Dostał się do 40tki w IV edycji Masterchefa i uważa to za swój wielki życiowy sukces. Jest członkiem Polskiego Związku Łowieckiego, w związku z czym ma łatwy dostęp do dziczyzny i bardzo lubi z nią pracować. Jego specjalnością są wędliny i nalewki domowej produkcji. Słabe strony w kuchni to desery, wypieki i ciasta. Sytuacja życiowa zmusiła go do pracy za granicą, marzy o tym, aby wrócić do Polski i móc na co dzień być z rodziną, która jest dla niego najważniejsza.
Gotować nauczyły ją mama i babcia. Kocha swoją prace biochemika, bo odkrywa nowe rzeczy dotyczące chorób cywilizacyjnych, często związanych z nieodpowiednią dietą. 7 lat temu wyjechała na studia magisterskie do Paryża, potem do Kopenhagi. Nigdy nie zje mózgu i wątroby, ze względu na swoja prace. Najlepiej czuje się w przygotowaniu ciast i wszelkiego rodzaju słodkości. Największym miłośnikiem jej kuchni jest mąż, który od czasu ślubu, przytył już kilka kilo na jej przepysznej diecie.
Prowadzi bloga kulinarnego „Ostra na słodko”. Brała udział w licznych konkursach kulinarnych.Jej przepisy publikowane są w magazynach kobiecych. Oprócz gotowania jej pasje to: taniec (bachiata i kizomba), tatuaż, fotografia. Skończyła studium kosmetyczne, kursy wizażu i barmański. Lubi podróże, bo pozwalają jej one nie tylko na poznawanie pięknych zakątków świata, ale również na próbowanie regionalnych smaków, które potem stara się przemycać do swoich dań.
Gotowanie stało się jego pasją dzięki Michelowi Moran. Oglądał jego program w telewizji i zobaczył, że gotowanie to może być wielka pasja. Kupił książkę szefa i wypróbował wszystkie przepisy, które w niej były. Największą fanką przygotowywanych przez niego potraw jest babcia. Jego największym osiągnięciem w życiu jest to, że dostał się na kurs gotowania w Irlandii. Jego pozakulinarnymi pasjami są podróże i muzyka.
Anię pamiętamy z dogrywki na stadionie Cracovii w III edycji MasterChefa. Była o krok od wejścia do finałowej czternastki. Przegrała wtedy decydujące starcie z Dorotą „Ośmiornicą” w konkurencji na jajka sadzone. Uwielbia gotować, odkąd sięga pamięcią. Marzy o tym, żeby zamieszkać w Paryżu i codziennie kosztować tamtejszej kuchni. Temperamentna i zadziorna, twierdzi, że to przez góralskie pochodzenie.
Uczestnik licznych konkursów kulinarnych. Wygrał program telewizyjny pt.: " 8 smaków Europy" w telewizji TVS, gdzie jurorem była Maria Ożga, finalistka II edycji MasterChefa. Jest miłośnikiem kuchni włoskiej, japońskiej i chińskiej. Marzy, aby w przyszłości zostać znanym szefem kuchni, bo wie, że tylko ta praca będzie mu dawała satysfakcję. Kiedyś przez 6 miesięcy nic nie gotował, bo urazili go rodzice mówiąc, że nie ma talentu kulinarnego. Jego tato prowadzi piekarnię.
Był w seminarium duchownym, ale po kilku miesiącach zrezygnował. Do wzięcia udziału w programie przymierzał się już od drugiej edycji, ale zawsze coś go powstrzymywało. Teraz dzięki wsparciu ukochanej żony czuje, że to jego pięć minut. Jego mocne strony w kuchni to mięsa i sosy. Słabo czuje się w deserach i owocach morza. Jest wielkim pasjonatem Grecji, spędza tam co roku wakacje delektując się greckim klimatem, jedzeniem i trunkami.
Kto z Was zgadnie?
Dwie osoby opuściły już program...
To danie wymagało włożenia sporo serca i pracy, by smakowało jurorom. Zobaczcie czy się udało!
Chyba nikt nie jest zaskoczony...:)
Które były najlepsze?
Sławek Sobiański przygotował sos, który nie smakował Magdzie Gessler. Dlaczego?
Zobaczcie kulisy pączkowej bitwy!
Co Marek znalazł pod skrzynką? I co przyrządzi z tego wymagającego produktu? Zobaczcie koniecznie!
Magda Gessler i jej szalone skojarzenia :) Zobacz fragment programu!
Magda Gessler zjadła wnętrzności sardynek!
Przygotowanie ośmiornicy to nie lada wyczyn!
Skończył Politechnike Warszawską, podyplomowo zarządzanie transportem i wczesniej Ekonomię i Handel zagraniczny. Od zawsze interesował się gotowaniem, w kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Najczęściej gotuje dla znajomych i rodziny. Uważa, że dobry kucharz powinien próbowac wszystkiego, ale nie może przekonac się do smaku surowych pomidorów. Jego pozakulinarne zainteresowania to motoryzacja, architektura, podróże. Pasjonat triathlonu – nie zraża, go to, że zazwyczaj do mety dociera ostatni. Uważa, że w sporcie chodzi o to, aby się dobrze bawić i być zauważonym, a wszyscy zauważają tych, co są pierwsi i ostatni.
Działaczka społeczna, założycielka fundacji Largo, która prowadzi charytatywne sklepy. Kobieta czynu, więc na gotowanie, które kocha, ma mało czasu, dlatego gotuje dania szybkie i smaczne. W domu zazwyczaj musi robić dwa obiady, bo jej rodzina woli kuchnię tradycyjną, a ona uwielbia poznawanie nowych smaków i eksperymenty kulinarne. Wielką wagę przywiązuje do wyglądu potrawy, gdyż uważa, że je się też oczami. Brała udział w programie „Ugotowani”.
Na ten moment z niecierpliwością czekają wszyscy. Kto lub co będzie gościem specjalnym 4. odcinka "MasterChefa"? Zobaczcie przedpremierowy fragment programu!
Praca na produkcie, który jest wymagający i nowy dla kucharza zdecydowanie nie jest łatwym zadaniem. W tym odcinku każdy z uczestników będzie miał do rozpracowania dość nietypowy produkt. Czy Michał Fabiszewski poradzi sobie z tym zadaniem?
To moment w którym każdy z uczestników wybiera swoją strategie. Czym kierowali się uczestnicy wybierając skrzynki? Zobaczcie przedpremierowy fragment programu! Oglądajcie odcinek w niedzielę , 20:00!
Zwiastun 4. odcinka!
Z wykształcenia klimatolog i oceanograf. Przez kilka miesięcy pracowała na polskiej stacji polarnej na biegunie północnym. Gotowała tam dla polarników. Teraz się zapisała na wyjazd na biegun południowy. Ma marzenie mieszkać w Toskanii, mieć swoją trattorię, piwnice z winami i oliwą włoską. Jej fobie to pająki i szczury.
Skończył Politechnikę Warszawską i Szkołę Muzyczną. Ale studia to tylko spełnienie marzenia rodziców, on chciałby się realizować w gotowaniu. Od niedawna prowadzi bloga kulinarnego. Największą inspiracją i impulsem do gotowania była nieporadność w kuchni jego mamy, więc już jako młody chłopak zaczął przygodę kulinarną. Będąc w południowych Indiach kilkakrotnie gotował z Hindusami ramię w ramię. Zainteresowania pozakulinarne to muzyka (gra na kilku instrumentach), wspinaczka, książki, filozofia, nowinki ze świata nauki. Zajął 4. miejsce na otwartych mistrzostwach w stepowaniu w Monachium. Marzy o posiadaniu winnicy. Jest po szkoleniach winiarskich.
Nie dostała się na studia medyczne, dzięki temu odkryła pasję do gotowania. Jest inżynierem biomedycznym po AGH. Pracowała jako przedstawiciel medyczny, ale wie, że to nie dla niej. Szczęśliwa i spełniona czuje się wtedy kiedy gotuje. Marzy o otworzeniu swojej małej restauracji. Mieszka na wsi z rodzicami i 4 rodzeństwa i to na nich testuje smak swoich dań. Jej kulinarne fobie to podroby.
Najmłodszy zawodnik w Masterchefie. We wrześniu zaczyna naukę w III klasie liceum. Artysta i sportowiec. Ukończył szkołe muzyczną i kurs aktorski. Interesuje się sportami walki, koszykówką i pływaniem. We wszystkim za co się zabiera, chce być najlepszy. Obecnie jego największą pasją jest gotowanie. Wszystkie zaoszczędzone pieniądze przeznacza na wizyty w dobrych restauracjach. Nie boi się eksperymentować w kuchni. Gdyby wygrał MasterChefa, to pieniądze z nagrody przekazałby rodzicom, aby poprawić ich sytuację materialną.
Za swoje największe sukcesy życiowe uważa ukończenie z wyróżnieniem studiów i dostanie się na studia doktoranckie. Bardzo lubi pracować ze studentami. Mówi o sobie, że jest jak suflet czekoladowy z zerem gorgonzola w środku- suflet zazwyczaj wychodzi poza foremkę tak jak on przed szereg, a środek z sera, to taka niespodzianka i tajemnica, która też jest jego znakiem rozpoznawczym. Nigdy nie zjadłby byczych jąder, boi się przygotowywać sushi.
Magda Gessler: "Jesteś duży chłop! Co Ty wyprawiasz?!"