Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki.
Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Michel Moran pokazuje zawodnikom, co można z żabich udek Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy. W drugiej części odcinka na stanowiskach do gotowania zagoszczą dary słodkich wód – żaby, ślimaki i raki. Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Michel Moran wspomina 8. edycję programu! 100. odcinków - jakie to dla niego emocję i czego sobie życzy? Sprawdźcie co nam zdradził!
Finałowa 14. stanęła do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu! Kto ją wygra? Macie już swoich faworytów?
Ania Starmach nie ukrywała zachwytu nad daniem, który został zaserwowany w 100. odcinku MasterChef! Arancini skradło jej serce.
Magda Gessler nie kryła zachwytu nad daniem! Idealna ilość masła, które rozpływało się w ustach i przepyszne pomidory. Pamiętacie kto w tym odcinku zadowolił kubki smakowe Magdy Gessler?
Finalistka 7. edycji programu zdradziła czym aktualnie się zajmuję! Sprawdźcie! Praktyki w restauracji Mateusza Gesslera sprawiają, że czuję się ekspertką w sztuce gotowania.
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Gotowanie towarzyszyło jej od dzieciństwa, kiedy to pomagała mamie w przygotowywaniu posiłków dla licznej rodziny (ma 10 rodzeństwa). Później gotowała dla siebie na studiach, a następnie dla swojego męża Władysława i dzieci: Janka, Hani, Michaliny i Rut. W programie chciałaby nauczyć się nowych rzeczy i rozwinąć kulinarnie. Jej pozakulinarne hobby to bieganie, zumba i malowanie, a największy życiowy sukces to rodzina.
Gotowanie towarzyszy mu od dziecka. Rodzice dużo pracowali, więc często to on troszczył się o obiad dla siebie i rodzeństwa. Ma 3 rodzeństwa biologicznego i 20 rodzeństwa przybranego. Najbardziej lubi gotować na jachcie. Ma patent sternika, uwielbia żeglować i chciałby mieć swój własny jacht. Lubi przedwojenne książki kucharskie, zajada się tatarami, daniami kuchni tajskiej i polskiej.
Najbardziej kocha to, gdy ktoś uśmiecha się po spróbowaniu jej potrawy. Cieszy ją, że kulinaria można połączyć z dbaniem o planetę dzięki takim nurtom jak zero waste, wegetarianizm czy weganizm. Jej mocne strony to mięsa i dania jednogarnkowe. Poza kuchnią interesuje się kolarstwem i czytaniem thrillerów, a w wolnych chwilach jeździ na rewie drag queen.
Gotować zaczął, żeby sprawić przyjemność żonie, która uwielbia dobrze jeść. Jest samoukiem, a wiedzę czerpie z vlogów kulinarnych i przepisów kuchni regionalnych. Czuje się mocny w daniach włoskich, bo jego mama przez 11 lat mieszkała we Włoszech. Za sprawą córki i jej zainteresowań do swoich mocnych stron zalicza też kuchnię japońską. Projektuje roślinność w grach komputerowych.
Ela Podraza zamierza ten dzień uczcić wpisem w swojej książce kucharskiej. Czy uda jej się zrealizować swoje marzenie?
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!
Basi Ritz - 1. polski MasterChef, który od 5. lat prowadzi swoją restaurację.
Finalistka jest przykładem na to, że telewizja może zmienić życie.
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!
Tylko u nas czołówka programu MasterChef
Jak Grzesiek czuł się w spiżarni? Towarzyszyła mu pustka w głowię, czuł się jak w niedzielę niehandlową!
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!
Czy takiego samego zdania będzie jury?
W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Magda pojawiła się w spiżarni w poszukiwaniu produktów do swojej potrawy. Jakie było jej pierwsze wrażanie?
Oglądajcie odcinek już w niedzielę 20:00!
Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
W programie chciałaby przeżyć przygodę i oderwać się od życia. Czuje się mocna w szybkich daniach z maksymalnie 5 składników. Jej pasją jest podróżowanie, zwiedziła już pół świata i ciągle ma apetyt na więcej. Na co dzień jest dyrektorem zarządzającym w firmie informatycznej. Cechuje ją dystans, poczucie humoru, cierpliwość i realizm.
Gotowaniem pasjonuje się od 12 roku życia, kiedy to postanowił przywitać rodziców domową kolacją… i tak już mu zostało. Marzy o założeniu własnej restauracji i w programie chce sprawdzić, czy jest już na to gotowy. Najlepiej radzi sobie z daniami kuchni chińskiej, tureckiej, włoskiej i polskiej. Lubi nurkowanie i łodzie motorowe
Kilka pytań do Jana Szlachty! Sprawdźcie co nam zdradził!
Gotowaniem tak naprawdę zajął się po poznaniu żony, która mieszkała wtedy we Włoszech. Najpierw nauczył się przygotowywać makarony, a potem stopniowo zagłębiał się w inne dania i inne kuchnie, zaczął chodzić na warsztaty kulinarne i zdał sobie sprawę, że kocha to robić. Lubi dania włoskie i azjatyckie. W wolnych chwilach uprawia kitesurfing.
Ta konkurencja nie była mocną stroną Ani. Jeden błąd w konsekwencji spowodował kolejne, co w konsekwencji pozbawiło ją miejsca w finałowej czternastce!
Pomarańcze, gruszki czy może tasaki? Zobaczcie kulisy nagrywania czołówki programu.
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!