Mijin i Bartek: DLA KAŻDEGO COŚ DOBREGO, czyli bulgogi jingol  

DLA KAŻDEGO COŚ DOBREGO, czyli bulgogi jingol  
DLA KAŻDEGO COŚ DOBREGO, czyli bulgogi jingol  
Składniki marynaty:
  • 6 łyżek sosu sojowego
    • 3 łyżki oleju sezamowego
      • 4 łyżki cukru lub syropu kukurydzianego
        • 2 łyżki mirin
          • pieprz – do smaku
            • pół koreańskiej gruszki
              • 5 ząbków czosnku
                • pół cebuli
                  Składniki:
                  • 600 g cienko pokrojonej wołowiny (lub według uznania wieprzowiny albo kurczaka)
                    • 100 g grzybów (enoki, shimeji, pieczarek – do wyboru)
                      • pół cebuli
                        • 1 marchewka
                          • garść szczypiorku lub pora
                            • pół koreańskiej gruszki
                              • 200 g makaronu z batata
                                • ziarna sezamu – do ozdoby
                                  Przygotowanie marynaty:

                                  Do jednej dużej miski dodajemy sos sojowy, olej sezamowy, cukier lub syrop kukurydziany, mirin oraz pieprz. Dodajemy sprasowany czosnek. Gruszkę i cebulę blendujemy i dodajemy do marynaty. Wszystko mieszamy.

                                  Przygotowanie bulgogi:

                                  Grzyby, marchewkę, cebulę oraz gruszkę kroimy w cienkie paseczki. Wcześniej przygotowane warzywa i owoce układamy na brzegach głębokiej patelni zostawiając środek pusty. Na środek patelni układamy makaron oraz mięso. Wszystko zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Gotujemy na wolnym ogniu, co chwilę mieszając. Gdy potrawa już się gotuje, przyprawiamy ją szczypiorkiem oraz ziarnami sezamu.

                                  Ugotowani w parach: To danie zaskoczyło gości. "U nas w Polsce nie je się makaronu z ryżem"
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości

                                  Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

                                  Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

                                  Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

                                  Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

                                  Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

                                  Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

                                  The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

                                  The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

                                  Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

                                  Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

                                  Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

                                  Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

                                  Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

                                  Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"