Ekipa restauracji TROPS w Płońsku nie zostawia suchej nitki na sposobie zarządzania Radka, właściciela. On sam mówi, że musi zajmować się wszystkim. Czy tak to powinno wyglądać w sprawnie działającym lokalu?
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i
bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim
doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich
właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki.
Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym
kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle.
Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także
ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
W restauracji TROPS Magda Gessler zamawia burgera, którym szczyci się to miejsce. Już na pierwszy rzut oka widać, że czegoś tu zdecydowanie brakuje!
Magda Gessler po kilku miesiącach przerwy znów rusza w Polskę! Nieustraszona i
bezkompromisowa restauratorka przemierzy kraj wzdłuż i wszerz, dzieląc się swoim
doświadczeniem oraz wiedzą gastronomiczną. Jak „Kuchenne rewolucje” wpłyną na losy lokali i ich
właścicieli?
W ostatnich miesiącach gastronomia, jak żadna inna branża, odczuła skutki zamrożenia gospodarki.
Restauratorzy musieli odnaleźć się w nowej rzeczywistości i trudnych warunkach pracy. W tym
kryzysowym momencie pomoc Magdy Gessler będzie potrzebna jeszcze bardziej niż zwykle.
Rewolucję przejdzie nie tylko menu, ale i dania na wynos. Zmiany wystroju dotyczyć będą także
ogródków. To będzie sezon pełen wyzwań!
Płońsk to miasto liczące jedynie ponad 20 tysięcy mieszkańców. Wśród nich znajduje się 40-letni Radek, który od czterech lat prowadzi restaurację Trops. Kiedy nazwę przeczytamy od tyłu, usłyszymy Sport i wszystko staje się jasne. Radek jest absolwentem AWF-u, byłym koszykarzem i wielkim miłośnikiem wszelkich dyscyplin sportowych. Uwielbia też gotować, więc postanowił połączyć obie pasje i stworzyć miejsce, gdzie miejscowi kibice obejrzą mecz i zjedzą coś dobrego. Jak na byłego sportowca przystało do zadania przystąpił z zapałem, ale i rozwagą. Kupił nawet opalany drewnem piec do pizzy. W Tropsie pojawiły się włoskie dania. Na początku Radek uzyskiwał świetne wyniki. Otwarcie lokalu zbiegło się akurat z otwarciem Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej, a to zapewniło restauracji zacną klientelę. Lokal każdego dnia pękał w szwach. Niestety te czasy minęły. Po zakończeniu mistrzostw klientów ubywało z dnia na dzień. Dziś Radek mocno zaciska pasa, gotować musi osobiście, a zespół ma skromny i bardzo młody, bez żadnego przygotowania gastronomicznego. Częścią zespołu jest 27-letnia kelnerka Klaudia, prywatnie partnerka Radka. Właściciel nie tylko gotuje, zajmuje się też zaopatrzeniem, księgowością i marketingiem. Przepracowany i sfrustrowany brakiem efektów finansowych mężczyzna stał się nerwowy i coraz częściej kłóci się z Klaudią, co niestety obserwuje reszta zespołu. Czy wizyta Magdy Gessler rozwieje czarne chmury kłębiące się nad restauracją Trops?
Kuchenne Rewolucje w czwartki o 21:30 w TVN!
Bar Kartuska w Gdańsku od kilku lat prowadzi Ada. Kiedy odszedł od niej mąż, została samotną matką dwóch chłopców, siedmioletniego Krzysia i dziewięcioletniego Kacpra. W tym trudnym czasie właścicielka straciła też pracę w szkolnej stołówce. Dziś jej dorośli synowie wspominają ten czas jako największe piekło. Ich ojciec zabrał im też mieszkanie, przez co zostali eksmitowani. Mimo wielu przeciwnościom losu, dzięki pozyskanym środkom unijnym Adzie udało się otworzyć bar z domowym jedzeniem z bemarów. Z roku na rok Bar Kartuska tracił jednak klientów i pogrążał się w długach. Właścicielkę w trudnej sytuacji wspierają synowie i ich życiowe partnerki. Siła rodzina to jednak wciąż za mało. Kończy się też wola walki Ady, która coraz częściej myśli o zamknięciu interesu. Czy i tym razem z pomocą Magdy Gessler zadziała magia „Kuchennych rewolucji”?
Oglądaj odcinek w Player.pl!
Oglądaj na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oglądaj odcinek na Player.pl
W tym trudnym czasie właścicielka straciła też pracę w szkolnej stołówce. Dziś jej dorośli synowie wspominają ten czas jako największe piekło. Ich ojciec zabrał im też mieszkanie, przez co zostali eksmitowani. Mimo wielu przeciwnościom losu, dzięki pozyskanym środkom unijnym Adzie udało się otworzyć bar z domowym jedzeniem z bemarów. Z roku na rok Bar Kartuska tracił jednak klientów i pogrążał się w długach. Właścicielkę w trudnej sytuacji wspierają synowie i ich życiowe partnerki. Siła rodzina to jednak wciąż za mało. Kończy się też wola walki Ady, która coraz częściej myśli o zamknięciu interesu. Czy i tym razem z pomocą Magdy Gessler zadziała magia „Kuchennych rewolucji”?
W Gdańsku nie było zbyt smacznie...
Oglądaj odcinek na Player.pl
Bar Kartuska w Gdańsku od kilku lat prowadzi Ada. Kiedy odszedł od niej mąż, została samotną matką dwóch chłopców, siedmioletniego Krzysia i dziewięcioletniego Kacpra. W tym trudnym czasie właścicielka straciła też pracę w szkolnej stołówce. Dziś jej dorośli synowie wspominają ten czas jako największe piekło. Ich ojciec zabrał im też mieszkanie, przez co zostali eksmitowani. Mimo wielu przeciwnościom losu, dzięki pozyskanym środkom unijnym Adzie udało się otworzyć bar z domowym jedzeniem z bemarów. Z roku na rok Bar Kartuska tracił jednak klientów i pogrążał się w długach. Właścicielkę w trudnej sytuacji wspierają synowie i ich życiowe partnerki. Siła rodzina to jednak wciąż za mało. Kończy się też wola walki Ady, która coraz częściej myśli o zamknięciu interesu. Czy i tym razem z pomocą Magdy Gessler zadziała magia „Kuchennych rewolucji”?
Bar Kartuska w Gdańsku od kilku lat prowadzi Ada. Kiedy odszedł od niej mąż, została samotną matką dwóch chłopców, siedmioletniego Krzysia i dziewięcioletniego Kacpra. W tym trudnym czasie właścicielka straciła też pracę w szkolnej stołówce. Dziś jej dorośli synowie wspominają ten czas jako największe piekło. Ich ojciec zabrał im też mieszkanie, przez co zostali eksmitowani. Mimo wielu przeciwnościom losu, dzięki pozyskanym środkom unijnym Adzie udało się otworzyć bar z domowym jedzeniem z bemarów. Z roku na rok Bar Kartuska tracił jednak klientów i pogrążał się w długach. Właścicielkę w trudnej sytuacji wspierają synowie i ich życiowe partnerki. Siła rodzina to jednak wciąż za mało. Kończy się też wola walki Ady, która coraz częściej myśli o zamknięciu interesu. Czy i tym razem z pomocą Magdy Gessler zadziała magia „Kuchennych rewolucji”?
Czy i tym razem z pomocą Magdy Gessler zadziała magia Kuchennych rewolucji?
Premiera już w czwartek!
Czy są tu fani klasycznego włoskiego dnia: wątróbki po Wenecku? Zainspirujcie się!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Jedliście kiedyś zupę z karczocha? Magda Gessler w tym odcinku podpowiada co zrobić, żeby była wyjątkowo smaczna!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Karczochy u Marii - to kolejna udana rewolucja! Gratulujemy!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Jak smakowały dania przygotowane przez Magdę Gessler? Sprawdź!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Decyzja była szybka! Jak zasmakowało jej to danie?
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Ta kolacja musi się udać! Zobacz jak wyglądały przygotowania w Krakowie!
Oglądaj odcinki "Kuchennych rewolucji" na Player.pl
Jak Wam się podoba Trattoria da Maria po zmianach?
Idealna włoska lasagne...z mikrofali okaże się dla Magdy Gessler nie do przełknięcia!
Oglądaj odcinki na Player.pl
Każda szanująca się restauracja z kuchnią włoską powinna podawać carpaccio ze świeżego mięsa! Jak było w Krakowie?
Sprawdź!
Oglądaj odcinki na Player.pl!
Lasagne wylądowała na podłodze! Recenzja Magdy Gessler: Kucharz gotuje fatalnie!
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
Pierwszy odcinek z wyjątkowym brudem w kuchni. Jak zareagowała na to Magda Gessler?
Sprawdź!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Magda Gessler zaserwowała spaghetti z brudem, który znalazła w kuchni...
Czy właścicielka wyciągnie z tej sytuacji lekcję dla siebie?
Premiera już w czwartek o 21:30!
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler uda się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?