Dawid Woliński, projektant mody oraz juror w programie Top Model. W programie Ugotowani w parach bierze udział razem ze swoją siostrą. Karolina Wolińska jest wielokrotną mistrzynią Polski oraz Europy w surfingu. Pasją do tego sportu zaraziła się będąc w Brazylii. Od tamtego czasu serfuje już profesjonalnie. Zawodowo jest wiceprezesem fabryki słodyczy.
Dawid razem z siostrą urodzili i wychowali się we Włocławku. Dawid już od najmłodszych lat interesował się projektowaniem. Jego pierwszą modelką była siostra, którą przebierał w ubrania mamy. Dawid od d 2010 roku zasiada w jury polskiej edycji programu Top Model. Wraz z Marcinem Tyszką był bohaterem reality show ,,Woli & Tysio na pokładzie”.
Jak wyglądała kolacja Dawida i Kroliny?
Na przystawkę podano Kremową niespodziankę, czyli burattę faszerowaną malinami na smażonych winogronach. Buratta faszerowana malinami to niezwykle kreatywne danie, które łączy w sobie wyjątkowe smaki i tekstury. Buratta, włoski ser, wyróżnia się delikatnymi i kremowymi wnętrzem, które idealnie komponuje się z owocową słodyczą malin. Tym daniem rodzeństwo zawiesiło poprzeczkę naprawdę wysoko.
Danie główne również wymagało dużego zaangażowania w kuchni. Ramen z Asakusa, czyli ramen vege gotował się trzy dni. Ramen z Asakusa to jedno z najbardziej znanych i popularnych dań w japońskiej kuchni. Asakusa, dzielnica w Tokio, słynie z bogatej tradycji kulinarnej i jest uznawana za jedno z historycznych serc miasta.
Deser był zwieńczeniem kolacji. Włoska robota, czyli owocowe tiramisu podane w pięknej oprawie z kwiatów bratka zrobiła na gościach ogromne wrażenie. Owocowe tiramisu to wariacja klasycznego włoskiego deseru. Tiramisu, znane na całym świecie, składa się z warstw nasączonych kawą biszkoptów, kremu mascarpone i posypki kakao. W przypadku owocowego tiramisu, dodaje się również świeże owoce, które nadają mu świeżości i naturalnej słodyczy.
Dawid i Karolina zdobyli maksymalną liczbę puntków.
Tu znajdziecie wszystkie przepisy ze specjalnego odcinka programu.