beskidzie Śląskim Szczyrk to kurort, w którym zwykle o każdej porze roku pojawiały się tłumy turystów. Pandemia dotknęła to liczące kilka tysięcy mieszkańców miasteczko szczególnie. Zrobiło się tu pusto i cicho. Nieczynne są wyciągi i liczne lokale małej i dużej gastronomii. O przetrwanie walczy także sąsiadująca z remizą Ochotniczej Straży Pożarnej restauracja „Floriańska”. Prowadzi ją Stefan i Gabrysia, małżeństwo, które przed dwunastoma laty, jeszcze za poprzednich właścicieli, wyprawiło tu swoje wesele. Co więcej, także tutaj, dwa lata później świętowali chrzciny swojej córki. „Floriańska” pamięta też wiele rocznic i innych uroczystości Stefana i Gabrysi. Gdy ponad rok temu, na początku walki z pandemią pojawiła się okazja przejęcia lokalu, para zdecydowała się na skok na głęboką wodę. Mimo wprowadzanych obostrzeń weszli w ryzykowny biznes gastronomiczny, jak mówią, z sentymentu. Nie mogli pozwolić, by tak bliska im restauracja trafiła w obce ręce. Za poryw serca zapłacili jednak wysoką cenę. Zamknięcie przez kolejne rozporządzenia „Floriańskiej” spowodowało odpływ klientów, a jak nie ma gości to i nie ma pieniędzy. Gabrysi i Stefanowi przyszło co miesiąc dopłacać do interesu, zwłaszcza że za wszelką cenę chcieli zatrzymać w lokalu załogę. Ale wiadomo, że długo tak się nie da. Restauracji grozi spektakularna katastrofa. Chyba, że Magdzie Gessler uda się ją powstrzymać!
Magda Gessler powraca do Czterech Smaków na Języku, które zostawiła w doskonałej formie. Prawie wszystko się tu zgadza, ale król menu - burger - jest sporym rozczarowaniem. Czy da się go naprawić?
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
Z powodu pandemii i zamkniętych restauracji finałowa kolacja w Czterech Smakach na Języku musiała odbyć się w zupełnie innej formie. Dania zostały przygotowane na wynos - idealnie do zjedzenia w samochodzie w domu.
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
Klaudia i Michał opowiadają Magdzie Gessler swoją historię. Restauracja miała kosztować 80 tysięcy, a pochłonęła znacznie więcej. Prowadzenie jej zza granicy też nie było dobrym pomysłem!
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
Degustacja w Czterech Smakach zaskakuje Magdę Gessler. Burger jest idealny i bardzo pyszny... Skoro tak, to dlaczego restauracja świeci pustkami, a właściciele mają długi?!
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
Czas na degustację w Libiążu! Cztery Smaki to obiecująca nazwa restauracji, ale czy znajdzie się tutaj chociaż jeden prawidłowy?
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
Klaudia i Michał to małżeństwo z małym doświadczeniem, ale ogromnym zapałem. Czy to wystarczy, by uratować rodzinny biznes i wyjść na prostą? Oglądaj odcinek w TVN w czwartek 22. kwietnia o 21:30 i już dzisiaj w Playerze!
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
Niestety smaki, które znalazła po powrocie do restauracji Magda Gessler odbiegały od tych, które zaproponowała właścicielce. Właścicielka postanowiła iść za ciosem i zawalczyć o lepszą kuchnię.
Magda Gessler po powrocie do restauracji w Łodzi w rozmowie z właścicielką wyznała: Czuję od Pani ogromną energie smutku, zniecierpliwienia i rezygnacji...
Właścicielka wyznała, że ze swoimi prywatnymi problemami poradzi sobie sama. Czy tam w istocie będzie? Trzymamy kciuki!
Jak przygotować puree ziemniaczane? Magda Gessler zdradza sposób jak przyrządzić je w domu, by ich smak Was totalnie pochłonął! Sekret to mleko, masło i śmietana - wtedy puree jest aksamitne i kremowe. Smacznego!
Wrażliwość właścicielki pierogarni "Palce lizać" chwyta za serce. Wyznała ona, że chciałaby uratować cały świat pomimo tego, że spotkała ją wielka krzywda w życiu, ale obiecała to sobie przepracować. Czy będzie to miało wpływ na losy nowej restauracji?
Magda Gessler poprosiła kucharzy o przygotowanie pierogów. Niestety egzamin oblały wszystkie zaserwowane jej pierogi. Mdły farsz, zbyt cienkie ciasto to wady wymienione przez Magdę Gessler.
Magda Gessler próbuje znaleźć nić porozumienia z właścicielką restauracji "Palce lizać". Niestety nie może też uzyskać informacji od pozostałej ekipy pierogarni ile gości przyjmują konkretnego dnia. Dlaczego? Właścicielka odpowiada za wszystkich, co dla Magdy Gessler staję się dość niepokojące...Ile ostatecznie gości odwiedza to miejsce? Dowiecie się już dzisiaj!
Oglądajcie odcinek o 21:30 lub na Player.pl
Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę. Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy to właśnie dziwna atmosfera w pierogarni odstrasza klientów?
Magda Gessler w pierogarni "Palce lizać" zamówiła pierogi. Niestety okazało się, że pierogów w tym miejscu Magdzie Gessler nie uda się spróbować...
Oglądaj odcinek już w czwartek o 21:30!
Zapytaliśmy Magdę Gessler o to, jakie ma podejście do koloru. Co dla niej znaczy i jaką ma wartość? Sprawdźcie, co nam zdradziła!
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucje" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl.
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Czas na najważniejszy egzamin dla "Croccante. Pizza. Mia"! Goście już próbują włoskich dań i pierogów w odnowionym i zupełnie odmienionym miejscu.
Jak ocenią tę rewolucję?!
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Pizza pizzą, ale trzeba być otwartym na nowe smaki!
Magda Gessler zorganizowała właścicielom wyjątkowy kurs pod okiem mistrzyń w lepieniu pierogów.
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Magdy Gessler nie można oszukać! Restauratorka degustuje pizzę "neapolitańską" i czuje, że coś tu jest nie tak. Odczytywanie składu samej szynki wyjaśnia, skąd ten dziwny smak. Ale właścicielka nadal broni tych produktów, w końcu od tego się nie umiera!
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Carbonara ze śmietaną to już dla Magdy Gessler zgroza. Ale carbonara z malowanym, sztucznym boczkiem, to skandal!
Nic dziwnego, że czytanie składu tego "boczku" zawstydza właścicieli...
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Magda Gessler jest w szoku! W tej zambrowskiej pizzerii podaje się śmierdzące dania, carbonarę ze śmietaną i niejadalną pizzę.
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Magda Gessler ma ogromną radość z urządzania nowych wnętrz restauracji! Czym się kieruje przy wyborze kolorów i detali?
Skąd czerpie inspiracje? Mistrzyni Kuchennych rewolucji zdradziła nam, że ma 10 minut za to, by stworzyć całą koncepcję nowego miejsca!
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucję" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
Magda Gessler czerpie inspiracje z kosmosu! :) Wiedzę o kuchni i gotowaniu czerpała od swojej babci i prababci!