W tym odcinku gościem będzie Marcello Zaccaria. Wybitny szef kuchni poprowadzi masterclass z przygotowywania włoskich past. Zawodnicy najpierw będą obserwować mistrza przy pracy, a następnie będą musieli nie tylko odtworzyć jeden z jego przepisów, lecz także przygotować własne danie z makaronem. Wcześniej jednak uczestnicy dowiedzą się, że półfinał ósmej edycji programu odbędzie się w Meksyku. Pod tajemniczymi skrzynkami znajdą produkty typowe dla tamtejszej kuchni. Czy Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran będą pod wrażeniem dań przygotowanych przez zawodników? Ten, kto poradzi sobie najsłabiej, będzie musiał pożegnać się z programem i straci szansę na wyjazd do Meksyku.
Hubert o kobietach w kuchni: postawił na mężczyzn w swoim teamie. Czy słusznie?
To dania, które były na bardzo wysokim poziomie!
Posłuchajcie opinii jurorów!
Czy dania ostatecznie uwiodą jurorów?
Ta kłótnia może nie zaprowadzić drużyny czerwonych do wygranej...
Nerwowa atmosfera w drużynie czerwonych nie sprzyjała gotowaniu.
Zobaczcie ich reakcję!
W tym odcinku do jurorów dołączyło 7. MasterChefów – Basia Ritz, Beata Śniechowska, Dominika Wójciak, Damian Kordas, Magda Nowaczewska, Mateusz Zielonka i Ola Nguyen.
Posłuchajcie kilku rad na dziś!
Oglądajcie dzisiejszy odcinek!
W tym odcinku do jurorów dołączy siedmioro MasterChefów – Basia Ritz, Beata Śniechowska, Dominika Wójciak, Damian Kordas, Magda Nowaczewska, Mateusz Zielonka i Ola Nguyen. W tak szerokim gronie specjalistów ocenią potrawy przygotowane przez uczestników podzielonych na drużyny – niebieską i czerwoną.
Basia Ritz zwyciężczyni "MasterChefa": "Nerwy są największym wrogiem dobrej kuchni!"
Magda i jej wspomnienie z dzieciństwa. Jak będzie tym razem?
W tym odcinku pogoda nie będzie sprzyjać gotowaniu, kucharze dadzą z siebie wszystko, żeby przekonać do swoich dań laureatów poprzednich edycji.
W tym odcinku do jurorów dołączy siedmioro MasterChefów – Basia Ritz, Beata Śniechowska, Dominika Wójciak, Damian Kordas, Magda Nowaczewska, Mateusz Zielonka i Ola Nguyen. W tak szerokim gronie specjalistów ocenią potrawy przygotowane przez uczestników podzielonych na drużyny – niebieską i czerwoną. Chociaż pogoda nie będzie sprzyjać gotowaniu, kucharze dadzą z siebie wszystko, żeby przekonać do swoich dań laureatów poprzednich edycji. To właśnie oni zdecydują o tym, która drużyna wygra i będzie bezpieczna na balkonie. Przegrani będą musieli stanąć do konkurencji eliminacyjnej – testu smaku. W tym roku przybrał on jeszcze trudniejsze oblicze niż zazwyczaj. Nieznane składniki zostaną podane zawodnikom w formie... proszku! Kto odgadnie najwięcej produktów i będzie bezpieczny, a kto pożegna się z programem już w tym tygodniu?
Magda Gessler przeżyła w tym prawdziwe zaskoczenie!
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy. W drugiej części odcinka na stanowiskach do gotowania zagoszczą dary słodkich wód – żaby, ślimaki i raki. Michel Moran pokaże zawodnikom, co można z nich przygotować. Następnie kandydaci na MasterChefa sami wezmą się do gotowania i przedstawią jurorom swoje pomysły na potrawy z tymi składnikami. Osoba, której danie zostanie ocenione najsłabiej, będzie musiała opuścić program.
Magda Gessler przeżyje w tym odcinku prawdziwe zaskoczenie! Chociaż na co dzień to ona wraz z Anią i Michelem szykuje niespodzianki dla zawodników, tym razem będzie inaczej. Królową polskiej gastronomii w studiu „MasterChefa” odwiedzą jej dzieci – Lara Gessler i Tadeusz Müller. Zwykły dzień przerodzi się w świętowanie Dnia Matki. Pięcioosobowe jury oceni dania przygotowane na tę okazję przez uczestników – potrawy z ulubionych składników Magdy
Gotowanie ma we krwi i od zawsze czuł, że to jego droga. W głównej mierze jest samoukiem, chociaż pierwszym autorytetem kulinarnym była dla niego babcia. Lubi klasyczną kuchnię i kreatywne gotowanie z dostępnych składników. Ubóstwia Magdę Gessler i Gordona Ramsaya. Za swój największy sukces uważa swoje dzieci. Jest fryzjerem-stylistą i właścicielem salonu, a jego praca to jedna z wielu jego pasji.
Chciałaby mieć swoje bistro i w nim gotować dla ludzi. Jej ulubionymi szefami kuchni są Karol Okrasa i Julia Child – marzy o pisaniu książek kucharskich takich jak ona. Lubi potrawy wschodnie, włoskie i polskie. Rozbierania mięsa i filetowania ryb nauczył ją dziadek. Kiedy nie gotuje, pomaga mężowi prowadzić agencję artystyczną. W wolnych chwilach podróżuje, fotografuje i żongluje.
Pracuje w Szwajcarii i często przygotowuje polskie dania dla kolegów z pracy. Ma dobre wyczucie smaku i intuicję kulinarną. Jest dumny ze swoich synów i uważa ich za swój największy sukces. Chciałby na stałe wrócić do Polski, przestać pracować jako elektryk i otworzyć swoją restaurację w rodzinnym mieście.
Od dziecka lubiła towarzyszyć rodzicom w kuchni podczas przygotowywania jedzenia. Sama często gotowała po powrocie ze szkoły różne proste dania. Dzisiaj gotuje głównie dla swojego narzeczonego, co daje jej ogromną radość. Najchętniej przygotowuje warzywa, owoce, makarony i zupy. Prowadzi streamy z gotowania na żywo i grania w gry komputerowe.
Gotowania uczyła się od małego od rodziców i dziadka. Kuchnia to jej pasja, ale najbardziej uwielbia piec. Najlepiej wychodzą jej dania włoskie, japońskie, chińskie i arabskie. Przez 13 lat mieszkała w Australii, a w zeszłym roku wróciła do Europy i zamieszkała we Włoszech. Pracuje w rodzinnej firmie przewozowej, dzięki czemu może podróżować i poznawać różnych ludzi.
Gotowaniem interesuje się od dzieciństwa, pierwsze kroki w kuchni stawiał pod okiem mamy, a później już sam rozwijał tę pasję. Najlepiej wychodzą mu potrawy mięsne. Jego ulubione produkty to jajka i awokado. Swój wolny czas poświęca na gry video i rozwijanie kolekcji płyt winylowych. Ma dystans do siebie i poczucie humoru.
Marzy o otwarciu swojej piekarni, żeby zacząć żyć z tego, co kocha. W gotowaniu lubi korzystać z nieznanych sobie składników, nawet jeżeli próby czasem kończą się źle. Najbardziej smakują mu potrawy kuchni włoskiej i indyjskiej. Jego popisowe danie to ravioli ze szparagami i mascarpone w bazyliowym pesto. Interesuje się kinematografią i fotografią analogową.