Składniki:
- polędwica z halibuta
- kalafior biały lub romanesco - sztuka
- biała czekolada - 1 tabliczka
- cytryna
- sól i pieprz
- liście jadalne nasturcji
- kawior czarny - mały słoik
- śmietana
- natka pietruszki / kolendry
- gałka muszkatołowa
- chrzan świeży
- mleko
- masło
Przygotowanie:
- Kalafiora ugotować w mleku lub wodzie do miękkości.
- Po ugotowaniu dodać łyżkę masła, śmietany lub jogurtu i białą czekoladę i zblendować do pojawienia się gładkiego puree.
- Halibuta przyprawić jedynie pieprzem grubo mielonym i skórką cytryny.
- Ugotować na parze lub smażyć na małym ogniu po 2-3 min z każdej ze stron.
- Po ugotowaniu podawać halibuta na puree z kalafiora dodając na górze liście nasturcji i kawior na liściach.
Bądź na bieżąco:
Sprawdź: więcej przepisów z "Ugotowanych".
Autorka/Autor: Natalia Hluzow