Kuchenne Rewolucje

odcinek 12, sezon 2

Kuchenne Rewolucje

Czarcią Łapę w Lublinie zna prawie każdy, odwiedza mało kto. Legenda głosi, że na przełomie XIV i XV wieku diabeł wydał sprawiedliwy wyrok na korzyść biednej kobiety. A żeby go przypieczętować oparł się ręką o stół, wypalając w desce ślad swojej dłoni. Niestety ta historia bardziej odstrasza niż przyciąga Lublinian. Przyznają, że jest tu smaczna kuchnia i lokal ma świetną lokalizację, jednak jest ciemno, duszno i mroczno. W tej restauracji naprawdę można znaleźć diabła, ale tkwi on w szczegółach.

I to właśnie jego będzie musiała przegonić Magda Gessler. Tym razem jednak nie tylko ona zmierzy się z trudnymi zadaniami. Znana restauratorka przygotowała tajemniczy egzamin z zaglądania do kieliszka, a także sprawdzian z działania pod presją czasu.

Aktualności