"Sos jest siny. W konsystencji jak flegma" – degustacja Magdy Gessler w Bistro Rozmaryn

Kuchenne rewolucje
"Sos jest siny. W konsystencji jak flegma" – degustacja Magdy Gessler w Bistro Rozmaryn
Magda Gessler odwiedziła warszawskie Bistro Rozmaryn, gdzie od razu napotkała problemy – od gorącego wnętrza po niezadbany ogródek. Przeprowadzona degustacja dań przyniosła surowe oceny, w tym niezapomniane komentarze o „kluchach z rosołem” i sosie „w konsystencji jak flegma”. Tylko jedno danie zdobyło jej uznanie. Jakie są dalsze losy restauracji na Bemowie?
Kuchenne rewolucje
Kuchenne rewolucje
Źródło: EAST NEWS

Smaki pełne rozczarowań

Pierwszym daniem podanym do degustacji był rosół. „No cóż... To nie jest rosół, to są kluchy z rosołem. Makaron jest tańszy od rosołu, ale bez przesady. Biedne... Rosół jest robiony na porcjach rosołowych, głównie marchewki, żadnego innego warzywa, ponieważ jest droższe nie ma w tym rosole” – powiedziała Gessler, krytykując jego ubogą jakość.

Kolejna była sałatka grecka, która również spotkała się z ostrą krytyką. „Nie ma oliwy z oliwek. Feta jest najgorszego rodzaju. Są jakieś oliwki najtańsze na świecie przecięte na pół. Możemy się pożegnać z tą sałatką, to jest niejadalne” – skomentowała.

Kuchenne rewolucje - próba zwycięstwa

Podano kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym. „Kotlety ziemniaczane z żółtym serem? Nie wiem, czy to świeże ziemniaki, czy puree ziemniaczane z proszku. Jadalne. Sos jest siny. Jest z podgrzybków mrożonych. W konsystencji jak flegma” – oceniła Gessler, wyraźnie rozczarowana.

Kuchenne rewolucje 29, odcinek 10
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 10

Jednak jedno danie przywróciło nadzieję – polędwiczki w rozmarynie. „Bardzo dobre polędwiczki. Frytki są dobre, sos jest dobry. Mięso jest naprawdę dobrze przyprawione i czuć rozmaryn. Po raz pierwszy nie w powietrzy, ale w sosie. Mamy pierwsze zwycięstwo” – stwierdziła restauratorka z uznaniem.

Ostatnim daniem był schabowy, który również nie uchronił się przed krytyką. „Ten schabowy jest pozbawiony zupełnie soli, chociaż jest marynowany w mleku i cebuli. Ziemniaki są kompletnie w porządku. Kapusta jest totalnie niejadalna, ponieważ jest tak słodka, że tutaj ktoś zwariował” – podsumowała Magda Gessler.

Czy Magda Gessler zdoła odmienić losy Bistro Rozmaryn? O tym przekonamy się już w najnowszym odcinku „Kuchennych rewolucji”.

Czytaj też:

podziel się:

Pozostałe wiadomości