Katowice „Polski smak”
Pewien katowicki biznesmen postanowił zainwestować część pieniędzy zarobionych na giełdzie w restaurację. Długie godziny spędzane przy komputerze na śledzeniu indeksów na światowych giełdach raczej izolują od kontaktów z ludźmi, a restauracja wręcz przeciwnie – wymaga ciągłej współpracy z ludźmi, a tego właśnie brakowało panu Piotrowi. Tak powstał w centrum Katowic „Polski smak” z daniami na wagę. Początkowo restauracja przynosiła dochód, ale niestety od jakiegoś czasu pan Piotr musi dopłacać, żeby pokryć koszty utrzymania lokalu. Szukając przyczyn niepowodzenia, doszedł do wniosku, że lepiej radzi sobie z zarządzaniem papierami wartościowymi niż pracownikami, tym bardziej, że pracownicy są niesforni, a szefowej kuchni charakteru nie brakuje… Dlatego postanowił wezwać na pomoc Magdę Gessler, która dla niego jest ostatnią deską ratunku.