Kuchenne Rewolucje

Sezon 18., odc. 1. - Częstochowa, rest. "Sjesta"

Kuchenne Rewolucje

Dla Darka, właściciela restauracji „Sjesta”, gotowanie jest całym życiem. Już jako dziecko eksperymentował w kuchni, by pomóc mamie, która sama wychowywała czwórkę dzieci. Bardzo szybko przekonał się, że w świecie kulinariów odnajduje się całkiem nieźle. I tak osiem lat temu otworzył restaurację z kuchnią międzynarodową. W menu są sycylijskie arancini i devolaille ze szpinakiem, pstrąg i rolady oraz specjalność szefa – zupa serowa.

Magda Gessler / "Kuchenne rewolucje"
Magda Gessler / "Kuchenne rewolucje"

Niestety zarządzanie restauracją nie należy do najprostszych rzeczy, zwłaszcza, gdy nie przynosi ona wystarczających dochodów. Wygląda na to, że sama pasja do wykonywanego zawodu to za mało. Choć „Sjesta” ma swoich stałych bywalców, chwalących dania autorstwa Darka, to właściciel jest bliski bankructwa. Sytuacja staje się coraz bardziej beznadziejna.

Zobacz także:

Aktualności