Patrycja i Robert: SERNIK DOBRY, BO NIE ZA SŁODKI, czyli puszysty sernik z musem z truskawek

Patrycja i Robert: Sernik dobry, bo nie za słodki
Patrycja i Robert: Sernik dobry, bo nie za słodki

Składniki:

1 kg sera w kubełku

5 jaj

pół szklanki cukru - można dać więcej w zależności od kwaśności sera

cukier waniliowy

łyżka masła

łyżka mąki

Przygotowanie:

Cukier, cukier waniliowy i żółtka miksujemy na puszystą masę. Dodajemy ser, masło, łyżkę czubatą mąki pszennej bądź ziemniaczanej i miksujemy.

Ubijamy białka na sztywną pianę i mieszamy z masą serową.

Pieczemy w 140 stopniach około godziny .

Truskawki miksujemy z odrobiną cukru, aby powstał mus.

podziel się:

Pozostałe wiadomości