Kuchenne Rewolucje

Odcinek 7. Sezon 21. PŁOŃSK "TROPS"

Kuchenne Rewolucje
Odcinek 7. Sezon 21. PŁOŃSK "TROPS"
Odcinek 7. Sezon 21. PŁOŃSK "TROPS"

Płońsk to miasto liczące jedynie ponad 20 tysięcy mieszkańców. Wśród nich znajduje się 40-letni Radek, który od czterech lat prowadzi restaurację Trops. Kiedy nazwę przeczytamy od tyłu, usłyszymy Sport i wszystko staje się jasne. Radek jest absolwentem AWF-u, byłym koszykarzem i wielkim miłośnikiem wszelkich dyscyplin sportowych. Uwielbia też gotować, więc postanowił połączyć obie pasje i stworzyć miejsce, gdzie miejscowi kibice obejrzą mecz i zjedzą coś dobrego. Jak na byłego sportowca przystało do zadania przystąpił z zapałem, ale i rozwagą. Kupił nawet opalany drewnem piec do pizzy. W Tropsie pojawiły się włoskie dania. Na początku Radek uzyskiwał świetne wyniki. Otwarcie lokalu zbiegło się akurat z otwarciem Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej, a to zapewniło restauracji zacną klientelę. Lokal każdego dnia pękał w szwach. Niestety te czasy minęły. Po zakończeniu mistrzostw klientów ubywało z dnia na dzień. Dziś Radek mocno zaciska pasa, gotować musi osobiście, a zespół ma skromny i bardzo młody, bez żadnego przygotowania gastronomicznego. Częścią zespołu jest 27-letnia kelnerka Klaudia, prywatnie partnerka Radka. Właściciel nie tylko gotuje, zajmuje się też zaopatrzeniem, księgowością i marketingiem. Przepracowany i sfrustrowany brakiem efektów finansowych mężczyzna stał się nerwowy i coraz częściej kłóci się z Klaudią, co niestety obserwuje reszta zespołu. Czy wizyta Magdy Gessler rozwieje czarne chmury kłębiące się nad restauracją Trops?

Aktualności