Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy. W drugiej części odcinka na stanowiskach do gotowania zagoszczą dary słodkich wód – żaby, ślimaki i raki. Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Gotowanie ma we krwi i od zawsze czuł, że to jego droga. W głównej mierze jest samoukiem, chociaż pierwszym autorytetem kulinarnym była dla niego babcia. Lubi klasyczną kuchnię i kreatywne gotowanie z dostępnych składników. Ubóstwia Magdę Gessler i Gordona Ramsaya. Za swój największy sukces uważa swoje dzieci. Jest fryzjerem-stylistą i właścicielem salonu, a jego praca to jedna z wielu jego pasji.
Chciałaby mieć swoje bistro i w nim gotować dla ludzi. Jej ulubionymi szefami kuchni są Karol Okrasa i Julia Child – marzy o pisaniu książek kucharskich takich jak ona. Lubi potrawy wschodnie, włoskie i polskie. Rozbierania mięsa i filetowania ryb nauczył ją dziadek. Kiedy nie gotuje, pomaga mężowi prowadzić agencję artystyczną. W wolnych chwilach podróżuje, fotografuje i żongluje.
Pracuje w Szwajcarii i często przygotowuje polskie dania dla kolegów z pracy. Ma dobre wyczucie smaku i intuicję kulinarną. Jest dumny ze swoich synów i uważa ich za swój największy sukces. Chciałby na stałe wrócić do Polski, przestać pracować jako elektryk i otworzyć swoją restaurację w rodzinnym mieście.
Od dziecka lubiła towarzyszyć rodzicom w kuchni podczas przygotowywania jedzenia. Sama często gotowała po powrocie ze szkoły różne proste dania. Dzisiaj gotuje głównie dla swojego narzeczonego, co daje jej ogromną radość. Najchętniej przygotowuje warzywa, owoce, makarony i zupy. Prowadzi streamy z gotowania na żywo i grania w gry komputerowe.
Gotowania uczyła się od małego od rodziców i dziadka. Kuchnia to jej pasja, ale najbardziej uwielbia piec. Najlepiej wychodzą jej dania włoskie, japońskie, chińskie i arabskie. Przez 13 lat mieszkała w Australii, a w zeszłym roku wróciła do Europy i zamieszkała we Włoszech. Pracuje w rodzinnej firmie przewozowej, dzięki czemu może podróżować i poznawać różnych ludzi.
Gotowaniem interesuje się od dzieciństwa, pierwsze kroki w kuchni stawiał pod okiem mamy, a później już sam rozwijał tę pasję. Najlepiej wychodzą mu potrawy mięsne. Jego ulubione produkty to jajka i awokado. Swój wolny czas poświęca na gry video i rozwijanie kolekcji płyt winylowych. Ma dystans do siebie i poczucie humoru.
Marzy o otwarciu swojej piekarni, żeby zacząć żyć z tego, co kocha. W gotowaniu lubi korzystać z nieznanych sobie składników, nawet jeżeli próby czasem kończą się źle. Najbardziej smakują mu potrawy kuchni włoskiej i indyjskiej. Jego popisowe danie to ravioli ze szparagami i mascarpone w bazyliowym pesto. Interesuje się kinematografią i fotografią analogową.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki.
Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Michel Moran pokazuje zawodnikom, co można z żabich udek Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy. W drugiej części odcinka na stanowiskach do gotowania zagoszczą dary słodkich wód – żaby, ślimaki i raki. Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Magda Gessler nie kryła zachwytu nad daniem! Idealna ilość masła, które rozpływało się w ustach i przepyszne pomidory. Pamiętacie kto w tym odcinku zadowolił kubki smakowe Magdy Gessler?
Finalistka 7. edycji programu zdradziła czym aktualnie się zajmuję! Sprawdźcie! Praktyki w restauracji Mateusza Gesslera sprawiają, że czuję się ekspertką w sztuce gotowania.
Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!
Gotowanie towarzyszyło jej od dzieciństwa, kiedy to pomagała mamie w przygotowywaniu posiłków dla licznej rodziny (ma 10 rodzeństwa). Później gotowała dla siebie na studiach, a następnie dla swojego męża Władysława i dzieci: Janka, Hani, Michaliny i Rut. W programie chciałaby nauczyć się nowych rzeczy i rozwinąć kulinarnie. Jej pozakulinarne hobby to bieganie, zumba i malowanie, a największy życiowy sukces to rodzina.
Gotowanie towarzyszy mu od dziecka. Rodzice dużo pracowali, więc często to on troszczył się o obiad dla siebie i rodzeństwa. Ma 3 rodzeństwa biologicznego i 20 rodzeństwa przybranego. Najbardziej lubi gotować na jachcie. Ma patent sternika, uwielbia żeglować i chciałby mieć swój własny jacht. Lubi przedwojenne książki kucharskie, zajada się tatarami, daniami kuchni tajskiej i polskiej.
Najbardziej kocha to, gdy ktoś uśmiecha się po spróbowaniu jej potrawy. Cieszy ją, że kulinaria można połączyć z dbaniem o planetę dzięki takim nurtom jak zero waste, wegetarianizm czy weganizm. Jej mocne strony to mięsa i dania jednogarnkowe. Poza kuchnią interesuje się kolarstwem i czytaniem thrillerów, a w wolnych chwilach jeździ na rewie drag queen.
Gotować zaczął, żeby sprawić przyjemność żonie, która uwielbia dobrze jeść. Jest samoukiem, a wiedzę czerpie z vlogów kulinarnych i przepisów kuchni regionalnych. Czuje się mocny w daniach włoskich, bo jego mama przez 11 lat mieszkała we Włoszech. Za sprawą córki i jej zainteresowań do swoich mocnych stron zalicza też kuchnię japońską. Projektuje roślinność w grach komputerowych.
Ela Podraza zamierza ten dzień uczcić wpisem w swojej książce kucharskiej. Czy uda jej się zrealizować swoje marzenie?
Premiera odcinka: niedziela, 22 września, 20:00!
Odcinki MasterChef możecie oglądać również w Player.pl!